|
28-02-2021 |
 | Cosminmihalache
|
| Bunaziua, in ziua 27 februarie doi baieti in stare de ebrietate care au venit la mine acasa, dupa aproximativ doua ore, pe ascuns, mi-au luat cheile din cuier de la masina si au plecat cu ea pe drum, beti, crezand ca pentru ei e o joaca, si am dat de ei in oras, cu masina mea daunata. Am sunat politia si toata ziua (27 februarie), indiferent ca aveam ceva treaba in ziua respectiva, am stat la sectia de politie impreuna cei doi vinovati sa dau declaratii, cei doi baieti au recunoscut tot ce au comis, au spus politiei pana si ce strazi au luat, in ce stalp au spart bara stanga a masinii. Dupa orele in care am stat la sectie, politistii mi-au zis ca sunt parte vatamata si cei doi s-au ales cu furt si distrugere. Dar nu mi-au zis cand sa ma prezint la tribunal, cum imi iau un avocat, stiu doar ca cei doi care au condus beti cu masina mea au fost judecati vinovati, dar cu atat am ramas. Ce trebuie sa fac acum? O sa se audieze si martorii (ca inafara de cei 2, mai erau si alti 3 baieti, nu implicati, cel putin direct, cu furtul temporar a masinii)? Si daca ei, fiind prieteni cu ”soferii” beti, nu vor sa povesteasca nimic, sau din contra, mint impotriva mea ca sa nu isi ”toarne” prietenii, cu toate ca prietenii lor in sine au recunoscut faptele desavarsite? | |
|
|
|
28-02-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Este doar faza de cercetare penala. Ori de cate ori va fi necesara prezenta dvs veti fi citat. Pana la faza de judecata in instanta mai este. Ca parte vatamata puteti sa va angajati avocat, insa nu sunteti obligat. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Cosminmihalache
|
| Asta insemnand ca nu pot pleca in strainatate? Ca am nevoie de munca si destule oferte unde as reusi sa ma angajez nu sunt in tara. Ar trebui sa raman in tara intruna... | |
|
|
|
28-02-2021 |
|
| Puteti pleca unde doriti, cand doriti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Cosminmihalache
|
| Inteleg ca pot pleca oricand si oriunde, dar se presupune ca atunci cand sunt chemat la citatie in tara, trebuie sa fiu preent, si nu toate posturile de munca te lasa (afara) sa te intorci o zi in tara, indiferent de motivul asta important. | |
|
|
|
28-02-2021 |
|
| Ca parte vatamata nu sunteti obligat sa va prezentati in instanta. Judecata poate avea loc numai dacă persoana vătămată și părțile sunt legal citate și procedura este îndeplinită. Insa acest lucru nu presupune si ca trebuie sa fiti prezent. Neprezentarea persoanei vătămate și a părților citate nu împiedică judecarea cauzei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Cosminmihalache
|
| Av.STARJIL M. a scris pe 28-02-2021: Ca parte vatamata nu sunteti obligat sa va prezentati in instanta. Judecata poate avea loc numai dacă persoana vătămată și părțile sunt legal citate și procedura este îndeplinită. Insa acest lucru nu presupune si ca trebuie sa fiti prezent. Neprezentarea persoanei vătămate și a părților citate nu împiedică judecarea cauzei. Asta insemnand ca pot ramane in strainatate fara sa am grija sa ma intorc mereu cateva zile in tara? | |
|
|
|
28-02-2021 |
|
| Exact. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Cosminmihalache
|
| Av.STARJIL M. a scris pe 28-02-2021: Exact. Este sigur? Citesc pe forumuri de avocati de persoane vatamate care nu se pot prezinta la instante si le ajung citatii intruna in posta (nu se pot prezinta ori ca muncesc pe afara, ori nu pot lipsi de la munca insi, ori tribunalul e la 500 de km de ei etc.). | |
|
|
|
28-02-2021 |
|
| Citarea este obligatorie pentru a fi indeplinita procedura. Legea spune ca neprezentarea persoanei vătămate și a părților citate nu împiedică judecarea cauzei. Alte detalii nu mai am sa va ofer pe acest subiect. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Cosminmihalache
|
| Av.STARJIL M. a scris pe 28-02-2021: Citarea este obligatorie pentru a fi indeplinita procedura. Legea spune ca neprezentarea persoanei vătămate și a părților citate nu împiedică judecarea cauzei. Alte detalii nu mai am sa va ofer pe acest subiect. Asta e in favoarea mea, caci nu cred ca angajatorul din strainatate ar accepta sa plec din cand in cand in tara. | |
|
|
|
01-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Cosminmihalache a scris pe 28-02-2021: Asta insemnand ca nu pot pleca in strainatate? Ca am nevoie de munca si destule oferte unde as reusi sa ma angajez nu sunt in tara. Ar trebui sa raman in tara intruna... Dosarul se afla in etapa urmaririi penale. Va trebui sa formulati o cerere de constituire ca parte civila, pentru recuperarea prejudiciului material si moral cauzat. Pe durata cercetarilor puteti pleca in strainatate si va puteti angaja un avocat, sa va reprezinte interesele. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |