Forum avocaţi > Civil

Stabilirea datei comunicarii executarii silite

15-12-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am primit acasa actele de executare silita insa nu eram la domiciliu. Am fost sunata de o vecina care a gasit actele in posta si mi-a spus ca exista un plic pe care l-a luat ea fara a-l deschide insa, spunandu-mi doar datele executorului trecute pe plic. Am sunat la acele numere de telefon si am solicitat transmiterea acestora pe email. Ulterior convorbirii telefonice am depus si o cerere pe email prin care solicitam actele respective. Am depus contestatie la executare luand in calcul termmenul de 15 zile de la data primirii actelor pe email. Creditorul a depus intampinare cerand constatarea tardivitatii raportat insa la data comunicarii prin posta.As dori sa stiu, in acest caz care este data comunicarii care se va lua in calcul de catre instanta, data postei sau data trimiterii prin email? Mentionez ca nu am cerut repunerea in termen prin contestatia depusa, mai pot face acest lucru daca inca nu am avut primul termen prin cerere modificatoare? Multumesc frumos pentru orice raspuns.
Răspunde
 15-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
C.pr.civ
Art. 165 - Data îndeplinirii procedurii

Procedura se socoteşte îndeplinită:

1. la data semnării dovezii de înmânare ori, după caz, a încheierii procesului-verbal prevăzut la art. 164, indiferent dacă partea a primit sau nu citaţia ori alt act de procedură personal;

2. în cazul citării ori comunicării altui act de procedură efectuate prin poştă sau curierat rapid, potrivit art. 154 alin. (4) şi (5), procedura se socoteşte îndeplinită la data semnării de către parte a confirmării de primire ori a consemnării, potrivit art. 163, de către funcţionarul poştal sau de către curier a refuzului acesteia de a primi corespondenţa;

3. în cazul citării sau comunicării altui act de procedură efectuate potrivit prevederilor art. 154 alin. (6), procedura se socoteşte îndeplinită la data arătată pe copia imprimată a expedierii, certificată de grefierul care a făcut transmisiunea.

In cazul dvs, data depunerii actelor la cutia postala.
Trebuie sa faceti dovada datei efective a comunicarii, deci a lipsei dvs de la domiciliu.

Puteti incerca acum o cerere de repunere in termen (nu uitati sa o timbrati), insa persoana care v-a ridicat corespondenta si v-a informat putea ea sa v-o trimita. Ori sa nu se fi atins de corespondenta.

Parerea mea este ca exceptia tardivitatii va fi admisa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2020
Vizitator
Multumesc.
Insa nu inteleg ce relevanta are faptul ca vecina mea a ridicat corespondenta sau putea sa mi-o trimita ea. Dansa a ridicat corespondenta pentru ca plicul respectiv era iesit pe jumatate din cutia postala si stia ca nu este nimeni acasa.
Totusi transmiterea actelor de procedura prin email de catre executor nu se considera comunicarea actelor de procedura? Multumesc.
Răspunde
 15-12-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu v-am exprimat parerea mea personala.
Dvs. puteti depune cererea si asteptati solutia judecatorului care este suveran in dosar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Odată cu contestația la executare trebuia să depuneți și o cerere de repunere în termen. În acest caz, era necesar să dovediți că vă aflați în afara domiciliului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Liana a scris pe 15-12-2020:
Multumesc.
Insa nu inteleg ce relevanta are faptul ca vecina mea a ridicat corespondenta sau putea sa mi-o trimita ea. Dansa a ridicat corespondenta pentru ca plicul respectiv era iesit pe jumatate din cutia postala si stia ca nu este nimeni acasa.
Totusi transmiterea actelor de procedura prin email de catre executor nu se considera comunicarea actelor de procedura? Multumesc.

Daca nu ati formulat cerere de repunere in termen, cel mai probabil se va admite exceptia tardivitatii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.