|
28-02-2021 |
 | Florin Vizitator |
| Forum avocati Buna ziua! Mama mea a decedat, eu am dezbatut succesiunea, fiind singurul ei copil. In urma succesiunii am dobandit jumatate din casa pe care mama a avut o cu tatal meu, cealalta jumatate o primisem deja in urma decesului tatalui meu. Nu am dobandit sume de bani si nimic altceva. Concubinul cu care mama a locuit in ultimii 15 ani m-a dat in judecata pentru imbogatire fara justa cauza, solicitând suma de 7500 lei. Acesta sustine ca a avut grija de mama mea in ultimul an cat aceasta a avut probleme de sănătate si considera ca ar fi trebuit sa fie platit pentru asta. Prin faptul ca,, a prestat munca neplătita '' , considera ca i a saracit patrimoniul si s a marit cel al mamei, care mi a revenit mie prin succesiune. Mama nu a avut niciodata vreo intelegere cu el in acest sens. Supararea lui provine din faptul ca mama mi a dat in ultimele luni de viata o suma de bani pe care sa o folosesc pentru pomeni si pentru o viitoare amenajare a locului de veci intr un anumit fel pe care ea il dorea. Concubinul ar fi preferat ca aceasta suma sa ii fie data lui, insa nu vad care e problema, fiecare face ce doreste cu banii lui. Mentionez ca mama a avut o pensie destul de buna, deci nu se pune problema ca a fost intretinuta de concubin. De asemenea, eu imi ajutam mama financiar de cate ori puteam, de exemplu ii plateam cate o investigație medicala care mi se parea mai scumpa etc. Concubinul nu sustine ca nu am fost interesat de starea mamei, insa sustine ca nu am ingrijit o fizic. Din moment ce eu locuiesc in alt oraș, iar ei au locuit atatia ani împreună ca o familie, mi se par absurde pretentiile lui. Insa nu as dori sa tratez cu superficialitate situatia, pentru ca nu ma pricep si as dori sa stiu daca e cazul sa imi angajez un avocat. Are vreo sansa sa primească de la mine suma solicitata? | |
|
|
|
28-02-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu. Insa, asa cum ati spus, nu tratati cu superficialitate si angajati-va un avocat ca sa va faca apararea. Sa luati in calcul si faptul ca termenul de prescripţie de 3 ani în cazul unei acţiuni întemeiate pe îmbogăţirea fără justă cauză începe să curgă de la momentul la care cel al cărui patrimoniu s-a micşorat a cunoscut sau trebuia să cunoască atât faptul măririi altui patrimoniu, cât şi pe cel care a beneficiat de această mărire. Apoi, si ca Inalta Curte a mai precizat că actiunea pe imbogatire fara justa cazua are un caracter subsidiar, în sensul că poate fi promovată doar în lipsa oricărui alt mijloc juridic pentru repararea pagubei, daca aceasta exista. Ori el pretinde "munca neplatita". | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Florin Vizitator |
| Va multumesc pentru raspuns. Concubinul pretinde munca neplatita si considera ca suma de bani pe care mi a dat o mama, a diminuat veniturile comune, fortandu l pe el chipurile sa cheltuie din banii proprii pentru cheltuielile casei. Din moment ce sunt concubini, fiecare poate face ce vrea cu banii lui, mai ales ca n au avut nicio intelegere si niciun contract de prestari servicii sau ceva de genul. Si concubinul are un copil din alta relatie pe care il ajuta cu bani, ce ar insemna sa emit si eu pretentii? Daca imi puteți spune care ar fi un articol bun in apararea mea, v as fi recunoscător. Va mulțumesc! | |
|
|
|
28-02-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu exista venituri comune in cazul concubinilor, dupa cum bine ati subliniat. Iar aici nu am cum sa va schitez o aparare, din pacate. Asteptati sa vedeti daca veti fi dat in judecata, pe ce motiv, ce dovezi produce. Abia atunci se poate vorbi de formularea unei aparari. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Florin a scris pe 28-02-2021: Va multumesc pentru raspuns. Concubinul pretinde munca neplatita si considera ca suma de bani pe care mi a dat o mama, a diminuat veniturile comune, fortandu l pe el chipurile sa cheltuie din banii proprii pentru cheltuielile casei. Din moment ce sunt concubini, fiecare poate face ce vrea cu banii lui, mai ales ca n au avut nicio intelegere si niciun contract de prestari servicii sau ceva de genul. Si concubinul are un copil din alta relatie pe care il ajuta cu bani, ce ar insemna sa emit si eu pretentii? Daca imi puteți spune care ar fi un articol bun in apararea mea, v as fi recunoscător. Va mulțumesc! Din punct de vedere legal, orice persoana are dreptul sa se adreseze instantei, in situatia in care considera ca i-au fost lezate drepturile. Sfatul meu este sa va asigurati o aparare de specialitate pentru a demonstra in fata instantei ca pretentiile reclamantului sunt nejustificate. De asemenea, va puteti recupera toate cheltuielile efectuate cu ocazia judecarii cauzei, la finalizarea dosarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |