Forum avocaţi > Civil

Pot solicita intoarcerea executarii silite?

10-02-2021
Vizitator
Buna seara.
Am executare silita imobiliara, am contestat doar somatia imobiliara si am anulat executarea silita imobiliara, ramanand numai cu poprirea pe conturi. In cadrul contestatiei la somatia imobiliara am cerut instatntei sa cera avocatului intimatei sa depuna contractul de asistenta semnat cu aceasta . Instanta a admis aceasta proba iar conform contaractului depus a reiesit ca avocatul nu are contract cu intimata ci cu mandatarul acesteia. ACEST lucru mi-a folosit in acest proces doar la anularea actelor si reprezentarilor facute de avocat in cadrul acestei contestatii imobiliare.
Intrebarea este daca pot solicita intoarcerea executarii silite daca nu am formulat contestatie la executare ,avand in vedere ca am descoperit ca cererea nu a fost semnata de intimata creditoare ci de avocatul mandatarului ei. Multumesc mult.
Răspunde
 10-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, nu puteti.
C.pr.civ spune in art. 723 ca intoarcerea executarii poate fi solicitata În toate cazurile în care se desfiinţează titlul executoriu sau însăşi executarea silită.
Ori, dvs.nu ati desfiintat titlul executoriu, ci doar ati stopat executarea imobiliara.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2021
Vizitator
Multumesc.
Insa exista vre-o posibilitate in acest caz de a anula actele emise de avocat ( cerere de executare si altele semnate) si apoi de a solicita intoarcerea executarii?Multumesc.
Răspunde
 11-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, in faza de executare silita, singura cale pusa la dispozitie este contestatia la executare.

Daca ati fi avut o contestatie initiala, v-as fi spus ca puteti incerca o revizuire a sentintei.
Insa nu acesta este cazul dvs.

Ca atare, singurul lucru pe care ati putea sa-l faceti acum este sa incercati sa va repuneti in termen. Cu mentiunea ca nu stiu in ce masura veti avea sanse de reusita, avand sanse ca instanta sa respinga contestatia ca tardiva.

Vedeti daca nu exista vreo incheiere sau act procedural pe care nu vi le-a comunicat executorul si sa-i cereti sa vi le comunice.

Daca reusiti si va face o comunicare oficiala, aveti 15 zile la dispozitie sa formulati contestatie la executare prin care sa solicitati anularea incheierii de incuviintare a executarii silite cf 712 alin.3 si anularea intregii executari pentru incalcarea art.664 c.pr.civ.
Nu uitati insa ca va trebui sa dezvoltati in contestatie si motive ref la actul efectiv primit.
[Vedeti si deciziile ICCJ 9/2016 si decizia 19/2018.]

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.