Forum avocaţi > Civil

Cerere Ordonanta judecatoreasca (impotriva Politiei)

07-02-2021
Vizitator
Sunt persoana vatamata intr-un accident rutier. Am chemat la judecata persoana care a cauzat accidentul. Am cerut politiei probele si raportul incheiat in privinta acestui dosar dar se pare ca acestia imi baga bete in roate si imi ingreuneaza obtinrea copiior anchetei incheiate. Am cerut sa interogheze o persoana care a fost martor intregului accident (lucru care nu -au facut). POT CERE JUDECATORULUI sa emita o ordonanta pentru a mi se elibera un set de copii? Am facut deja cererea pentru copii si le-am cerut sa le primesc gratis, fiind persoana vatamata intr-un dosar penal, este dreptul meu. Imi puteti recomanda si un formular pentru a completa cererea asta sa o depun la dosar, judecatorului?
Multumesc.
Răspunde
 07-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Solicitati judecatorului care instrumenteaza cererea dvs. sa ceara copia dosarului de urmarire penala.
Indicati si martorul pe care doriti sa-l audiati pentru a fi citat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 07-02-2021:
Solicitati judecatorului care instrumenteaza cererea dvs. sa ceara copia dosarului de urmarire penala
Buna ziua,
Pe 21.01.2021 am solicitat judecatorului in scris, sa ceara copia de urmarire penala. Pe 06.03.2021 este urmatorul termen la care judecatorul mi-a ingaduit sa depun toate probrlr dar probele de la politie nu au fost depuse. E posibil ca judecatorul sa fi ignorat cererea mea?
Răspunde
 02-04-2021
Vizitator
Carmen a scris pe 02-04-2021:
Pe 06.03.2021 este urmatorul termen....
Pe 06.04.2021 este urmatorul termen nu pe 06.03 .. scuze!
Răspunde
 02-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In baza cererii depuse de dvs. personal la politie ptr. obtinerea copiilor, acestea nu va vor fi eliberat gratuit. Exista Ordinul MAI nr.64/2015 care stabileste ca fotocopiile se elibereaza numai contra cost (se plateste o taxa la trezorerie, in contul alte venituri la buget).
Trebuia sa va interesati cate file sunt, care e tariful, sa achitati taxa si sa o depuneti la dosar.
In dosarul civil, pentru completarea probatoriului, reiterati solicitarea dvs. judecatorului de a solicita acte de la dosarul de urmarire penala, facand dovada ca dvs. le-ati cerut, dar nu le-ati primit.
Si indicati si persoana pe care intelegeti sa o prezentati ca martor in vederea audierii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2021
Vizitator
Doamna,
Am fost deja la Politie la scurt timp inainte sa deschid acest dialog. Sunt persoana vatamata si conform legii, am dreptul la eliberarea copiilor gratis. Am formulat si aceasta cerere
Răspunde
 02-04-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 02-04-2021:
In dosarul civil, pentru completarea probatoriului, reiterati solicitarea dvs. judecatorului de a solicita acte de la dosarul de urmarire penala, facand dovada ca dvs. le-ati cerut, dar nu le-ati primit.
Si indicati si persoana pe care intelegeti sa o prezentati ca martor in vederea audierii.
Toate aceste lucruri au fost cerute. Am depuse probe la dosarul civil, ca ele au fost cerute!
Răspunde
 02-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Bine, doamna. Nu trebuie sa va enervati pe mine.
Daca ati facut aceste cereri judecatorului, asteptati sa se pronunte la termenul de admitere a probatoriului. Daca a trecut acest termen, aratati-i la urmatorul termen ca a uitat sa se pronunte pe solicitarile dvs. de probe care existau la dosar.

Iar in legatura cu cererea de la politie, daca ati depus cererea, asteptati sa vi se raspunda.

Cu mentiunea ca eu nu cunosc aceasta derogare data de lege persoanei vatamate de a obtine fotocopii ale actelor de la dosarul penal in mod gratuit, ci doar ordinul MAI 64 despre care va vorbeam.

Art. 7 - (1) Persoanele interesate pot solicita realizarea de fotocopii pe baza unei cereri, tip formular, al cărei model este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
Art. 9 - (1) Fotocopiile se realizează la sediul unităţii de poliţie, cu mijloacele tehnice avute la dispoziţia acesteia.
(2) Organul poliţiei judiciare se asigură că datele cu caracter personal cuprinse în actele din dosarul penal nu sunt vizibile pe fotocopiile realizate.
(3) Fotocopiile se certifică, pe fiecare pagină, cu semnătura organului poliţiei judiciare şi ştampila unităţii de poliţie.
(4) La stabilirea termenului de eliberare a fotocopiilor se are în vedere timpul necesar anonimizării datelor cu caracter personal din conţinutul actelor, fotocopierii şi certificării acestora.
Art. 10 - (1) Fotocopiile se eliberează în baza dovezii achitării contravalorii serviciului de fotocopiere, iar dovada plăţii, în original, se anexează la cererea de efectuare a copiilor. Cererea şi dovada de plată se introduc în dosarul cauzei.
(2) Sumele reprezentând contravaloarea serviciului de fotocopiere se pot achita la casieria unităţii de poliţie sau la unităţile de trezorerie ale statului.
(3) Este interzisă încasarea contravalorii serviciului prestat în alte condiţii decât cele prevăzute la alin. (2) sau preluarea de către organul poliţiei judiciare a unor sume de bani de la persoanele interesate.
(4) Sumele încasate de unitatea de poliţie, reprezentând contravaloarea serviciului de fotocopiere, se fac venit la bugetul de stat şi se virează la unităţile de trezorerie ale statului în maximum 30 de zile de la data încasării acestora.
Art. 11 - (1) Contravaloarea serviciului de fotocopiere se stabileşte de organul poliţiei judiciare, pe bază de tarif.
(2) Tariful de fotocopiere este de:
a) 0,5 lei pe pagină, format A4, alb-negru, indiferent de dimensiunea textului sau a imaginilor fotocopiate;
b) 1 leu pe pagină, format A3, alb-negru, indiferent de dimensiunea textului sau a imaginilor fotocopiate.
Anexă

CERERE
privind obţinerea de fotocopii ale unor acte din dosarul penal

Subsemnatul, ............................................................, având CNP ................, posesor al actului de identitate
(numele şi prenumele)
C.I./B.I./seria ......... nr. .........., domiciliat în ...................................,
având în Dosarul penal nr. ......./P/........ calitatea de inculpat/parte civilă/parte responsabilă civilmente/suspect/PARTE VATAMATA
sau
având în Dosarul penal nr. ...../P/..... calitatea de avocat al inculpatului/părţii civile/părţii responsabile civilmente/
suspectului/PERSOANA VATAMATA ........................................................................, posesor al CNP ......................,
(numele şi prenumele)
domiciliat în .........................................,

în temeiul art. 94 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările şi completările ulterioare, solicit obţinerea unor fotocopii ale următoarelor actele din Dosarul penal nr. ..../P/......:
Nr. crt. Denumirea actului din dosar cu indicarea paginilor ce se doresc a fi fotocopiate Număr de pagini
1

2

3

....

NUMĂR TOTAL DE PAGINI

*) Suma de plată a serviciului de fotocopiere: (număr de pagini) x (tarif) = ............ lei.
*) Termenul de eliberare a fotocopiilor: ...............

Suma reprezentând contravaloarea serviciului de fotocopiere se poate achita la:
a) casieria unităţii de poliţie (În situaţia în care casieria este situată în alt sediu decât unitatea de poliţie la care se depune cererea se va înscrie adresa casieriei.);
b) la unităţile de trezorerie ale statului în contul de "alte venituri ale bugetului de stat".
*) Se completează pe loc de către organul de cercetare penală al poliţiei judiciare.

**) Am luat la cunoştinţă despre:
a) faptul că actele prevăzute la nr. crt. ....,......,...... sunt restricţionate la fotocopiere potrivit dispoziţiei procurorului competent ........................................................... (Se va detalia cu privire la actul prin/pe care a fost dispusă restricţionarea.) ..................................................;
b) suma şi modalitatea de plată, precum şi termenul de eliberare a fotocopiilor.

Data ........................ Semnătura .................................
**) Se completează de către persoana interesată, după luarea la cunoştinţă despre datele menţionate.

***Am primit fotocopiile solicitate.
Sunt informat cu privire la obligaţia de respectare a prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, necesitatea de a păstra confidenţialitatea sau secretul datelor şi actelor de care am luat cunoştinţă cu ocazia consultării dosarului, precum şi cu privire la prevederile art. 304 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Data ........................ Semnătura
***) Se completează de către persoana interesată, cu ocazia primirii fotocopiilor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2021
Vizitator
Doamnr fereste! Nu m-am enervat nicidecum. Imi cer scuze daca v-am dat aceasta impresie. Va multumesc din nou pentru sfaturi.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.