Forum avocaţi > Civil

Copil născut în străinătate...

04-03-2021
Vizitator
Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea pe scurt este urmatoarea:
Sunt insarcinata in 5 luni, locuiesc în Germania iar tatăl copilului a hotărât sa plece în Romania deoarece parintii lui sunau săptămânal ca nu pot trai fără el, îl șantajau emoțional ca ii vor găsi "reci", ca vor muri din cauza lui, ca nu mai are cine sa le dea o cana de apa....sunau la 3- dimineata ca le e rău ca le a crescut tensiunea , noapte după ora 23. El mi-a a spus ca știe ca nu l va ierta Dumnezeu dar nu poate sa si aibe parintii pe conștiința si a decis sa plece. Eu vreau sa raman In Germania, sunt asistent medical. Îmi doresc ca fiica mea sa si scunoasca tatal dar nici nu as vrea sa ma șantajeze atunci când voi avea nevoie de o procura ceva. Nu stiu cum sa procedez, nu stiu cum va evolua relația dintr e noi în calitate de parinti nu de soti. Fetita a fost conceputa în Germania și îmi doresc sa rămânem aici, consider ca are un viitor mai bun decât în România. Sunt șanse sa fiu obligata in vreun fel sa ma intorc on tara daca tatal va cere asta în instanta? Ati mai auzit de astfel de cazuri în care parintii locuiesc în tari diferite...? Cum se procedează cu programul de vizita....etc....

Sa mai adaug...eu nu am cetățenie germana și nici fetita nu va avea. Fata va avea adresa de domiciliu cu mine în Germania. Voi avea nevoie de semnatura/procura de la tata pt scoala, medic etc? As putea merge cu fetita în vacanta în Romania fără procura de la tata? 
Mentione ca în viitor voi apela la un avocat neamt sa ma sfătuiesc cu acesta.
Ma repet, îmi doresc ca în CN în dreptul tatălui sa nu fie linie, sa fie trecut ca tata și fiica sa l cunoască și va fi alegerea ei daca pe viitor va mai dori sa păstreze legatura cu el sau nu....îmi doresc sa plătească pensie alimentara și eventual unele cheltuieli, îmi doresc ce este mai bine pentru fetita și viitorul ei.....dar ma gândesc ca ar exista și varianta ca tatăl sa mi puna bete în roata atunci cand/daca voi avea nevoie de semnatura lui la scoala, medic eventual o vacanță.... De aceea trebuie sa ma gândesc foarte bine și sa cântăresc avantajele și dezavantajele unui proces.
Ce șanse as avea sa primesc custodia deplina(sau totala nu stiu cum se numeste exact)? Am înțeles ca în acest caz nu as mai avea nevoie de semnatura lui.
La ce instanta sa ma adresez germana sau romana?
Nu suntem căsătoriți.
Răspunde
 05-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In cazul in care tatal va figura ca parinte in certificatul de nastere, veti detine autoritatea parinteasca in comun si veti avea nevoie de acceptul sau intotdeauna pentru toate aspectele care-l privesc pe minor.
Exercitarea in mod exclusiv a autoritatii nu o veti obtine.
Veti avea nevoie de acordul sau pentru stabilirea domiciliului minorului, de hot jud ca sa plateasca pensie de intretinere daca nu se angajeaza benevol, de procura ori ordonanta pres. pentru deplasari etc.
De intrat in tara cu minorul veti intra, dar nu veti mai putea iesi fara acordul sau.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca tatal nu isi recunoaste copilul, nu veti avea nevoie de semnatura acestuia pentru a calatori cu copilul sau pentru internari medicate, inscrierea la gradinita, scoala etc.

Toate solicitarile legate de situatia minorei vor trebui adresate instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minora, deci instantei germane.

Daca tatal isi recunoaste copilul, atunci dansul va avea drept de vizita si pentru orice chestiune legata de situatia copilului, va trebui sa solicitati acordul tatalui, deoarece exercitarea exclusiva se acorda in situatii exceptionale.

Domiciliul minorei se va stabili la dvs, cu obligarea tatalui la plata pensiei.

Nu va poate obliga nimeni sa aduceti copilul in Romania, insa daca minora va fi recunoscuta de tata si veti veni cu aceasta, nu o veti mai putea scoate din tara fara acordul tatalui.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.