Forum avocaţi > Civil

Căsătorie

04-01-2021
Vizitator
Buna seara as dori sa ma căsătoresc cu concubinul meu in penintenciar el fiind arestat ,este adevarat ca ii scade din pedeapsa?daca se căsătorește?eu as vrea sa raman pe numele meu sa am aceeasi adresa din buletin se poate sau trebuue sa mi schimb adresa unde o are el eu am buletin de bucuresti el de province vreau sa nu mi schimb buletinul ,se poate multumesc mult
Răspunde
 04-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Casatoria detinutului se realizeaza in conditiile art.75 din legea 254/2013.
Casatoria nu scade pedeapsa ce trebuie executata.

Art. 75 - Dreptul la încheierea căsătoriei

(1) Persoanele condamnate au dreptul la încheierea căsătoriei în penitenciar, în condiţiile legii. Consimţământul viitorilor soţi este luat de către ofiţerul de stare civilă din cadrul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, din cadrul primăriei în a cărei rază administrativ-teritorială se găseşte penitenciarul.

(2) Administraţia penitenciarului are obligaţia de a asigura condiţiile necesare încheierii căsătoriei.

(3) După încheierea căsătoriei, soţii pot beneficia de vizită intimă, timp de 48 de ore, cu acordul directorului penitenciarului.

(4) În cazul în care cei doi soţi divorţează şi se recăsătoresc între ei, prevederile alin. (3) nu se aplică.

(5) În actul de căsătorie, la locul încheierii căsătoriei, se înscrie localitatea în a cărei rază teritorială este situat penitenciarul.

(6) Persoanele condamnate care execută pedeapsa privativă de libertate în regim semideschis sau deschis pot încheia căsătoria în localitatea în care domiciliază sau în localitatea în a cărei rază teritorială este situat penitenciarul, cu acordul directorului penitenciarului, şi pot primi, în acest scop, o permisiune de ieşire din penitenciar de până la 5 zile. Consimţământul viitorilor soţi este luat de către ofiţerul de stare civilă din cadrul serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, din cadrul primăriei localităţii în care se încheie căsătoria.

(7) Permisiunea de ieşire din penitenciar prevăzută la alin. (6) se acordă de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, la propunerea comisiei prevăzute la art. 98 alin. (2).

Nu trebuie sa va schimbati nici numele de familie (fiecare sot si-l poate pastra pe al sau) si nici domiciliul (nu trebuie sa aveti acelasi domiciliu dupa casatorie)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Incheierea unei casatorii nu are niciun efect asupra cuantumului pedepsei primite, in schimb reprezinta o circumstanta personala favorabila pentru a demonstra posibilitatea reintegrarii in societate, in cazul unei liberari conditionate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.