Forum avocaţi > Civil

Persoana vatamata nu poate renunta la plangere?

05-01-2021
Vizitator
Buna seara,
Facut o plangere impotriva unui politist acum 2 ani. Am fost apelat prin telefon in luna noiembrie si mi s-a cerut sa vin la politia judeteana sa dau declaratie. I-am raspuns ca nu mai sunt interesat, oricum nu cred ca politistul o sa fie disciplinat. Persoana care m-a sunat mi-a spus ca indiferent, trebuie sa ma prezint oricum, chiar daca locuiesc la 600 de km departare. Nu mi-au facut programare.
Astazi, mi-a spus un fost vecin ca a primit o citatie ca sa ma prezint maine, pe 6 ianuarie. Deci citatia a fost emisa pe 29 decembrie 2020, apoi livrata de postas pe data de 5 ianuarie (astazi), ca eu sa ma prezint la politie pe 6 Ianuarie (maine).
Cam cate articole au calcat politistii astia prin modul in care m-au "instiintat"? Nu intre in bascalie, vreau sa stiu pentru ca vreau sa le invoc in emailul care vreau sa-l scriu in seara asta, daca careva din dv. e disponibil si binevoitor sa ma ajute.
Va multumesc.

Apropo, ultimul paragraf spune asa:

"lipsa nejustificata a persoanei chemate sa dea declaratie, sau parasirea fara permisiune sau nejustiuficata a locului unde are loc audienta, se pedepseste cu amenda judiciara de la 250 la 5000 de lei."
Răspunde
 05-01-2021
Vizitator
Citatia a fost emisa la o adresa unde am locuit temporar cu 2 ani in urma. Desi Politia stie ca nu mai locuiesc acolo (i-am confirmat asat politistului care m-a sunat in noiembrie 2020), ei totusi mi-au trimis citatia la adresa veche!
Nu exista un termen minim de a aloca timp persoanei audiate pentru a se pregati? primesc citatia astazi si trebuie sa ma prezint maine? cu amenintarea ca voi fi penalizat cu amenda?
Răspunde
 06-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs, trebuia sa notificati in scris schimbarea adresei, nu verbal.
Iar amenda se aplica doar daca lipsiti nejustificat. Deci, justificati lipsa.
In termeni CALMI si obiectivi, aratati in mailul pe care intentionati sa-l scrieti ca citarea dvs. a fost deficitara din punctul dvs. de vedere, ca v-ati schimbat adresa de mai multa vreme, ca ati aratat acest lucru agentul X la data Y, dar ca se pare ca nu s-a consemnat in scris si acest fapt, ca ati primit citatia doar prin amabilitatea unui vecin, aceasta ajungand la dvs. doar cu o zi inainte si sunteti in imposibilitate obiectiva de deplasare dat fiind programul dvs. de lucru si departarea fizica.
Aratati acum care este adresa dvs. actuala, nr. de telefon si adresa de e-mail la care puteti fi gasit si solicitati acordarea unui nou termen ptr.audiere.
Este esential sa fiti calm si civilizat, nervii nu va ajuta cu nimic. Iar faptul ca in citatie scrie ca ati putea fi amendat nu este o initiativa a lucratorului de politie, ci o mentiune obligatorie ceruta de lege.
Nu e nimeni dusmanul dvs, si politia vrea sa inchida dosarul, insa trebuie sa procedeze conform procedurilor legale.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pe langa cererea trimisa pe email, sfatul meu este sa comunicati si prin posta o cerere pentru acordarea unui nou termen pentru a fi audiat, precizand faptul ca citatia v-a fost comunicata cu o zi inainte de termenul stabilit.

De asemenea, mentionati si noua adresa la care doriti comunicarea actelor de procedura.

Chiar daca nu va mai sustineti plangerea, va trebui sa mentionati in scris acest lucru, in fata organelor de urmarire penala

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.