|
28-02-2021 |
 | Laurentiu Vizitator |
| Buna ziua, Am depus in 2019 o contestatie la executare si am primit actele din dosarul de executare pe email nu toate o data ci in mai multe e-mailuri. La data cand am depus eu cererea nu era acti dosarul electronic, nu am avut nici avocat care sa ma reprezinte ci doar mi-a redactat actele pe baza documentelor avute. Am pierdut contestatia si in apel si am primit acum hotararea care m-a intrigat putin. Redau pasajul din hotarare : " Tribunalul nu poate lua în considerare copia cererii de executare ataşată apelului de către apelanta-contestatoare, care, într-adevăr, nu are aplicată nicio ştampilă, pentru că nu se cunosc condiţiile în care a fost executată acea copie, Biroul Executorului Judecătoresc ......comunicând la dosarul de fond copia cererii de executare aflată în evidenţele sale ca organ învestit cu derularea procedurii de executare silită". Cererea de executare pe care am depus-o in apel am primit-o pe email de la executor , ca fiind cererea din dosarul de executare . Insa , conform sustinerilor instantei se pare ca executorul a trimis la instanta o alta cerere de executare care este si stampilata. Nu inteleg cum si de ce, consider ca execeutorul a falsificat documentele.Nu este normal ca mie sa-mi trimita ceva pe email ca fiind de la dosar si la instanta altceva. Totodata consider ca instanta nu a procedat corect, intrucat este clar ca ne aflam in situatia a doua cereri diferite , trebuia sa isi manifeste rolul de organ de judecata activ si sa verifice de ce sunt doua cereri diferite. Pot in acest caz sa cer anularea hotararii si reluarea procesului? Multumesc mult. | |
|
|
|
28-02-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu mai exista recurs in anulare, ci contestatie in anulare si revizuire. Din punctul meu de vedere nu, nu puteti. Ar fi trebuit in cursul procesului sa va inscrieti in fals. Consultati insa un avocat sa vedeti daca puteti proba falsul si daca puteti depune plangere penala impotriva executorului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Laurentiu Vizitator |
| Multumesc mult pentru raspuns. Totusi nu am stiut ca la dosarul cauzei exista o alta cerere de executare diferita de cea trimisa mie pe email de executor. Nu am avut cunostinta de acest fapt decat acum, decat o data cu motivarea primita. Astfel nu puteam cere inscrierea in fals, pentru ca nu aveam la ce sa ma raportez.Si totusi, o data cu cererea de apel am solicitat instantei sa ceara intimatei sa depuna ca proba contractul de asistenta juridica. Insa nu raspuns cererii mele. Cumulat , in acest caz pot depune contestatie in anulare sau revizuire. Multumesc. | |
|
|
|
28-02-2021 |
|
| Faptul ca dvs. nu ati urmarit cursul dosarului nu poate fi imputat instantei si nu va repune in termen sau in drepturile nesolicitate la timp. Faptul ca nu vi s-a aprobat o proba noua in apel nu constituie motiv ptr. exercitarea unei cai extraordinare de atac. Ramane eventual plangerea penala, dupa cum v-am spus. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-02-2021 |
 | Laurentiu Vizitator |
| Multumesc frumos pentru raspunsuri. Mai am totusi o intrebare. Inainte de primul termen de apel am depus o cerere de amanare pentru lipsa de aparare sau amanare pentru a depune concluzii. Nu am avut avocat, nu mi s-a aprobat amanarea dar s-a amanat pronuntarea . Am aflat acest lucru de pe portalul instantei insa nu am stiut ca pot depune concluzii, am crezut doar ca instanta a amanat pentru deliberari. Am aflat cu 2 zile inainte de termen ca de fapt pot depune concluzii , am fosrmulat aceste concluzii insa si depus prin email cu o zi inainte de pronuntare, insa instanta nu face referire de loc la acest document, in care erau si niste precizari la situatia de fapt. Respectiva citatie de respingere a amanarii pentru angajare avocat si amanarea pronuntarii pentru a depune concluzii am primit-o acum cu hotararea, desi solicitasem ca toate documentele sa-mi parvina pe email. Pot cere in acest caz contestatie in anulare sau revizuire pentru ca neprimirea citatiei depus concluziile si precizarile in termen dar nu stiu daca au ajuns la instanta pentru ca in hotarare nu face nici o precizare si sunt niste afirmatii ale instantei bazate pe niste neintelegeri. Multumesc anticipat. | |
|
|
|
28-02-2021 |
|
| Cu parere de rau, iarasi va spun ca necunoasterea de catre parte a legii procesuale nu va indreptateste la vreo cale de atac. Legea spune ca daca cererea de amanare nu este acordata se amana pronuntarea pentru a se depune concluzii. Judecatorul nu este avocatul dvs. sa va informeze ce trebuie sau puteti face in anumite situatii. Pentru judecator era de la sine inteles ca amanarea in acest caz permite automat depunerea de concluzii scrise. Faptul ca dvs. nu ati stiut ori nu ati avut avocat nu e problema instantei si nu afecteaza valabilitatea hotararii. Daca ati depus concluziile scrise pe mail numai cu o zi inainte se prea poate ca acestea sa nu fi ajuns la dosar in timp. De altfel, se recomanda ca orice comunicare pe mail sa fie facuta cu cel putin 48 de ore inainte. Si, din nou, completul de judecata nu poate fi tras la raspundere. Dvs. mergeti la arhiva, solicitati dosarul, studiati toate comunicarile, corespondenta, data la care au fost emise si cum, cand au inregistrate mailurile dvs. , daca ati fost citat in mod corect pe durata procesului ca sa va faceti o imagine clara si abia apoi sa analizati daca gasiti vreun motiv. Eu pana cum, sincer, nu am vazut vreunul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
01-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Laurentiu a scris pe 28-02-2021: Multumesc frumos pentru raspunsuri. Mai am totusi o intrebare. Inainte de primul termen de apel am depus o cerere de amanare pentru lipsa de aparare sau amanare pentru a depune concluzii. Nu am avut avocat, nu mi s-a aprobat amanarea dar s-a amanat pronuntarea . Am aflat acest lucru de pe portalul instantei insa nu am stiut ca pot depune concluzii, am crezut doar ca instanta a amanat pentru deliberari. Am aflat cu 2 zile inainte de termen ca de fapt pot depune concluzii , am fosrmulat aceste concluzii insa si depus prin email cu o zi inainte de pronuntare, insa instanta nu face referire de loc la acest document, in care erau si niste precizari la situatia de fapt. Respectiva citatie de respingere a amanarii pentru angajare avocat si amanarea pronuntarii pentru a depune concluzii am primit-o acum cu hotararea, desi solicitasem ca toate documentele sa-mi parvina pe email. Pot cere in acest caz contestatie in anulare sau revizuire pentru ca neprimirea citatiei depus concluziile si precizarile in termen dar nu stiu daca au ajuns la instanta pentru ca in hotarare nu face nici o precizare si sunt niste afirmatii ale instantei bazate pe niste neintelegeri. Multumesc anticipat. Instanta are obligatia sa va comunice citatia si hotararea prin posta, in rest este datoria dvs sa consultati dosarul in arhiva. De asemenea, aveti posibilitatea sa solicitati accesul la dosarul electronic. Din pacate pentru dvs hotararea a ramas definitiva, iar o cale extraordinara de atac are sanse minime de reusita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |