Forum avocaţi > Civil

Termen invocare raspundere contractuala

24-01-2021
Vizitator
Buna seara,
Am avut un contract care a fost executat silit. Am depus contestatie si in intampinare creditorul a motivat ca a distribuit sumele platite de mine contrar clauzelor contractului.Am specificat acest lucru in raspuns intampinare si am solicitat constatrea nelegalitatii sumei puse in executare datorita incertitudinii sumei executate. Am pierdut si in fond si in apel , insa instanta NU s-a pronuntat si asupra nerespectarii acestei clauze. As dori sa stiu daca in acest caz, ma pot5 indrepta cu o actiune in instanta referitor la raspunderea contractuala. De cand incepe sa curga termenul de prescriere in acest caz?

Multumesc frumos.
Răspunde
 26-01-2021

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Termenul este de 1 an de la momentul aflarii prejudiciului.

Ma tem ca nu mai sunteti in termen pentru a promova o astfel de actiune.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2021
Vizitator
Buna ziua,
Multumesc, dar in acest caz in care eu am cerut in instanta constatatrea repartizarii sumelor contar dispozitiilor contractuale, iar instanta Nu s-a pronuntat deloc asupra acestui motiv, nu se intrerupe termenul de prescriptie? Si totusi nu este de 3 ani de la aflarea prejudiciului? Multumesc.
Răspunde
 26-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ca sa intelegem clar: independent de contestatia la executare, dvs. doriti sa formulati o actiune separata impotriva creditorului /bancii pe motivul ca sumele achitate de dvs. nu au stins datoriile in ordinea aratata in contract, si deci debitul dvs. nu este cel real. In acest caz, termenul de prescriptie curge de la data ultimei distribuiri neconforme contractului si este de 3 ani.

Pe de alta parte, spuneti ca dvs ati invocat in contestatie acest motiv, dar instanta l-a ignorat. Dar ne spuneti si ca ati facut acest lucru in raspunsul la intampinare, deci tardiv, din pacate. Cu alte cuvinte, da, instanta era obligata sa puna in discutie acest lucru; insa daca il punea, il respingea, motivul fiind tardiv formulat.

Ceea ce nu inseamna ca nu puteti sa formulati o contestatie in anulare, insa numai daca ati reiterat acest aspect si in apel, si a fost respins.(nu stiu daca mai sunteti in termen insa)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2021
Vizitator
Buna seara,
Multumesc mult pentru raspunsuri. Am formulat acel motiv in raspuns la intampinare deoarece, am aflat de acesta repartizare neconforma cu contractul din intampinarea depusa de creditor si din fisierul de plati atasat la intampinare.
Pana atunci nu am primit nici un document desi solicitasem acest lucru, ba mai mult chiar creditorul recunoaste acest lucru in intampinare, spunand ca nu mi-a pus la dispozitie acel fisier pentru ca nu emit asa ceva. In acest caz termenul de prescriere nu incepe sa curga de la data aflarii existentei prejudiciului? Chiar se poate depune contestatie in anulare pentru acest motiv? Multumesc anticipat.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.