Forum avocaţi > Civil

Recuperare onorariul avocatului intr-un proces cistigat .

11-03-2021
Vizitator
Buna seara ! Am si eu o rugaminte la dv. Am cistigat un proces dar nu mi-a sosit hotarirea acasa , an vazut-o doar pe portalul judecatoriei :`. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 320 de lei, cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria sectorului 6 Bucureşti, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi 03.03.2021
Document: Hotarâre 1911/2021 `
1 - Cum recuperez si onorariul avocatului ?
2 - `Cu apel în 30 zile de la comunicare, cerere care se depune la Judecătoria sectorului` -Ce inseamna si care-i data de luat in calcul cele 30 de zile , de la data de 03.03.2021 , sau de la data postei , cind vio primi hotarirea ? Cu respect ! Multumesc anticipat .
Răspunde
 11-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cele 30 de zile in care se poate declara apelul se calculeaza de fiecare parte din proces in functie de data la care primeste el acasa hotararea, prin posta.

Mai aveti, din pacate, de asteptat, ptr ca sunt instante care redacteaza hotararile si le comunica si dupa 2-3 luni. Apoi, adaugati cele 30 de zile. Daca nu se exercita calea de atac, sentinta ramane definitiva si poate fi pusa in executare. O legalizati si mergeti la un executor judecatoresc.

In ceea ce priveste onorariul avocatului, acesta ar fi trebuit sa depuna la dosar chitanta de incasare a onorariului ori copie a extrasului de cont bancar (daca ati facut plata prin cont) si sa ceara la cheltuielile de judecata si aceste sume.

Daca nu apar in dispozitiv, sunt 2 posibilitati: fie a uitat sa le ceara, fie a cerut sa se mentioneze ca vor fi cerute pe cale separata.

Adica, nu e o problema fara rezolvare chiar daca a uitat, ptr. ca exista posibilitatea ca onorariul achitat de dvs. avocatului sa fie recuperat printr-o alta actiune in instanta, pe cale separata, (cu plata taxei de timbru calculata la valoarea onorariului), actiune pe care o promovati dupa ce primiti sentinta redactata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru a recupera cheltuielile de judecata, va trebui sa puneti in executare hotararea ramasa definitiva.

Daca avocatul nu a depus chitanta de plata a onorariului, cheltuielile vor trebui solicitate pe cale separata, printr-o actiune distincta.

Termenul de apel se calculeaza de la data comunicarii, adica de la data la care veti primi hotararea prin posta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2021
Vizitator
Buna seara si multumesc pentru raspuns ! Imi cer scuze dar va mai deranjez cu o intrebare : Eu mai am de cerut si daune pe linga recuperarea onorariului . Trebuesc doua procese separate , sau se pot cere ambele intr-un singur proces ? Se putea rezolva totul in primul proces , cel al cauzei ? Multumesc anticipat ! O seara placuta .
Răspunde
 13-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Constantin Nita . a scris pe 12-03-2021:
Buna seara si multumesc pentru raspuns ! Imi cer scuze dar va mai deranjez cu o intrebare : Eu mai am de cerut si daune pe linga recuperarea onorariului . Trebuesc doua procese separate , sau se pot cere ambele intr-un singur proces ? Se putea rezolva totul in primul proces , cel al cauzei ? Multumesc anticipat ! O seara placuta .

Da, se putea rezolva totul prin primul proces, cel pe care l-ati castigat la fond.
Daca este acelasi parat si aceeasi instanta competenta, nimic nu va impiedica sa formulati ambele capete de cerere prin aceeasi actiune.
Insa, parerea mea este ca vor fi disjunse de judecator. Deci,mai bine, formulati actiuni separate. Taxa de timbru va fi aceeasi.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Constantin Nita . a scris pe 12-03-2021:

Daca daunele vizeaza acelasi dosar, puteti solicita atat aceste daune, cat si cheltuielile de judecata printr-o actiune in pretentii, formuland doua capete de cerere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.