Forum avocaţi > Civil

Masă succesorală

08-02-2021

Bună ziua. Am un proces de succesiune după tată, cu un frate si un legatar universal (un nepot cu un testament din anul 2011), și de curand am primit niște indicii despre niște terenuri, de care nu știam, pe care tatăl nostru le-a înstrăinat celor doi , evident fără stirea mea. Problema este că tranzacțiile au fost făcute de mult (anii 2001 și 2009). Certitudinea mea că au fost făcute fictiv (fără bani), doar că deocamdata nu am probe. Întrebarea mea este ce șanse am să aduc aceste terenuri la masa succesorală (mai ales din prisma faptului vechimii tranzacțiilor) , și ce probe aș putea aduce (bancare, dacă există ) în fața instanței .Mulțumesc.
Răspunde
 08-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal se poate solicita nulitatea unui contract de vanzare-cumparare, insa sansele de castig depind de situatia de fapt.

Pe de alta parte, orice persoana poate dispune de bunurile pe care le detine in timpul vietii, dupa bunul plac, astfel ca tatal dvs putea vinde bunurile pe care le detinea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2021
Vizitator
Buna ziua am si eu o problema am condus un scuter de 49cc acesta find moped si am fost prins de politie find minor fara a detine permis de conducere nu stiu daca mi sa intocmit dosar penal dar ulterior am dat de permis de conducere categoria B si am loat sala dar am primit telefon de la politie pentru a da o declaratie mentionez ca in ziua in care am fost prins am loat amenda de 150lei si in 15 zile a fost 75 ce se va intampla in continoare multumesc
Răspunde
 12-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Conform legilației in vigoare , toate vehiculele ce depășesc viteza de deplasare de 25km/h si au pana in 50cc trebuie inregistrate ca mopede la primărie și se pot conduce pe drumurile publice doar dacă sunteți posesorul unui carnet de conducere.

Scuterele pot fi conduse de la vârsta de 16 ani doar după obținerea carnetului de conducere categoria AM.

Deci, daca ati condus mopedul fara permis este vorba de infractiunea prevazuta la art 335 alin 2 codul penal

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui VEHICUL pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

La data savarsirii infractiunii fiind minor, in cazul in care se incepe urmarirea penala se va dispune fata de dvs. o masura educativa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
David123 a scris pe 12-02-2021:
Buna ziua am si eu o problema am condus un scuter de 49cc acesta find moped si am fost prins de politie find minor fara a detine permis de conducere nu stiu daca mi sa intocmit dosar penal dar ulterior am dat de permis de conducere categoria B si am loat sala dar am primit telefon de la politie pentru a da o declaratie mentionez ca in ziua in care am fost prins am loat amenda de 150lei si in 15 zile a fost 75 ce se va intampla in continoare multumesc

Din pacate vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis, infractiune prevazuta de art 335 alin 1 NCP:

"(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani."

In functie de varsta pe care o aveati la data savarsirii faptei, veti raspunde penal, conform dispozitiilor art 113 NCP:

"(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.

(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.

(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.