Forum avocaţi > Civil

Înmatriculare autovehicul

17-02-2021
Vizitator
Buna ziua, am întâmpinat și eu o problema la care asi dori să găsesc o rezolvare, In decembrie 2020 am achiziționat un automobil din UK, pe 28 decembrie i-am făcut RAR-ul, programare la numere am prins doar pe 22 ianuarie 2021, am făcut dosarul conform legii, schimbat faruri, triple aproximativ 1000 Ron,700 Ron RAR-ul,trecut la impozit 900 Ron pe an, RCA 200 Ron pe luna, taxa numere, taxa certificat ,de pe data de 22 ianuarie până astăzi dosarul meu sta la înmatriculari, nu am primit certificat, dovada, numere nimic, cei de acolo zic că țin dosarul pe loc că nu știu ce să facă, eu cum ar trebui sa procedez ? Mulțumesc
Răspunde
 18-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In primul rand, sa-i intrebati care este motivul pentru care nu stiu ce sa faca.
Lipseste ceva, exista vreo lacuna legislativa, nu se mai recunoaste vreun certificat emis in UK, mai trebuie achitat ceva?
In lipsa motivului, nici noi nu avem cum sa va sugeram cum ar trebui sa procedati.

Masina este cu volan pe dreapta? Daca da, intrebati daca acest lucru sau Brexitul afecteaza inmatricularea.
Insistati, ptr. ca dupa 1 ian 2021 aveti 90 de zile ptr. a intra in legalitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2021
Vizitator
Motivul pentru care spun ei că nu îmi înregistrează dosarul este acela că nu știu ce au de gând să facă UK și așteaptă să finalizeze ei ieșirea din UE.si sa aștept ce decizie o sa ia și statul român în legătură cu aceste mașini.ca nu este o lege clară ceea ce privește mașinile aduse din UK. dar ei îmi țin dosarul cu actele mașinii la biroul de înmatriculare am aproximativ o lună de zile de când este la ei și fără răspuns.am fost la înmatriculari din nou și același răspuns l-am primit nu știu ce trebuie să facă și când o să îmi poată da un răspuns concret.imi expira asigurarea îmi expira certificatul de autenticitate de la RAR.am platit taxele pentru numere.pentru certificat .mașină este inregistrata la primărie plătesc taxe pe ea și ei mă țin cu dosarul în aier .pot rezolva in vreun fel aceasta problema?
Răspunde
 18-02-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In afara de faptul de a va recomanda sa depuneti o petitie in scris, cat mai urgent, cu nr. de inregistrare, prin care sa solicitati explicatii oficiale scrise pentru situatia in care va aflati nu stiu ce sa va raspund. Aratati in petitie tot ceea ce ati scris aici, ca dosarul este complet, ca ati achitat tot ce trebuia achitat, ca certificatele va expira si masina tot nu e inmatriculata.
Aceasta procedura este esentiala pentru orice pozitie pe care vreti sa o adoptati ulterior, in vederea tragerii la raspundere a persoanelor vinovate (daca acesta va fi cazul)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2021
Vizitator
Mulțumesc.Am făcut pețitie și nu am primit nici un răspuns.multumesc frumos de informații
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.