Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Civil

Cum pot depune marturie de la distanta sau declaratie scrisa ca martor citat?

05-02-2021

Buna ziua si multumesc anticipat pentru raspunsuri

Sunt in situatia de a fi citat ca martor de catre un coleg de serviciu ca martor intr-un proces de suspendare a permisului de conducere. Colegul m-a citat putin cam fortat in sensul ca nu mi a dat timp de gandire ci a fost o promisiune luata la cald.
Problema e ca sunt in grupa de risc (afectiune cardiaca cronica) si nu prea suport drumurile lungi. Eu locuiesc la Cluj iar procesul e la Bucuresti As vrea cu orice pret sa evit acest drum daca se poate mai ales ca din ce imi amintesc nu cred ca il pot ajuta in vreun fel sa-si pastreze permisul (necedare prioritate pieton pe trecere)
Exista vreo procedura prin care sa informez instanta ca am probleme medicale si ca nu pot face deplasarea? Se poate da marturie telefonic sau in scris? Multumesc
Răspunde
 05-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu, marturia se da in mod nemijlocit, in fata instantei. Ori, prin comisie rogatorie.
Insa, chiar daca ati fost citat, puteti sa nu va prezentati.
Pentru ca instanta sa vada ca nu e vorba de rea credinta si sa nu insiste in aducerea dvs. in fata instantei, puteti trimite un mail pe adresa judecatoriei, cu cel putin 24 h inainte, mentionand in subiectul mailului nr. de dosar si termenul stabilit, ca nu intelegeti sa va deplasati pentru a nu va expune riscului de imbolnavire si ca nu va aduceti aminte nimic din imprejurarile cauzei. Puteti anexa o adeverinta medicala eventual.
Probabil singurul suparat va fi colegul dvs. Intre a va risca viata si a multumi un coleg (cand marturia s-ar putea sa fie inutila) cred ca alegerea e usoara.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2021

Multumesc mult pentru raspuns doamna Starjil
Răspunde
 06-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca ati fost citat, va trebui sa va prezentati in fata instantei la termenul stabilit.

Conform dispozitiilor art 326 NCPC, puteti solicita restituirea cheltuielilor efectuate cu transportul si cazarea:

"(1) Martorul are dreptul la rambursarea cheltuielilor de transport, cazare şi masă dacă este din altă localitate, precum şi dreptul la despăgubiri pentru acoperirea veniturilor pe care le-ar fi obţinut dacă şi-ar fi exercitat profesia pe durata lipsei de la locul de muncă, prilejuită de chemarea sa în vederea ascultării ca martor, stabilite în raport cu starea sau profesia pe care o exercită, precum şi cu timpul efectiv pierdut.

(2) Drepturile băneşti se asigură de partea care a propus martorul şi se stabilesc, la cerere, de către instanţă, prin încheiere executorie."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.