Forum avocaţi > Civil

Partaj

12-02-2021

Bună seara.. o să încerc să fiu cât pot de explicită în a expune problema mea .
Actualul meu Soț este în timpul procesului de partaj cu fosta soție.
Bunurile comune sunt urmatoarele: O casă, un apartament achiziționat prin credit bancar ( credit în derulare ) , 2 masini , bunuri din apartament.
Fosta soție a introdus cererea de chemare în judecata, a cerut să îi se atribuie EI apartamentul, bunurile din casă și o mașină,( ea a cerut 50 %) iar LUI casa si o mașină, ( el a cerut 70%) , la primul termen de judecată au fost întrebați de existenta bunuriilor si daca sunt de acord cu atribuirea lor in natura conform cererilor lor ..
au spus amândoi ca DA ..
S.au facut expertizele..
S.a dat admiterea în principiu pe 70% el si 30% , urmând ca datoria comună să fie plătită tot 70% cu 30%
Ieri a fost ultimul termen.. surpriză.
Fosta soție numai dorește apartamentul si nu isi mai susține cererea de chemare în judecată..
ce este de facut? mentionez ca părătul își susține cererea reconventionala ( cum am menționat mai sus ) si nu dorește atribuirea apartamentului..

Ce face instanță la momentul acesta va scoate apartamentul la vânzare ?
sau instanța se va lua după atribuirea propriu-zisa cum au cerut si cum s.au înțeles ei la primul termen? astept un raspuns .multumesc
Răspunde
 13-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care reclamanta renunta la judecata, se va face aplicarea dispozitiilor art 408 NCPC:

"(1) Reclamantul poate, în tot cursul procesului, să renunţe la însuşi dreptul pretins, dacă poate dispune de acesta, fără a fi necesar acordul pârâtului.

(2) În caz de renunţare la dreptul pretins, instanţa pronunţă o hotărâre prin care va respinge cererea în fond, dispunând şi asupra cheltuielilor de judecată.

(3) Renunţarea se poate face atât verbal în şedinţă, consemnându-se în încheiere, cât şi prin înscris autentic."

Cheltuielile de judecata vor fi suportate de catre reclamanta.

Daca paratul a formulat cerere reconventionala, instanta va dispune conform solicitarilor paratului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-02-2021

Bună ziua vă mulțumesc pentru raspuns , pârâtul a formulat cerere reconventională..( pe înțelesul meu , avans în vedere că reclamanta a renunțat la cererea principală, instanța va lua act de cererea reconventionala si o va admite in parte sau in totalite) .
o zi frumoasă!
Răspunde
 14-02-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Exact. Asteptati sa vedeti solutia instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2021

Bună ziua , am primit soluția.. în mare parte este ok.. intrebarea mea este următoarea privind taxa de timbru..

Obligă pârâtul-reclamant la restituirea către stat a sumei de 46853 lei constând în taxa judiciară de timbru pentru care a beneficiat de ajutor public judiciar sub forma scutirii, conform art. 502 din OUG nr. 51/2008, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

obligă pârâtul-reclamant la plata către stat a sumei de 17644,53 lei reprezentând cota din cheltuielile pentru care reclamanta-pârâtă a beneficiat de ajutor public judiciar sub forma scutirii, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

1. Am obtinut la începutul procesului scutirea paratului-reclamant la plata taxei judiciare..
Iar în sentința pus pârâtul reclamant sa plateasca taxa

2. La pus sa plateasca si cota de 30% a reclamantei..de care a beneficiat si ea de ajutor public judiciar

cum este posibil?
Răspunde
 01-03-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ajutorul public judiciar este o forma de sustinere a partilor aflate in dificultate financiara, pentru a se judeca, insa la final, avand in vedere faptul ca situatia financiara a partii se imbunatateste datorita solutiei din dosar, partea este obligata la plata taxei de timbru.

De asemenea, partea care pierde suporta cheltuielile de judecata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.