|
23-01-2021 |
 | Deny Vizitator |
| Buna seara am o mare nelanurire si nu stiu daca ma puteti ajuta. Bunica materna a decdat in urama cu 6 ani iar bunicul matern in urma cu o saptamana au avut impreuna 3 fice una din ele fiind mama mea care a decedat acum 20 de ani in urma eu mai am un frate si o sora iar din cate am inteles inainte ca buncii sa decedeze iau facut acte pe casa uneia dintre fice iar la cealanta iau dat facut acte pe un teren dupa care ea la vandut si acum 2 ani a decedat si aceasta.Eu sunt in strainate si nu am fost informata de absolut nimic sora mea imi spune ca ea nu stie nimic si tot asa. Intrebarea mea este eu si fratii mei avem drept la partea mamei decedate sau putem ataca in justie ceea ce a fost facut fara a fi informati? Multumesc mult si atept un raspuns urgent. | |
|
|
|
23-01-2021 |
 | Deny Vizitator |
| Deny a scris pe 23-01-2021: Buna seara am o mare nelanurire si nu stiu daca ma puteti ajuta. Bunica materna a decdat in urama cu 6 ani iar bunicul matern in urma cu o saptamana au avut impreuna 3 fice una din ele fiind mama mea care a decedat acum 20 de ani in urma eu mai am un frate si o sora iar din cate am inteles inainte ca buncii sa decedeze iau facut acte pe casa uneia dintre fice iar la cealanta iau dat facut acte pe un teren dupa care ea la vandut si acum 2 ani a decedat si aceasta.Eu sunt in strainate si nu am fost informata de absolut nimic sora mea imi spune ca ea nu stie nimic si tot asa. Intrebarea mea este eu si fratii mei avem drept la partea mamei decedate sau putem ataca in justitie ceea ce a fost facut fara a fi informati? Multumesc mult si atept un raspuns urgent. | |
|
|
|
24-01-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa decesul bunicilor dvs.materni, mostenirea trebuia sa se imparta in mod egal celor 3 fiice (in cazul celei decedate - mama dvs, partea ei va revenea dvs. si fratilor dvs.) Deci, fara discutie, aveti drept la mostenire. Trebuie sa deschideti succesiunea, sa cereti stabilirea calitatii dvs. de mostenitori si a masei succesorale, sa atacati actele de instrainare (sa verificati ce fel de acte au fost facute) si sa solicitati partajul. Ori, va intelegeti amiabil. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Deny Vizitator |
| Mulțumesc mult pentru răspunsul dumneavoastră aș mai avea o nelămurire,sora mea îmi spune că ea nu vrea nimic că îi este rușine să ceară partea mamei pentru că în ultimii ani mătușa mea se mutase la bunicii și avea grijă de ei și că dacă bunicii s-ar fi gândit la noi ne-ar fi dat partea mamei cât erau în viață așa cum au făcut cu cele două mătuși dar mama mea când era în viață și ea îi ajuta ca toate celelalte fice. Întrebarea este dacă actele (de vânzare cumpărare presupun pentru că nu știu ce fel de acte s-au făcut) s-au întocmit acum 7 sau 8 ani se mai pot ataca într-un proces ? Vreau să precizez că din câte am înțeles bunicul meu nu era în toate facilitățile mintale în ultimii ani dar nu știu dacă se poate dovedi cu martori sau cu ce. După mai multe conversații cu sora mea cred că voi fi singura a reclama partea mamei pentru că ea zice că nu vrea nimic și că nu vrea ceartă cu familia iar fratele meu este în închisoare. Mulțumesc anticipat pentru ajutorul acordat | |
|
|
|
24-01-2021 |
|
| Verificati intai la un notar daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunici si s-a emis vreun certificat de mostenitor, ca sa stiti sa cereti si anularea acstuia. Daca sora si fratele nu-si doresc parte, va revine totul dvs.(partea mamei dvs) Acestea sunt directiile generale; va recomand sa va angajati ajutor de specialitate ptr ca altfel nu va descurcati.Acesta va studia actele si va stabili strategia. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Deny Vizitator |
| Mulțumesc mult pentru răspuns am uitat să vă precizez o chestie bunica mea mai avea o fiică înainte de a se căsători cu bunicul meu. Întrebarea este și ea are parte la moștenire sau doar la partea bunicii?S-au nu are drept la nimic ? Din câte știu eu bunicul ar fi spus că ea nu are drept la nimic pentru ca nu e fata lui. | |
|
|
|
24-01-2021 |
|
| Fata bunicii din prima casatorie o mosteneste pe mama sa (bunica dvs). Deci are drept la mostenire. Daca a murit intai bunica, au mostenit-o bunicul, si toti copiii ei, indiferent de casatorie. Dupa ce a murit bunicul, partea lui (care include bunurile proprii, 1/2 din bunurile comune si ceea ce a mostenit de la bunica) ajunge doar la copiii lui (nepotii lui). | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Deny Vizitator |
| Înțeleg foarte bine doar că ea este în aceeași situație ca și mine ea nu primit nimic pentru că bunicii cat erau încă în viață i-au dat casa și nu știu câte terenuri mătușii care s-a mutat la ei și celeilalte i-au dat un teren pe care aceasta la vândut înainte de a deceda. Partea mamei mele și partea mătușii mele care este doar fica bunicii nu ne-au dat absolut nimic. Sper să nu vă deranjez cu atâtea întrebări dar este de moment singura soluție pentru mine înainte de a angaja un avocat și a începe o procedura judiciară. Mulțumesc | |
|
|
|
24-01-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Deny a scris pe 24-01-2021: Mulțumesc mult pentru răspuns am uitat să vă precizez o chestie bunica mea mai avea o fiică înainte de a se căsători cu bunicul meu. Întrebarea este și ea are parte la moștenire sau doar la partea bunicii?S-au nu are drept la nimic ? Din câte știu eu bunicul ar fi spus că ea nu are drept la nimic pentru ca nu e fata lui. Masa succesorala de pe urma bunicilor se va imparti in cote egale, intre copiii acestora. In cazul mostenitorilor decedati, masa succesorala care ar fi revenit fiicelor, va reveni nepotilor si sotilor supravietuitori. Fiica bunicii va veni la mostenirea de pe urma mamei sale, alaturi de celelalte fiice ale bunicii. Trebuie efectuate succesiuni succesive, de pe urma mamei dvs daca nu ati efectuat-o, pentru a dobandi calitatea de mostenitoare, de pe urma bunicii si ulterior de pe urma bunicului. In situatia in care sora si fratele dvs renunta la mostenire, cota care i-ar fi revenit mamei vi se va atribui dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-01-2021 |
 | Deny Vizitator |
| Mulțumesc mult pentru răspunsurile dumneavoastră. | |
|
|
|
|
|