Forum avocaţi > Civil

Am drept sau nu? Cer ajutor..

13-12-2020

Buna ziua domnilor, am si eu o intrebare pentru dumneavoastra, pentru ca nu ma pricep si caut ajutor aici:
Ieri am fost acasa la mama mea, unde am si eu adresa din buletin pentru a discuta sa-mi iau si eu din lucrurile mele ramase acolo, noi nemaifiind in relatii bune. Ea acolo locuieste cu concubinul ei care m-a dat afara in suturi, m-a agresat verbal si fizic.
Ei au sunat la 112, au venit 2 echipaje de politie de la comuna si mi-au spus ca nu am dreptul sa intru fara acordul ei.
Intrebarea mea pentru dumneavoastra este:
Eu ca si copilul ei, singurul copil, ea fiind proprietara casei cu clauza de a o ingriji pe bunica mea fugita in alta tara, nu am nici un drept sa intru acolo?
Mentionez ca adresa mea din buletin se afla la acea locuinta, sau macar cum as putea proceda sa-mi iau bunurile ramase acolo?
Au avut si 2 garsoniere, le-au vandut si eu momentan stau cu chirie, va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat daca am dreptul sa locuiesc sau sa patrund in acea locuinta macar pentru a-mi recupera bunurile.
Va multumesc, sarbatori fericite!
Răspunde
 13-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu aveti dreptul nici sa locuiti, nici sa patrundeti in imobil fara acordul proprietarei, mama dvs.
Cat timp ea traieste, desi sunteti copilul ei, nu aveti niciun drept asupra imobilului.
In ceea ce priveste bunurile dvs personale aflate in imobil, aveti dreptul sa-i cereti sa vi le predea, in caz contrar facandu-se vinovata de furt. Daca refuza, puteti depune plangere la politie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca mama este proprietara imobilului, aveti nevoie de acordul dansei pentru a intra in casa, in caz contrar puteti fi acuzat de savarsirea infractiunii de violare de domiciliu.

Referitor la bunurile pe care mama refuza sa vi le restituie, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva dansei, pentru savarsirea infractiunii de furt, intemeiata pe dispozitiile art. 228 NCP si a art 231 NCP:

"Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârșite între membrii de familie, de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuiește împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.