Forum avocaţi > Civil

Re:Valoare sulta

21-01-2021
Vizitator
Mulțumesc pt răspuns. Inregistrarea video în care se vede casa poate fi considerata dovada pt investiții? Sau doar bonurile și facturile? Când ne-am mutat, casa era netencuita la exterior, neizolata. Am schimbat geamurile și ușile.( 7 ferestre și 2 uși exterior din termopan). Am construit o bucătărie și un hol mare. Pt acestea nu mai am bonuri, dar existenta lor este evidenta. Dacă nu ne înțelegem pt a putea încheia succesiunea la notar, iar cei doi copii majori nu au posibilitatea sa acționeze în instanta acum, dar peste 5 ani vor intenta proces pt succesiune și partaj, voi mai avea dreptul la acea creanță pt investiții? În septembrie am fost toți la notar, am semnat toți declarațiile de acceptare a mostenirii, dar pt ca nu ne-am înțeles a rămas sa mai discutam și sa ne hotărâm pana în martie, când se face un an de la deces.
Răspunde
 21-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, si inregistrarea video poate fi folosita pentru a fi evidentiate investitiile facute.

Nu asteptati ca ei sa promoveze actiunea; promovati-o dvs. Ptr.taxa de timbru puteti cere ajutor public judiciar, sub forma scutirii, reducerii, esalonarii platii.

Insa va sugerez sa va mai ganditi la o solutie: inainte de a deschide procedura succesorala la notar, adresati-va unui mediator. Si asa ati spus ca urmeaza sa mai discutati. Veti fi surprinsa cat de mult va poate ajuta un mediator.

Legea 192/2006 spune ca :
"Dacă acordul de mediere se referă la o cauză succesorală şi a intervenit înainte de eliberarea certificatului de moştenitor, competenţa aparţine notarului public, conform legii."

Adica, ajungeti in fata notarului dupa ce ati ajuns la un acord. Si, credeti-ma, notarul e MULT mai ieftin si mai rapid.

Nu mai achitati taxa de timbru in instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-01-2021
Vizitator
Mulțumesc. Voi cauta un mediator.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.