Forum avocaţi > Civil

Ajutor formulare cerere

02-02-2021
Vizitator
am vorbit recent cu un topograf care m-a sfatuit sa fac o cerere la primarie, departamentul de registru agricol. insa nu stiu exact cum ar trebui sa o formulez. el mi-a spus ca ar trebui sa fac o cerere pentru o adeverinta prin care sa mi se zica daca s-a aprobat suprafa de teren, iar daca acest lucru s-a facut, el spune ca se poate cere titlul de proprietate.(nu stiu exact daca am exemplificat bine, pentru ca nici eu nu am inteles) si ca aprobarea suprafetei de teren s-a facut doar intre anii 1990-2004.
Răspunde
 02-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cel mai corect este fie sa-l intrebati din nou pe topograf, fie sa va adresati primariei sa va spuna ei cum trebuie sa sune cererea in functie de ceea ce stiti ca ar trebui sa obtineti de la ei.

Dvs. va cunoasteti speta si nu ati inteles; noi nici macar nu va cunoastem speta, de unde am putea sti de ce hartie aveti nevoie?

A fost emisa in trecut adeverinta de proprietate pentru un anume amplasament, insa comisia de fond funciar nu a emis titlul de proprietate pentru acelaşi amplasament si ati pierdut-o si acum vreti un duplicat? Ori vreti doar sa stiti daca a fost emisa ptr ca nu ati fost niciodata in posesia ei? Ori nu a fost emisa si o cereti acum?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2021
Vizitator
buna ziua. nu exista titlu de proprietate pentru terenul respectiv iar pe casa de pe teren nu exista/nu se mai gasesc actele de proprietate.

topograful sustine ca pentru obtinerea titlului de proprietate e nevoie de adeverinta prin care s-a aprobat suprafata de teren.
Răspunde
 02-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Atunci, eu inteleg ca este vorba de prima situatie: A fost emisa in trecut adeverinta de proprietate pentru un anume amplasament, insa comisia de fond funciar nu a emis titlul de proprietate pentru acelaşi amplasament si acum vreti un duplicat.

In acest sens formulati cererea: sa va elibereze o copie a adeverintei emisa pentru suprafata respectiva de teren.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-02-2021
Vizitator
multumesc pentru raspuns si interes.

banuiesc ca aceste adeverinta de proprietate se emiteau din oficiu de o institutie dupa anul 1990 pentru fostele zone cooperativizate?

nu stiu daca a fost emisa in trecuta adeverinta de proprietate insa daca aceasta exista doresc o copie dupa ea, daca nu exista as dori sa fie emisa, insa topograful a lasat sa se inteleaga ca nu mai poate fi emisa daca nu exista(el ii spune ''adeverinta prin care s-a aprobat suprafata de teren'' si nu adeverinta de proprietate,banuiesc ca se face referire la acelasi lucru?) si ca acestea fusesera emisa in trecut in perioada 90 (daca exista) . mentionez ca terenul respectiv se afla pe o fosta zona cooperativizata,
Răspunde
 02-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cata vreme nu stiti care este situatia, eu spun sa faceti cererea ca si cum ea ar exista, dar nu o aveti dvs.
Lasati primaria sa o caute si sa va spuna daca a fost sau nu emisa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.