Forum avocaţi > Civil

Succesiune

12-02-2021
Vizitator
Buna ziua! Tatăl meu a muncit un teren care a aparținut verișoarei bunicului meu (Tatăl tatălui meu) aceasta verișoară împreună cu familia ei nu mai trăiesc, nu am actele lor dar știu sigur că nu mai este nici nu moștenitor! Cum poate Tatăl meu sa intre in posesia acestui teren?
Mulțumesc
Răspunde
 12-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Prima cale, cea mai usoara, teoretic (depinde de situatia de fapt ce poate fi stabilita numai dupa studierea atenta a spetei si a datelor si ordinii deceselor) ar fi pe cale notariala, in urma dezbaterii mostenirii.

Tatal dvs. fata de verisoara bunicului dvs. este colateral ordinar de grad 5. Drept urmare, nu are un drept legal la mostenire (acesta se poate exercita pana la gradul 4 inclusiv)

Insa:

- daca sunteti sigura ca nu mai exista alte rude pana la gradul 4 inclusiv care ar fi putut sa o mosteneasca pe verisoara bunicului (matusa tatalui dvs)
- iar bunicul dvs. a murit DUPA verisoara sa, si deci a fost succesibil la mostenirea verisoarei sale,
- iar decesul bunicului dvs. nu a intervenit mai tarziu de 1 an de zile raportat la data prezenta,

prin efectul retransmiterii dreptului de optiune succesorala, tatal dvs. poate exercita in fata notarului 2 drepturi de optiune succesorala: (i) al sau propriu fata de tatal sau (bunicul dvs) si (ii) un drept de opțiune născut în persoana bunicului, pe care, conform art. 1105 alin. (1) noul C. civ., tatal îl dobândeste prin retransmitere în cadrul patrimoniului succesoral

Daca nu sunt indeplinite aceste conditii, se poate incerca pe calea unei actiuni pentru constatarea uzucapiunii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie dezbatuta mostenirea de pe urma bunicului.

Ulterior, tatal dvs, in calitate de mostenitor al bunicului, va trebui sa dezbata succesiunea de pe urma verisoarei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-11-2022
Vizitator
Bună ziua as dori un răspuns ok.
Am făcut succesiunea acuma doi ani toți am fost deacord doar ca nu sa mai finalizat pentru ca nu am reușit sa găsim 2 martori ok
Acuma as dori sa începem din nou sa facem succesiunea si as dori sa știu dacă actele cu care sa început prima oara succesiunea mai sunt valabile? Ok multumesc
Răspunde
 11-11-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mergeți la notarul la care s-a deschis dosarul și întrebați dacă puteți continua dezbaterea succesiunii.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-11-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Petronel a scris pe 11-11-2022:
Bună ziua as dori un răspuns ok.
Am făcut succesiunea acuma doi ani toți am fost deacord doar ca nu sa mai finalizat pentru ca nu am reușit sa găsim 2 martori ok
Acuma as dori sa începem din nou sa facem succesiunea si as dori sa știu dacă actele cu care sa început prima oara succesiunea mai sunt valabile? Ok multumesc

Da, mergeti la notarul care detine dosarul succesoral pentru finalizarea procedurii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2023
Vizitator
Bună seara as dori să mă ajutați cu un răspuns la problema mea.unchiul meu a decedat și am un testament în care sunt legatar universal unchiul meu mai are un frate și o sora in viața eu sunt fata surorii .unchiul meu nu a avut copii cu mătușa .am fost la doi avocați să mă interesez de succesiune in instanță dar am primit două răspunsuri diferite.primul că eu sunt doar moștenitor testamentar nu și legal și am cota de 1/2 din moștenire1/2 ii revine mătușii că este moștenitor rezervatar.iar al doilea mi-a zis că am 3/4 sunt și moștenitor legal întrebarea mea este daca eu că moștenitoare nerezervatara pot avea dublă vocație ținând cont că unchiul meu și mama mea mai sunt în viața.cred că trebuia să mă duc lsi la un notar.am uitat mătușa mea adică soția unchiului este în viața.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.