Forum avocaţi > Civil

Problema in legatura cu contract de inchiriere

16-01-2021

Va salut cu respect, am si eu o nelamurire in privire cu un contract de inchiriere facut intre proprietarul garsonierei si mine.
La data de 04.08.2020 am facut cu dumnealui un contract de inchiriere pe o perioada de 6 luni, mai exact pana pe 04.02.2021, problema este in felul urmator:
Am platit chiria, iar cu utilitatile sunt la zi, de cate ori a venit sa-mi incaseze plata chiriei acesta mi-a calculcat si intretinerea, am facut calculele si am platit tot ce era necesar.
Aceasta fiind ultima luna din contract si dansul vrand sa inchirieze altor persoane dupa terminarea contractului cu mine, acesta a venit astazi batand la usa pentru a patrunde in locuinta si pentru a-mi spune ca preferabil pe data de 01.02.2021 sa parasesc imobilul pentru ca acesta a gasit pe altcineva, chiar daca in contract scrie clar ca termenul este pana pe 04.02.2021.
Acesta fiind foarte nervos mi-a spus ca nu-mi va returna garantia de 900 lei platita la inceputul contractului pentru ca sunt in urma cu intretinerea si ca imi va folosi banii in acest scop.
Eu tocmai ce v-am spus mai sus ca am achitat tot la zi, dar am impresia ca dansul a luat banii si nu a platit, iar acum ma face pe mine vinovat.
Pe contractul de inchiriere scrie ca, citez "Garantia se va returna la sfarsitul perioadei de inchiriere, dupa ce se vor achita toate cheltuielile aneferente intretinerii si cu respectarea minima de inchiriere de 6 luni."
Va rog frumos sa ma ajutati, ce pot face in acest sens pentru a-mi recupera garantia?
Răspunde
 16-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sper ca ati primit chitante pentru sumele platite (chirie si utilitati). Asa ar fi fost normal.

Daca puteti face dovada ca ati platit, cereti garantia in baza contractului. Puteti promova actiune si in instanta.

Daca nu v-a dat chitante, sunteti in incurcatura putin, ptr. ca ar fi cuvantul dvs. impotriva cuvantului dvs., fara alte dovezi.

Puteti verifica daca a inregistrat contractul de inchiriere la fisc si ulterior daca si-a declarat veniturile in vederea impozitarii.
Daca nu, puteti sa-i faceti plangere penal ptr.evaziune fiscala.

Sa nu plecati pe 1 feb, ci abia la implinirea perioadei minime de 6 luni.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-01-2021

Doamna avocat, in cazul in care acesta nu-mi va da garantia inapoi si eu refuz sa ies din imobil pe data cand trebuie sa plec, ce mi se poate intampla?
Răspunde
 17-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Poate solicita evacuarea dvs. prin instanta,daca va actiona legal.
Daca nu, va puteti trezi ca schimba yala si nu mai puteti intra in casa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Valentin16hz a scris pe 16-01-2021:
Doamna avocat, in cazul in care acesta nu-mi va da garantia inapoi si eu refuz sa ies din imobil pe data cand trebuie sa plec, ce mi se poate intampla?

In situatia in care proprietarul refuza sa va restituie garantia, il veti notifica in prima faza, iar daca nu veti ajunge la o solutionare amiabila, va trebui sa va adresati instantei.

Proprietarul este obligat sa respecte termenul prevazut in contract, in caz contrar puteti solicita tot printr-o actiune in instanta sau printr-un capat de cerere separat, in situatia in care veti promova actiune pentru restituirea garantiei, obligarea proprietarului la plata unor daune pentru prejudiciul suferit.

In situatia in care dvs nu eliberati imobilul la termenul prevazut in contract, puteti fi evacuat si chiar obligat la plata unor daune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.