Forum avocaţi > Civil

Proces la distanta

26-02-2021

Buna ziua,

Acum cateva zile am primit o cerere de partaj pentru un apartament la care am cota parte si pe care il locuiesc de mult niste rude pe care nu le-am vazut vreodata, caci eu am plecat din tara de mult timp.
N-am nimic impotriva sa le vand cota mea parte, dar am cateva nelamuriri:
1. Cererea mi-a venit dupa trei luni de la data de pe ea. E prea tarziu sa raspund?
2. In cerere scrie ca daca locuiesc in strainatate sa le dau o adresa din Romania. Eu nu mai am pe nimeni in tara, deci nu am ce adresa sa dau. Este obligatorriu? Ce se intampla daca nu dau?
3. Reclamantii imi cer mie sa platesc taxele de judecata care sunt de peste 13.000 lei. Dupa calculul meu (de pe internet) cheluielile ar fi de vreo 2750 lei. De unde poate sa fie asa mult?
4. Eu pot cere sa platesca onorariul avocatului meu? Dar deplasarile in tara pentru proces?
5. Cum se evalueaza aparamentul? Pretul de la impozit? Evaluator?

Nu prea mi-e clar de ce trebuie sa cheluiesc eu asa de multi bani/timp/nervi ca ei sa-mi cota parte (pur si simplu sa ma dea afara de la proprietate).
Răspunde
 27-02-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
1. Dvs. raspundeti calculand termenul in care trebuie sa raspundeti indicat de instanta in citatie de la data afectiva a primirii comunicarii instantei. Sa aveti dovada datei primirii.
2.Daca nu aveti pe cine indica in Romania si nici nu va puteti angaja avocat ca sa fiti citata prin intermediul lui, aratati acest lucru instantei si cereti sa fiti citata prin mail, indicand adresa de mail la care puteti primi actele de procedura. Totodata, formulati cerere separata de acces la dosarul electronic. Indicatii veti gasi pe site-ul portal.just.ro , selectand instanta care va intereseaza.
3.Plata cheltuielilor de judecata (taxa de timbru si onorariul de avocat al partii adverse) va fi facuta de partea care cade in pretentii.
4. Veti solicita si dvs. acelasi lucru.
5. Valoarea impozabila a apartamentului. Daca este evident derizorie, pretul de piata ori evaluare.

Daca intentionati sa le vindeti cota parte, scrieti in intampinarea ceruta de instanta ca doriti sa le vindeti si sa tranzactionati cu ei, insa nu ati fost contactata si ofertata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mony a scris pe 26-02-2021:
Buna ziua,

Acum cateva zile am primit o cerere de partaj pentru un apartament la care am cota parte si pe care il locuiesc de mult niste rude pe care nu le-am vazut vreodata, caci eu am plecat din tara de mult timp.
N-am nimic impotriva sa le vand cota mea parte, dar am cateva nelamuriri:
1. Cererea mi-a venit dupa trei luni de la data de pe ea. E prea tarziu sa raspund?
2. In cerere scrie ca daca locuiesc in strainatate sa le dau o adresa din Romania. Eu nu mai am pe nimeni in tara, deci nu am ce adresa sa dau. Este obligatorriu? Ce se intampla daca nu dau?
3. Reclamantii imi cer mie sa platesc taxele de judecata care sunt de peste 13.000 lei. Dupa calculul meu (de pe internet) cheluielile ar fi de vreo 2750 lei. De unde poate sa fie asa mult?
4. Eu pot cere sa platesca onorariul avocatului meu? Dar deplasarile in tara pentru proces?
5. Cum se evalueaza aparamentul? Pretul de la impozit? Evaluator?

Nu prea mi-e clar de ce trebuie sa cheluiesc eu asa de multi bani/timp/nervi ca ei sa-mi cota parte (pur si simplu sa ma dea afara de la proprietate).

Termenul pentru formularea intampinarii si a cererii reconventionale se calculeaza de la data comunicarii, data stampilei de pe plic.

Daca nu mai sunteti in termen, formulati o cerere de repunere in termen si explicati motivul intarzierii.

Daca nu aveti o adresa pentru comunicare a actelor de procedura in tara, puteti solicita comunicarea acestora la avocat.

In cazul unui proces de partaj trebuie achitata o taxa judiciara de timbru, calculata la valoarea bunurilor ce compun masa partajabila.

Dvs puteti solicita obligarea reclamantilor la plata cheltuielilor de judecata.

Valoarea imobilului se va stabili in urma efectuarii unei expertize de specialitate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.