|
| 23-03-2021 |
 | Ionut Vizitator |
| Buna ziua! Am luat o amenda de parcare de la Politia Locala. Am platit amenda si mai tarziu am vazut ca era numele incomplet trecut (doar nume, fara prenume) si am contestat amenda in termen pe acest motiv. Am cerut si returnarea amenzii platite, dar aici vreau sa va intreb: trebuie sa cer in aceeasi actiune civila suma respectiva? Cu titlu de pretentii sau despagubiri sau cum anume? Si trebuie sa cer aceasta returnare a amenzii platite de la Directia de taxe si impozite de unde am platit amenda (domiciliu) sau de la Politia Locala care mi-a dat amenda? Va multumesc f mult pt orice ajutor! | |
|
|
|
| 23-03-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca ati cerut restituirea sumei achitate cu titlu de amenda, instanta va dispune restituirea (daca aveti dreptate si PV se anuleaza).lnsa nu instanta va da banii inapoi. Cu hotararea definitiva si legalizata, faceti ulterir cerere fie la fisc (organul local) daca a fost o amenda varsata la bugetul de stat - de ex. o amenda de circulatie) ori la primarie daca a fost o amenda data de politia locala.(in cazul dvs., parcare) Daca nu aveti restante la impozite, taxe ori amenzi neplatite, suma va va fi restituita integral. Daca aveti restante, se compenseaza intai cu ceea ce aveti de achitat la stat sau la primarie (dupa cum e cazul),si vi se da restul de bani (daca nu a fost compensata intreaga suma). Daca nu vor sa va restituie suma chiar daca nu aveti restante, executati silit statul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 23-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Trebuie solicitat in aceeasi actiune anularea procesului verbal de contraventie si restituirea sumei achitata cu titlu de amenda. In situatia in care vi se va admite actiunea, veti merge cu hotararea definitiva si legalizata la un executor judecatoresc sau veti face o cerere de restituire la DITL, atasand hotararea. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 21-08-2021 |
 | Avram Raluca Vizitator |
| Buna ziua, Am parcat in Mamaia, lângă Aqua Magic, am fost de buna credință și am platit parcarea prin sms 3h plus 1 h , însă in următoarea ora am rămas fără baterie, fiind un imposibilitate de plată.La plecare am gasit înștiințarea pe parbriz cum ca voi fi sancționată. Se poate contesta PV si implicit amenda? Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
| 21-08-2021 |
|
| | Ati achitat 4 ore de parcare. Cate ore ati ramas parcata? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 10-11-2021 |
 | Laurentiu G. Vizitator |
| Recent am constatat pe contul meu on-line de la primaria Sibiu ca as avea o amenda de 500 de ron dată de politia locala Constanta pe data de 30.06.2021 . În perioada respectivă am fost în Constanța dar nu am primit nici un proces verbal ( locuiesc la adresa din CI ) și nici nu am găsit în perbriz vreo înștiințare . Întrebare . Trebuie sa plătesc amenda sau o pot contesta în instanță în baza ”Articolului 14 - O.G. 2 /2001 (1) Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.” | |
|
|
|
| 10-11-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| | Contestati amenda in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 09-09-2022 |
 | Mircea_dan1968@yahoo.com Vizitator |
| | Buna ziua am si eu o intrebare daca am luat amenda ca am parcat pe trotuar dar am lăsat spațiul prevazut de lege 1 m unde pot face contestație sau ce detalii imi puteti da va multumesc o zi buna | |
|
|
|
| 22-09-2022 |
 | AlexC Vizitator |
| | Am parcat regulamentar pe locurile de parcare Bucuresti care se pot plati prin sms sau persoanei de acolo. Am intrat sa duc copilul si cand m-am intors la nici 3minute persoana imi scria amenda de 200 lei si nici nu a vrut sa auda ca de abia am venit etc. Mentionez ca imediat am facut plata pt 1h prin sms. Intrebarea mea este: exista un timp minim, cum de ex este considerata oprirea in regulamentul de circulatie? Multumesc | |
|
|
|
| 14-10-2022 |
 | Gabriel Vizitator |
| Buna ziua, trec printr o situatie similara cu a dumneavostra, voiam sa va intreb daca ati continuat in vre un fel in aceeasta privinta? Va multumesc anticipat Gabriel Manea 0733271746 | |
|
|
|
| 14-10-2022 |
| | Dacă a fost constatată neplata parcării nu mai aveți temei pentru o contestație. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
| 23-02-2023 |
 | Anca Vizitator |
| | Buna ziua! Am primit amenda pentru ca am parcat pe un spatiu ce conform politiei locale este destinat spatiului verde. Problema este ca spatiul acela reprezinta doar o bucata de pamant cu gropi adanci si nici urma de verdeata. Din ce-am inteles primaria orasului in care locuiesc nici nu detine un registru al spatiilor verzi. Am platit amenda si as vrea sa stiu in cazul in care fac contestatie am vreo sansa? Daca acea bucata de pamant trebuia sa fie spatiu verde de ce nu sunt amendati cei care lasa acel loc sa fie plin de gunoaie si gropi? Multumesc | |
|
|
|
| 24-02-2023 |
| Speta dvs este discutabila, in sensul ca trebuie analizata concret situatia de fapt. Daca ati parcat pe un loc nedestinat parcajului, sansele de reusita ale contestatiei scad. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 21-08-2023 |
 | Negoiță Ramon Vizitator |
| Buna ziua, Am parcat neregulamentar, din lipsa locurilor de parcare in zona și din ușoară confuzie(asfaltul fiind marcat cu linii aferente locurilor de parcare, dar fiind un semn mai jos ce interzice parcarea). Polițistul local mi-a lăsat sancțiunea contravențională în parbriz, iar la strada a trecut Mamaia hotel Delmar(deși numele străzii este alta). Suma amenzii este trecută 400-800 lei, deci nu o valoare clară. Din ce am văzut autoturismul meu a fost singurul vizat de amenda, deși erau cel puțin 30 parcate la fel. Amenda a fost aplicată în baza HCL 77/2021. Au politistii locali competenta de a aplica amenzi de competență rutiera? Negoiță Ramon | |
|
|
|
| 21-08-2023 |
|
| Da, au aceasta competenta. Dar daca nu scrie valoarea amenzii, ci intervalul stabilit de lege, contestati. E ca si cum cineva savarseste un omor si primeste prin sentinta 10-20 de ani. Adica, e absurd. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 23-10-2023 |
 | Corina Vizitator |
| Bunaziua. Am vandut masina in 08.08.2022 si s-a scos de la impozit in data de 09.08.2022, iar in 25.01.2023 s-a primit o amenda de parcare pe care nu am primit-o desi primaria spune ca mi s-a comunicat prin posta la data de 03.02.2023. In luna iulie am fost somata si executata silit pentru neplata amenzii de parcare, pe care am si fost sa o platesc. ulterior, in termenul de 15 zile am contestat somatia si titlul executoriu cu solicitarea anularii procesului verbal de amenda, a somatiei si a titlului executoriu si restituirea amenzii. Instanta a respins cererea cu motivarea ca trebuia sa contest procesul verbal de amenda care sustine ca mi-a fost comunicat prin posta in 03.02.2023 si a dat drept de apel. Va rog sa ma indrumati ce argumente mai pot aduce. Va multumesc anticipat. | |
|
|
|
| 23-10-2023 |
|
| | Nu va mai pierdeti timpul si banii, nu aveti motive ptr apel in contestatia la executare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 24-10-2023 |
| Ionut a scris pe 23-03-2021: Buna ziua! Am luat o amenda de parcare de la Politia Locala. Am platit amenda si mai tarziu am vazut ca era numele incomplet trecut (doar nume, fara prenume) si am contestat amenda in termen pe acest motiv. Am cerut si returnarea amenzii platite, dar aici vreau sa va intreb: trebuie sa cer in aceeasi actiune civila suma respectiva? Cu titlu de pretentii sau despagubiri sau cum anume? Si trebuie sa cer aceasta returnare a amenzii platite de la Directia de taxe si impozite de unde am platit amenda (domiciliu) sau de la Politia Locala care mi-a dat amenda? Va multumesc f mult pt orice ajutor! Daca ati solicitat restituirea sumei achitata cu titlu de amenda, daca vi se admite actiunea, instanta va dispune si restituirea sumei, conform chitantei doveditoare. Suma o puteti ridica de la organul fiscal care a incasat amenda. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 24-10-2023 |
| Corina a scris pe 23-10-2023: Bunaziua. Am vandut masina in 08.08.2022 si s-a scos de la impozit in data de 09.08.2022, iar in 25.01.2023 s-a primit o amenda de parcare pe care nu am primit-o desi primaria spune ca mi s-a comunicat prin posta la data de 03.02.2023. In luna iulie am fost somata si executata silit pentru neplata amenzii de parcare, pe care am si fost sa o platesc. ulterior, in termenul de 15 zile am contestat somatia si titlul executoriu cu solicitarea anularii procesului verbal de amenda, a somatiei si a titlului executoriu si restituirea amenzii. Instanta a respins cererea cu motivarea ca trebuia sa contest procesul verbal de amenda care sustine ca mi-a fost comunicat prin posta in 03.02.2023 si a dat drept de apel. Va rog sa ma indrumati ce argumente mai pot aduce. Va multumesc anticipat. Din pacate sansele de reusita in apel sunt minime, deoarece trebuia contestata amenda in termenul legal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |