Forum avocaţi > Civil

Achitare taxa fotocopiere dosar

28-01-2021
Adrian

Buna ziua,
In cadrul unui dosar de executare silita, imi revine , dca debitor, sarcina sa achit taxa judiciara de timbru, precum si cheltuielile de executare...dar as vrea sa stiu unde trebuie achitata taxa contravaloarea fotocopierii dosarului de catre executorul judecatoresc ? Logic ar fi sa o achit direct, in contul BEJ...si apoi sa prezint in instanta dovada achitarii .
Sau o pot achita si la Directia Locala de Taxe si Impozite a U.A.T.de care apartin eu , in calitate de contestator ?
De asemenea, pe langa taxa judiciara de timbru, cred ca trebuie sa achit si contravaloarea timbrului judiciar ...la ce suma se ridica aceasta din urma ?
Multumesc
Răspunde
 28-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa primiti de la executor o factura. Factura , de regula, se trimite instantei de executor impreuna cu copia dosarului de executare. Plata se face in contul executorului.
In afara de taxa de timbru, nu se mai achita nimic (nu mai exista timbru judiciar de cativa ani)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2021
Adrian

Mulțumesc, sunt edificat acum...! Exista un text legal care să stabilească prețul de 1 leu/pagina dosar de executare?
Răspunde
 29-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu. Ordinul 2550/2006 privind onorariile executorilor nu se refera la asa ceva. Se aplica costul pietei valabil in zona.

{"Aceste costuri nu se bucura de o reglementare expresa, cheltuielile necesitate de punerea la dispozitia instantei de executare a copiei certificate de pe actele de executare contestate reprezinta cheltuieli de judecata in sensul art. 451 alin. (1) C.pr.civ. putand fi incadrate la ”orice alte cheltuieli necesare pentru buna desfasurare a procesului”.

De asemenea, consideram ca acestea pot fi cenzurate de instanta de judecata, aplicandu-se pentru identitate de ratiune dispozitiile art. 451 alin. (2) si (3) C.pr.civ. In lipsa unor reglementari in materie, opinam ca reducerea onorariilor va fi realizata de instanta de judecata prin raportare la costul/pagina practicat in zona respectiva, drept criteriu pentru costul de piata."}

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2021
Adrian

Da...! Am întrebat pentru că am fost înștiințat de instanță printr-o rezoluție sa achit taxa judiciara de timbru (1000 lei) + costul fotocopierii dosarului ( costul acesta nu era specificat).
P.S. În dosarul de executare , la cheltuieli de executare executorul a pus cam 6000 lei in total , dar nu a specificat fotocopierea...
Răspunde
 30-01-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Veti lua cunostinta de la dosar de factura executorului ptr. fotocopiere; Insa, in citatia trimisa de instanta ar trebui sa scrie suma de plata; recititi cu atentie citatia.
Sau, sunati-l pe executor sa va trimita pe mail un exemplar al facturii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2021
Adrian

Da, am revăzut citația instanței...nu se specifică costul fotocopiilor ; ii voi trimite executorului o notificare în vederea expedierii facturii, în speranța că o va lua în seamă...
Mulțumesc mult!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.