Forum avocaţi > Civil

Indreptare eroare materiala

22-12-2020
Adrian

Buna ziua ! Am depus astazi la instanta competenta o contestatie la executarea silita...Pe prima pagina , acolo unde se trec:instanta competenta, nr.dosar de executare , numele partilor etc, am scris CORECT nr.dosarului de executare. Dar in cuprinsul cererii , unde se expun solicitarile catre instanta , am scris GRESIT nr.dosarului de executare . Oare trebuie sa depun la Registratura o cerere de indreptarea acestei mici erori materiale atasata la dosar? Mi-e teama ca executorul judecatoresc sa nu profite de aceasta greseala a mea, mai ales ca numarul gresit apartinea unui alt dosar aflat in evidenta aceluiasi executor ?
Va multumesc mult
Răspunde
 22-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Este o eroare materiala, insa puteti depune o cerere in care sa precizati numarul corect de dosar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-12-2020
Adrian

Mulțumesc mult !
Răspunde
 23-12-2020
Adrian

Sarut mana , d-na avocat!
Referitor la eroarea materiala despre care am facut vorbire in mesajul anterior, as putea sa stiu temeiul legal pe care se bazeaza cererea mea de indreptare ? Am in vedere faptul ca eroarea s-a strecurat in cererea de chemare in judecata si nu in vreo hotarare / decizie a instantei de judecata.
Poate fi adusa in sprijinul admiterii sale si Decizia ICCJ nr.377/13.02.2020 prin care Inalta Curte a hotarat,cu opinie majoritara, ca cererea de indreptare a erorii materiale se justifica si daca eroarea nu este a instantei,cia partii care a indicat gresit ?
Sau nu este nevoie sa ma complic cu asa-ceva in motivarea cererii mele?
Răspunde
 23-12-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va puteti intemeia cererea in baza dispozitiilor art. 204 NCPC:

"(1) Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.

(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece în încheierea de şedinţă declaraţiile verbale făcute în instanţă când:

1. se îndreaptă greşelile materiale din cuprinsul cererii;

2. reclamantul măreşte sau micşorează cuantumul obiectului cererii;

3. se solicită contravaloarea obiectului cererii, pierdut sau pierit în cursul procesului;

4. se înlocuieşte o cerere în constatare printr-o cerere în realizarea dreptului sau invers, atunci când cererea în constatare este admisibilă.

(3) Modificarea cererii de chemare în judecată peste termenul prevăzut la alin. (1) poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor părţilor."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-12-2020
Adrian

Perfect ! O seară minunată și Sărbători fericite !
Răspunde
 25-10-2021
Vizitator
Bună ziua.eu am depus o cerere de îndreptare a unei erori materiala într-o sentinta civila din aprilie.in data de 5 aug a fost consiliu.si de atunci nu mi se spune nimic.ce se poate întâmpla.va mulțumesc.
Răspunde
 25-10-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intr-un final, vi se va comunica acasa prin posta incheierea de indreptare a erorii materiale.
Pana atunci insa, dvs. trebuie sa va interesati ce anume a dispus instanta.
Sunati la arhiva si intrebati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Veronica a scris pe 25-10-2021:
Bună ziua.eu am depus o cerere de îndreptare a unei erori materiala într-o sentinta civila din aprilie.in data de 5 aug a fost consiliu.si de atunci nu mi se spune nimic.ce se poate întâmpla.va mulțumesc.

Puteti merge la arhiva instantei sa verificati solutia.

De asemenea, veti primi solutia instantei prin posta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.