|
17-03-2021 |
 | Maria Vizitator |
| Buna ziua, As dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoarea problema. Am aflat ca am o executare silita cand am vrut sa fac o depunere intr-un cont pe care nu-l mai folosisem de vre-o 4-5 luni si in care stiam camai am 60 lei. Poprirea pe cont era pusa de cca 2 luni, desi eu nu am primit nimic acasa si nici in posta nu am gasit. Am cerut o copie de pe aceasta poprire si am sunat la executor. Am primit pe email actele de executare, dar si presupusul proces verbal de lasare in posta. Am vrut sa contest executarea dar mi s-a spus ca se va respinge ca tardiva. Am primit ulterior o somatie in care eram informat ca s-a noul creditor este o firma de recuperari. Am contestat somatia si desi am avut avocat am pierdut si in apel. Zilile acestea am primit o alta adresa de poprire. Intrbarea mea este, daca contest aceasta adresa ce motive pot invoca? Pot invoca lipsa calitatii de creditor pentru alte motive pe care nu le-am spus in contestatia la somatie? Acelasi lucru si in privinta cesiunii de creanta. Va rog un raspuns, nu-mi mai permit alt avocat. Multumesc. | |
|
|
|
17-03-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca motivele existau la data primei contestatii, nu le puteti invoca abia acum. Contestatia va fi respinsa ca tardiva. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-03-2021 |
 | Maria Vizitator |
| Multumesc frumos. Da din pacate motivele au existat la prima contestatie dar avocatul nu le-a invocat: de exemplu comunicarea oricaror acte, notificari et, se face prin email. Astfel consider ca notificarea cesiunii prin posta, pe care nu am primit-o ( nu eram acasa in acea perioada si apoi de la posta mi s-a spus ca plicul a fost returnat) nu-mi era opozabila. Totusi as dori sa intreb daca pot anula poprirea, pe motiva ca adresa respectiva a fost lasata in cutia postala a societati , conform procesului verbal existent la dosarul de executare, dar la sediu nu au primit nimic si nici nu exista cutie postala. Daca se poate contesta, pot eu sa fac acea contestatie sat trebuie facuta de firma la care lucrez? Multumesc mult pentru orice raspuns. | |
|
|
|
22-03-2021 |
|
| Daca firma este executata, firma face contestatia. Daca dvs. sunteti executata, dvs. faceti contestatia, iar in cazul in care corespondenta a fost lasata la firma, nu la dvs. acasa, ar fi fost motiv de contestatie. Din pacate, acum insa e tardiv daca acea contestatie nu va viza strict ultimul act comunicat si pentru care nu s-au implinit cele 15 zile. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-03-2021 |
 | Maria Vizitator |
| Va multumesc frumos pt raspuns. Mai am 2 zile in care pot depune contestatie la poprire. Posibil sa nu ma fi exprimat eu bine, eu am primit adresa acasa insa firma nu a primit nimic pentru a-mi retine banii ,desi exista la executor la dosar un proces verbal in care se spune ca actele au fost lasate in cutia postala. Dar firma nu are cutie postala si nu a primit nici o adresa de poprire pentru veniturile mele. La asta doream sa stiu daca o pot contesta eu sau firma. O alta intrebare ar fi daca pot invoca acum nulitatea comunicarii adresei de poprire - in contractul de credit se spune c orice notificare, act , etc referitor la contract se trimite prin email. In acest caz nu trebuia si adresa de poprire trimisa prin email? Dar daca nu am invocat acest motiv anterior in contestatia la somatie respinsa de instanta pot incoca acum daca deoun contestatie la poprire? Multumesc anticipat. | |
|
|
|
23-03-2021 |
|
| Deci, inteleg ca firma nu este a dvs, sunteti doar salariata firmei, aceasta din urma avand calitatea de tert poprit. Insa pretinde ca nu a primit actele de infiintare a popririi si nu va face retinerile. Foarte bine. Nu e treaba dvs. Este in interesul dvs daca nu se fac retineri. Executorul cu tertul poprit se judeca separat (exista calea numita validare a popririi). Deci,nu insistati pe acest aspect dvs, ptr. ca nu este in interesul dvs. NU va bateti pentru altii. Iar faptul ca executorul (nu creditorul) nu a comunicat infiintarea popririi pe mail, asa cum se prevede in contractul de credit, nu poate fi invocata, ptr ca s-a depasit faza notificarilor contractuale, fiind in faza de executare silita si nu banca va notifica, ci executorul jud. care indeplineste un serviciu public. Ca sa ma intelegeti corect, pe viitor, pe acelasi rationament, ati putea pretinde ca si instanta sa va trimita comunicari pe mail in cadrul procesului, pentru ca asa scrie in contract. Ceea ce ar fi absurd. Daca gasiti alte motive pentru a contesta infiintarea popririi, folositi-le pe acelea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |