Forum avocaţi > Civil

Amenda rovinietă

11-01-2021

In 2019 am vândut o mașină unui samsar...fiind prima dată când fac așa ceva...contractul sa semnat după 2-3 luni când am dat și fiscalul, neștiind la acea vreme că noul proprietar nu o va inmatricula și nici radiata nu am putut nemaiavand acte pentru așa ceva. In 2020 iulie s-a luat amenda rovinieta la care am făcut contestație dar nu a fost acceptată. In schimb am fost dat in judecată se pare pentru acea amenda de compania de drumuri. Daca mă duc și achit totuși amenda cum as putea anula acel proces?
Mulțumesc
Răspunde
 12-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu inteleg de ce plangerea nu a fost admisa, de vreme ce dvs. nu mai erati proprietar, si ati si radiat-o de la fisc. Trebuia sa depuneti in probatiune toate documentele pe care le detineati.
Daca mai sunteti in termenul de apel ptr. plangerea contraventionala, formulati-l urgent.

Ptr. dosarul in care spuneti ca sunteti parat, va veti apara cu toate documentele care atesta vanzarea si din care rezulta ca nu dvs. sunteti obligat la plata,ci noul proprietar al masinii (si aratati datele acestuia). Prezentati copii dupa acte. Si nu platiti nicio amenda.

Indicati si faptul ca obligația de a proceda la transcrierea dreptului de proprietate al unui autovehicul în termen de 30 de zile revine cf. OUG 195/2202 exclusiv noului proprietar, deci dvs. nu aveti nicio vina.

Invocati si faptul ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii, legal constituit, a soluţionat un recurs în interesul legii, fiind pronunţată Decizia nr. 4/2018, prin care ÎCCJ a admis recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi, în consecinţă, a stabilit că, în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 8 alin. (1), raportat la art. 7 şi art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare: ”- în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă, iar dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun”.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce ati radiat fiscal autovehiculul, nu ar fi mai trebuit sa primiti dvs amenzile.

In dosarul in care sunteti parat va trebui sa formulati intampinare in termenul legal, sa atasati dovada instrainarii autovehiculului si pe cea a radierii fiscale.

De asemenea, va trebui sa formulati o cerere de introducere in cauza a cumparatorului, el fiind cel in sarcina caruia revine obligatia de plata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.