Forum avocaţi > Civil

Interdictia

03-01-2021
Vizitator
Buna ziua,
Am fost judecat intr-un dosar penal, fiind acuzat a conduce fara permis/cand permis "ar fi fost" suspendat. Procurorul a facut apel la decizia luata de judecatorie. Inca nici nu a fost redactata sentinta.

Intrebare: Pot parasi tara in timpul asta, sau trebuie sa astept pina se da sentinta din nou? Am treburi importante in Germania si ar trebui sa plec vre-o 4-5 zile. In tot timpul primului proces nu am fost instiintat niciodata ca nu am voie sa parasesc tara.

Va multumesc anticipat.
Remus T.
Răspunde
 03-01-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă nu aveți interdicție de a părăsi țara, puteți pleca. Important este să vă prezentați la orice chemare a procurorului sau a poliției.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2021
Vizitator
Mai am o intrebare daca nu va suparati. Intr-un caz civil, daca paratul nu vrea sa raspunda la apelurile postasului pentru a fi servit cu actiunea de chemare in judecata, se poate pune dosarul pe rol sau Judecatoriei le trebuei devada ca paratul a fost instiintat. Paratul stie pentru ce este cautat de postas dar il evita. Paratul locuieste la etajul 10 iar postasului nu-i prea convine sa se urce acolo zilnic, ca apoi sa fie spionat prin vizor si i se refuze sa deschida usa, ca si cum nu ar fi acasa. Care sunt optiunile reclamantului in cazul acesta?
Multumesc din nou.
Răspunde
 04-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faptul ca paratul se ascunde de postas, daca adresa este corecta, nu-i serveste la nimic, existand posibilitatea legala de a se considera procedura indeplinita, iar dosarul se poate judeca.

Art. 165 - Data îndeplinirii procedurii

Procedura se socoteşte îndeplinită:

1. la data semnării dovezii de înmânare ori, după caz, a încheierii procesului-verbal prevăzut la art. 164, indiferent dacă partea a primit sau nu citaţia ori alt act de procedură personal;

2. în cazul citării ori comunicării altui act de procedură efectuate prin poştă sau curierat rapid, potrivit art. 154 alin. (4) şi (5), procedura se socoteşte îndeplinită la data semnării de către parte a confirmării de primire ori a consemnării, potrivit art. 163, de către funcţionarul poştal sau de către curier a refuzului acesteia de a primi corespondenţa;

3. în cazul citării sau comunicării altui act de procedură efectuate potrivit prevederilor art. 154 alin. (6), procedura se socoteşte îndeplinită la data arătată pe copia imprimată a expedierii, certificată de grefierul care a făcut transmisiunea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.