Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana fara martori?

07-04-2014
Sibiu

mary.stanga.9@gmail.com
Buna ziua am si eu o intrebare si anume: in 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare -cumpare de mana doar intre cele doua parti fara martori si fara a fi legalizata la notar,hartia este o copie xeroxata dupa o promisiune cum se fac cele in fata unui notar.In acea promisiune bunica mea a vandut 4 parcele de teren arabil extravilan si 1.50 ha fanat,pe care i s-a dat un avans deoarece la acel moment nu era dezbatuta succesiune dupa mama sa decedata.Anul trecut in urma dezbaterii mostenirii in instanta s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila prin care bunica mea mosteneste tot terenul dupa mama ei decedata. Cand a vazut acea persoana cate terenuri i-au ramas conform acelei hoatrari inclusiv padure ne-a contacta deoarece am inteles ca s-a schimbat legislatia si daca nu merge saptamana aceasta la notar risca sa piarda acele terenuri,se v-a anula acea promisiune.Problema este urmatoarea ca acea persoana sustine acum ca in baza lui de date adica in calculatorul lui arata ca bunica mea i-a vandut tot terenul ce il mosteneste dupa mama sa inclusiv padurea si ca i-ar mai fi dat niste bani,insa in acea promisiune sunt specificate doar acele terenuri pe care le-am mentinat mai sus,iar in afara de acel avans nu i-a mai dat nici un ban. Nu are nici o hartie la mana in care arata ca i-ar fi dat 230 mii lei in loc de 63 mii lei cat sunt scrisi in acea promisiune.
Iar bunica mea sustine ca a fost pacalita deoarece i s-a comunicat o alta suma cu care este calculat hectarul de pamant decat cea de pe acea promisiune.
Eu am luat legatura cu acea persoana ca sa-i restitui banii pe care i-a dat bunicii mele pentru ca nu mai sunt deacord sa-i dau terenul pe nimic,dar acea persoana refuza si insista sa mearga bunica mea saptamana aceasta sa faca un antecontract la notar pentru ca am inteles ca cu data de 11 aprilie se modifica legislatia si se poate anula acea promisiune.
Cum as pute proceda in aceasta situatie?
Poate sa o dea pe bunica in judecata?
Va multumesc,anticipat.
Cu respect.
Răspunde
 08-04-2014

nu este nevoie sa mearga la notar,nu se modifica legislatia in domeniu,probabil se implineste termenul de prescriptie de 3 ani si atunci bunica nu mai poate fi chemata in judecata
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.