|
27-12-2020 |
 | Robert Vizitator |
| Buna ziua si va doresc sarbatori fericite si numai bine pentru toti. Am ajuns aici sa va scriu voua celor care sunteti in baroul avocatilor. In noiembrie 2020 mi-am dat demisia de la locul de munca la ZI , din motivele bataii de joc de care am avut parte. In ziua in care mi-am depus demisia am fost si am discutat cu seful meu direct despre motivele plecarii mele si mi sa spus daca pot sa le dau cateva zile pana gasesc un alt om. Nu am fost de acord si le-am enumerat cauzele demisiei. Mi-au spus ca pot sa imi dau demisia si la zi , avand o intelegere verbala cu ei. Dupa cateva zile de la demisie , am primit prin posta acte printre care si un act prin care eu eram cercetat disciplinar , dat afara de la locul de munca si pus absent nemotivat timp de 10 zile (zilele cu demisie normala), ca si cum nu as fi avut nici un fel de intelegere cu ei. As avea urmatoarea intrebare : sa comis un abuz ? din moment ce eu aveam o intelegere cu ei ? Nu am avut nici un fel de atentionare din partea lor , cum ca as fi cercetat disciplinar daca plec cu demisia la zi sau nici macar o atentionare cu privire la asta. Am lucrat 13 ani la locul asta de munca si nu am cauzat probleme sau alte nebunii pe acolo dar am considerat ca am fost batjocorit si am ales asta. Mi se pare un abuz enorm. Astept un raspuns O zi buna ! | |
|
|
|
27-12-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca seful dvs.direct nu este si seful firmei, intelegerea verbala cu el nu are valoare, din pacate. Dvs. aveati obligatia sa va depuneti demisia in scris, sa primiti nr de inregistrare si sa stati in preaviz atat cat zice contractul de munca. Acum, puteti cauta motive de contestare a decizie de concediere disciplinara ptr. acele absente nemotivate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-12-2020 |
 | Robert Vizitator |
| Ok , multumesc. Pe ce cale as mai avea posibilitatea de a ataca aceasta decizie ? | |
|
|
|
27-12-2020 |
 | Robert Vizitator |
| Scuze ca scriu asa dar nu am gasit nici un fel de "edit". Mi sa transmis o cercetare disciplinara la care nici macar nu am avut parte , nu am fost sunat , nu am fost chemat. Doar mi sa transmis actul prin care eram cercetat si atat cu decizia de desfacere a contractului de munca | |
|
|
|
27-12-2020 |
 | Robert Vizitator |
| Robert a scris pe 27-12-2020: Scuze ca scriu asa dar nu am gasit nici un fel de "edit". Mi sa transmis o cercetare disciplinara la care nici macar nu am avut parte , nu am fost sunat , nu am fost chemat. Doar mi sa transmis actul prin care eram cercetat si atat cu decizia de desfacere a contractului de munca Si mi sa scris acolo pe decizie ca : nu m-am prezentat cand eu nici macar nu am fost sunat/anuntat pentru cercetarea disciplinara | |
|
|
|
27-12-2020 |
|
| Lipsa convocarii la cercetare disciplinara si efectuarea cercetarii disciplinare in lipsa dvs, fara a vi se oferi posibilitatea de a va apara constituie un motiv valid si forte in anularea in instanta a concedierii. Desfacerea contractului in aceste conditii este lovita de nulitate absoluta. In decizie trebuie sa scrie termenul (30 de zile) in care trebuie sa atacati decizia in instanta, sa cereti anularea deciziei si, daca doriti, reintegrarea, sau (la latitudinea dvs.) doar plata drepturilor cuvenite de la concediere si pana cand ramane sentinta definitiva. Va sfatuiesc sa contactati un avocat sa va faca actiunea, dupa ce vede toate actele primite de dvs (s-ar putea sa fie mai multe elemente care sa va sustina plangerea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-12-2020 |
 | Robert Vizitator |
| M-am uitat peste acte si imi scrie urmatorea : Cercetarea disciplinara nu sa efectuat din cauza ca angajatul nu sa prezentat la ora cutare. Dar pe mine nu ma anuntat nimeni , nu ma sunat nimenit , nici macar un email sau ceva in care sa fiu convocat .... | |
|
|
|
27-12-2020 |
|
| Exact ce va spuneam. Daca nu pot face dovada ca ati fost convocat, decizia e nula absolut. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |