Forum avocaţi > Civil

Lipsa domiciliu

13-03-2021
Vizitator
Ma anunta postasul la telefon ca a sosit ceva de la judecătorie. Astept hotărârea într-un dosar finalizat pe 3martie 2021. Nu stiu daca au scris o asa repede încât pe 12 martie sa fi ajuns. Eu nu sunt in localitate de ceva luni si ar trebui sa fac recurs ca am pierdut. Ce pot face va rog ca sa nu pierd termenul de recurs? Nu sunt acasa sa vad ce e in acel plic.
Poate fi ceva de la o încuviințarea de executare silită? Mi se comunică si mie debitor?
Răspunde
 13-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Intai,sunati la arhiva instantei si vedeti daca hotararea pe care o asteptati a fost trimisa catre dvs.

Ati mai putea sa depuneti la posta o cerere de reexpediere a corespondentei primite. Insa in felul acesta sigur pierdeti termenul daca trebuie sa depuneti o cale de atac.
https://www.posta-romana.ro/a821/servicii-destinatari/reexpediere-corespondenta/reexpediere-la-solicitarea-destinatarului/reexpediere-corespondenta-la-cerere.html

Sau,solicitati postasului sa va puna totusi la cutia postala corespondenta, iar dvs.rugati o ruda, vecin sau prieten sa o ridice si sa va spuna despre ce este vorba.

Daca e de la judecatorie, nu poate fi de la un executor judecatoresc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2021
Vizitator
Din pacate nu are nimeni cheie de la cutia postala.
Asta e, hotararea.
Pot depune apel si sa scriu apoi motivele cand ajung acasa si vad ce e in acea hartie? Pana la primul termen de la TMB mai pot modifica, nu?
Si sa scriu ca nu sunt in localitate dar nu stiu cum sa motivez ca nu scriu si motivele de apel acum si nici cum sa scriu apelul.
VA MULTUMESC DOAMNA AVOCATA
Răspunde
 13-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In 30 de zile trebuie sa declarati apelul si sa-l si motivati. Nemotivarea in fapt si in drept va fi retinuta sub sanctiunea decaderii.

Doar daca faceti apel la o sentinta data la o contestatie a unui proces verbal de sanctionare contraventionala puteti sa motivati apelul oral, direct, in fata instantei.

Art. 470 - Cererea de apel

(1) Cererea de apel va cuprinde:

a) numele şi prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa părţilor ori, pentru persoanele juridice, denumirea şi sediul lor, precum şi, după caz, codul unic de înregistrare sau codul de identificare fiscală, numărul de înmatriculare în registrul comerţului ori de înscriere în registrul persoanelor juridice şi contul bancar. Dacă apelantul locuieşte în străinătate, va arăta şi domiciliul ales în România, unde urmează să i se facă toate comunicările privind procesul;

b) indicarea hotărârii atacate;

c) motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază apelul;

d) probele invocate în susţinerea apelului;

e) semnătura.

(2) La cererea de apel se va ataşa dovada achitării taxelor de timbru.

(3) Cerinţele de la alin. (1) lit. b) şi e) şi cea de la alin. (2) sunt prevăzute sub sancţiunea nulităţii, iar cele de la alin. (1) lit. c) şi d), sub sancţiunea decăderii. Lipsa semnăturii poate fi împlinită în condiţiile art. 196 alin. (2), iar lipsa dovezii achitării taxei de timbru poate fi complinită până la primul termen de judecată la care partea a fost legal citată în apel.

(4) Când dovezile propuse sunt martori sau înscrisuri nearătate la prima instanţă, se vor aplica în mod corespunzător dispoziţiile art. 194 lit. e).

(5) În cazul în care termenul pentru exercitarea apelului curge de la un alt moment decât comunicarea hotărârii, motivarea apelului se va face într-un termen de aceeaşi durată, care curge, însă, de la data comunicării hotărârii.

art.471 (1) Apelul şi, când este cazul, motivele de apel se depun la instanţa a cărei hotărâre se atacă, sub sancţiunea nulităţii.

Deci, atentie, apelul il depuneti la Judecatoria unde v-ati judecat pe fond.

Daca nu motivati, se va aplica

Art. 476 - Efectul devolutiv al apelului⇓

(2) În cazul în care apelul nu se motivează ori motivarea apelului sau întâmpinarea nu cuprinde motive, mijloace de apărare sau dovezi noi, instanţa de apel se va pronunţa, în fond, numai pe baza celor invocate la prima instanţă.

Pentru ca v-ati lamurit despre ce este vorba, vorbiti cu postasul sa va ajute cu redirectionarea plicului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2021
Vizitator
"Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului"
Sunt doar 10 zile, nu 30.
Asa scrie in portal la sumarul hotararii.
Postastul a pus in cutia postala unde numai eu am cheie.
Nu m-am lamurit. Multam fain de ajutor dar se pare ca nu am ce face?
Pana la primul termen nu mai pot adauga nimic?
Ma vor pune sa platesc alta taxa de timbru sau e valabila prima platita?
Răspunde
 13-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu ati precizat in ce materia v-ati judecat. Termenul general de apel este 30 de zile, iar in anumite situatii (domenii) este de 10 zile, ori 15 zile.

Deci, formulati apelul in termenul de apel indicat de norma speciala.

Apelul se timbreaza separat. Consultati OUG 80/2013. De regula este 50% din taxa platita la fond. Ori in cazul contraventiilor, 20 de lei. Consultati actul normativ si verificati nivelul taxei in functie de domeniul in care va judecati.

Cele de mai sus sunt valabile in civil.

Si in penal termenul de apel este de 10 zile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2021
Vizitator
Multumesc mult.
E o contestatie la executare pentru o poprire de pensie.
Scuze ca nu am spus tot. Nu an stiut ca trebuie.
Răspunde
 14-03-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Petrea C a scris pe 13-03-2021:
Ma anunta postasul la telefon ca a sosit ceva de la judecătorie. Astept hotărârea într-un dosar finalizat pe 3martie 2021. Nu stiu daca au scris o asa repede încât pe 12 martie sa fi ajuns. Eu nu sunt in localitate de ceva luni si ar trebui sa fac recurs ca am pierdut. Ce pot face va rog ca sa nu pierd termenul de recurs? Nu sunt acasa sa vad ce e in acel plic.
Poate fi ceva de la o încuviințarea de executare silită? Mi se comunică si mie debitor?

Angajați un avocat pentru a se interesa de stadiul dosarului (redactare, comunicare etc) și pentru a formula calea de atac, după caz.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Petrea C a scris pe 13-03-2021:
"Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Sectorului"
Sunt doar 10 zile, nu 30.
Asa scrie in portal la sumarul hotararii.
Postastul a pus in cutia postala unde numai eu am cheie.
Nu m-am lamurit. Multam fain de ajutor dar se pare ca nu am ce face?
Pana la primul termen nu mai pot adauga nimic?
Ma vor pune sa platesc alta taxa de timbru sau e valabila prima platita?

Puteti afla continutul hotararii fie prin accesarea dosarului electronic, fie prin angajarea unui avocat, care poate obtine o copie xerox de pe hotarare, de la arhiva instantei.

Cererea de apel se timbreaza separat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.