Forum avocaţi > Civil

Custodie copil

08-03-2021

Bună seara va deranjez cu o întrebare
Copilul meu este recunoscut de fostul meu soț, dar nu este copilul lui...este doar recunoscut de el
Și ne-am despărțit de 2 ani și de atunci ma rog de el sa îmi cedeze tutela copilului
Dacă îl dau în judecata care este rata de câștig a procesului în condiția în care copilul este la familia lui(bunici paterni) de când ne-am despărțit

Eu find la munca în străinătate iar pe el nu la interesat și nu la vizitat pe copil din vara anului trecut, tot ce tine de susținere materiala este suportat de mine... El nu a avut nici un contact cu copilul!!!
Răspunde
 09-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu veti obtine autoritatea parinteasca exclusiva (parerea mea).Deci, nu aceasta este calea (daca nu va intelegeti)

Daca vreti copilul, trebuie sa contestati filiatia (sa inlaturati prezumtia de paternitate a fostului sot). Chiar daca nu stiti cine este tatal biologic ori nu vreti sa spuneti, daca puteti demonstra ca nu este copilul fostului sot, va ramane dvs. minorul, acesta nemaiavand ulterior sentintei niciun tata.

Actiunea in tagada paternitatii de catre mama poate fi facuta in termen de 3 ani de la nasterea copilului. Deci, daca minorul are mai mult de 3 ani dvs. nu puteti promova actiune.

Insa, actiunea in tagada paternitatii de catre minor, prin reprezentant legal, poate fi promovata tot timpul vietii acestuia.

Dupa ce va decideti si va ganditi ce este in interesul minorului si cum il va afecta pe viitor decizia dvs, va trebui sa va luati un avocat, pentru ca singura nu va descurcati in mod cert.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2021

Cel mic are 5 ani,nu vreau sa îl rup de tot din viata lui, băiatul în iubește foarte mult, poate atunci când va creste băiatul va dori sa aibă contact cu el, vreau doar sa îl aduc lângă mine și sa ii pot oferi un viitor mai bun , va mulțumesc de ajutor și îndrumare
Răspunde
 10-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca minorul are varsta de 5 ani, va trebui sa introduceti o actiune in tagada paternitatii, formulata de minor, prin reprezentantul legal.

Dupa ce instanta va stabili ca paratul nu este tatal biologic al copilului, veti putea lua singura deciziile privitoare la minor si veti putea scoate copilul din tara.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2021

Băiețelul este născut în București dar acum locuiește la bunica în jud Ialomița.... Unde credeți ca este mai accesibil pentru rezolvarea dosarului... Sa deschis proces la Slobozia sau la București?
Răspunde
 11-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că, în cazul acțiunii privind tăgada paternității, reclamantul poate opta, conform art. 113 alin. 1 pct. 1 C. proc. civ., între mai multe instanțe deopotrivă competente – instanța de la domiciliul pârâtului sau instanța de la domiciliul său, fiind vorba de o acțiune privitoare la stabilirea filiației. (Decizia nr. 527 din data de 20 februarie 2018 pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, având ca obiect tăgada paternității)

Pentru ca minorul locuieste in Ialomita, puteti alege Judecatoria la care este arondata localitatea din Ialomita in care locuieste efectiv minorul sau judecatoria de la domiciliul paratului (fostul sot)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.