Forum avocaţi > Civil

Amenda covid

13-01-2021

Buna ziua,
In Sighisoara intorcandu-ne de la un parinte care a avut nevoie de ajutor am depasit limita de 23:00. Din pacate nu am realizat si ne-a oprit politia locala.
Agentul politiei ne-a legitimat dar a zis ca nu ne da amenda si sa fim mai atenti data viitoare.
Asigurandu-ne ca daca voia ne scria amenda pe loc.
Surpriza surpriza am ajuns inapoi in Bucuresti si am primit in posta amenda.(a fost singura data cand am fost legitimati deci stim sigur ca este din seara aceea)
In Procesul verbal apare ca nu am putut semna ca nu eram de fata.
Intrebarea ar fii cat de legal este sa iti de-a o astfel de amenda cand nu esti de fata cand pentru ca fapta sa fie constata chiar trebuia sa fii de fata?
Si care sunt sansele sa casticam in caz de contestatie?
Răspunde
 13-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati contestatie in termenul legal, insa sansele de castig depind de situatia de fapt, de modul in care a fost intocmit procesul-verbal si de probele pe care urmeaza sa le propuneti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2021

Buna seara,

Multumesc pentru raspuns.

Imi puteti spune va rog in cazul in care nu platim amenda ce urmari credeti ca ar putea aparea?
Răspunde
 13-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"In Procesul verbal apare ca nu am putut semna ca nu eram de fata.
Intrebarea ar fi cat de legal este sa iti dea o astfel de amenda cand nu esti de fata, cand pentru ca fapta sa fie constatata chiar trebuia sa fii de fata?
Si care sunt sansele sa castigam in caz de contestatie? "

Ati fost de fata, ati fost legitimata, contraventia a fost constatata.
Sansele sunt 50-50.

Prezentati procesul verbal unui cunoscator al dreptului pentru a verifica daca acesta indeplineste toate cerintele de forma prevazute de lege, inclusiv martorul care ar trebui sa semneze in situatia in care contravenientul refuza sa semneze ori PV este intocmit in lipsa.

Contestati PV in termenul legal de 15 zile (nu va costa decat 20 de lei taxa de timbru), solicitand inlocuirea amenzii cu avertisment, avand in vedere ca erati pe drumul de intoarcere si ati depasit ora fara vina ori intentie.

Daca nu platiti amenda ori nu contestati, veti fi data in debit la fisc in 30 de zile. Nu veti putea sa va achitati niciun impozit pana nu platiti amenda.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.