Buna ziua, Este vorba despre un contract de credit bincheiat cu Axicard Finances...In data de 08.02.2021 am primit un simplu SMS prin care eram instiintat ca datoria mea a fost declarata scadenta anticipat ( nu exista notificare de scadenta anticipata); In data de 10.02.2021, un alt SMS prin care sunt anuntat ca va fi demarata procedura de executare silita , iar astazi, 15.02.2021, un alt SMS prin care sunt anuntat din nou ca se va demara aceasta procedura conform art.1516 C.civ. Eu nu cred ca asa se procedeaza legal , intrucat ar fi nevoie de o Notificare de declarare a scadentei anticipate. In plus, art.38 alin.(10) din O.U.G.nr.52/2016 prevede : "Perioada dintre declararea scadentei anticipate si declansarea executarii silite nu poate fi mai mica de 3 luni..." Desi nu e vorba despre un credit cu garantii imobiliare, contractul a fost incheiat ulterior intrarii in vigoare a acestui act normativ, asa ca eu consider ca in speta de fata, este incidenta OUG 52. Daca gresesc, va rog sa ma corectati. Va multumesc. |
|