|
25-03-2021 |
 | Ileana Marin Vizitator |
| Buna ziua! As vrea sa depun o reclamatie unui avocat, penala si civila. Pe partea penala, ce unitate de parchet primeste sesizarea? Iar pe civil ce termen este pt actiune? Se poate adresa si o reclamatie baroului din care face parte avocatul, iar pt aceasta e necesar neaparat sa ai un contract de reprezentare cu avocatul respectiv? Va multumesc! | |
|
|
|
25-03-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Infractiunile savarsite de avocati sunt urmarite de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel competenta teritorial. Iar reclamatie la baroul de care apartine avocatul puteti depune daca acesta nu si-a indeplinit fata de dvs. obligatiile asumate contractuale ori a incalcat codul deontologic. Iar in civil puteti actiona in functie de obiectul actiunii: daca dreptul e imprescriptibil, oricand; daca e prescriptibil, in interioul termenului de prescriptie aldreptului la actiune. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pentru a formula o plangere penala sau o actiune civila impotriva unui avocat, este necesar sa dovediti relatia contractuala pe care ati avut-o cu acesta, prejudiciul suferit ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale sau in situatia in care sunteti victima unei infractiuni savarsite de un avocat, fapta comisa si prejudiciul creat. Daca ne veti furniza mai multe detalii, va vom putea oferi un raspuns concret. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-03-2021 |
 | Velcea Marin Vizitator |
| Buna Dimineata am fost dat in judecată de o firma de recuperare cum ca eu am de platit o suma de 1163 de lei care am depus contestatie si nu stiu ce inseamna cerere in anulare ce am primit in citatie la domiciliu Complet: C13 cerere în anulare Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: 10.03.2021 Ora estimata: 13:00 Complet: C13 cerere în anulare Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Pune în vedere reclamantului-debitor Velcea Marin, prin notă inserată în cuprinsul citaţiei, că are obligaţia de achita o taxă judiciară de timbru în cuantum de 100 lei, reprezentând jumătate din taxa datorată pentru cererea de emitere a ordonanţei de plată, calculată conform dispoziţiilor art. 6 alin.2 din OUG 80/2013, urmând a comunica la dosar chitanţa de plată, sub sancţiunea anulării prezentei acţiuni ca netimbrată. Totodată, reclamantului-debitor i se pune în vedere: • posibilitatea de a formula cerere de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate, conform art.39 alin.1 din OUG nr.80/2013; • posibilitatea de a formula, în condiţiile legii, cererea de acordare a facilităţilor la plata taxei de timbre, în termen de 5 zile de la primirea comunicării, conform art.33 alin.2 din OUG nr.80/2013. • disp. art. 40 alin. 1 OUG nr. 80/2013, potrivit cărora taxele de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem online, într-un cont distinct al bugetului local „taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru” al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa, ori, după caz persoana juridică are sediul social. Stabileşte în sarcina reclamantului-debitor obligaţia de a comunica la dosar cererea în anulare semnată, iar în cazul în care transmiterea se va face pe e-mail, debitorul are sarcina de a semna şi scana acţiunea. Amână judecarea cauzei şi acordă un nou termen de judecată la data de 01.04.2021, ora 13:00, completul C 13 cerere în anulare, sala 3, pentru când se citează părţile. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10 martie 2021. Document: Încheiere de şedinţă 10.03.2021 | |
|
|
|
26-03-2021 |
|
| Cererea in anulare este calea tipica de atac pe procedura specifica a ordonantei de plata. Din cele relatate de dvs. rezulta ca un reclamant (firma creditoare) la un moment dat v-a dat in judecata si a obtinut o sentinta judecatoreasca impotriva dvs.pentru plata celor 1163 lei. Impotriva acestei sentinte dvs. ati formulat calea de atac (dvs.ati intitulat-o contestatie, ea in realitatea fiind insa o cerere in anulare; asa o numeste codul depr.civila). Instanta va informeaza ca pana la termenul fixat pe 1 aprilie, ca sa poata pune in discutie calea dvs. de atac (pe care a recalificat-o cerere in anulare) trebuie sa achitati o taxa de timbru de 100 de lei. Achitati taxa si prezentati-va la termen in instanta cu chitanta in original si pentru a semna cererea (altfel va fi respinsa) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-03-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Velcea Marin a scris pe 26-03-2021: Buna Dimineata am fost dat in judecată de o firma de recuperare cum ca eu am de platit o suma de 1163 de lei care am depus contestatie si nu stiu ce inseamna cerere in anulare ce am primit in citatie la domiciliu Complet: C13 cerere în anulare Tip solutie: Solutia pe scurt: Document: 10.03.2021 Ora estimata: 13:00 Complet: C13 cerere în anulare Tip solutie: Amână cauza Solutia pe scurt: Pune în vedere reclamantului-debitor Velcea Marin, prin notă inserată în cuprinsul citaţiei, că are obligaţia de achita o taxă judiciară de timbru în cuantum de 100 lei, reprezentând jumătate din taxa datorată pentru cererea de emitere a ordonanţei de plată, calculată conform dispoziţiilor art. 6 alin.2 din OUG 80/2013, urmând a comunica la dosar chitanţa de plată, sub sancţiunea anulării prezentei acţiuni ca netimbrată. Totodată, reclamantului-debitor i se pune în vedere: • posibilitatea de a formula cerere de reexaminare împotriva modului de stabilire a taxei judiciare de timbru, în termen de 3 zile de la data comunicării taxei datorate, conform art.39 alin.1 din OUG nr.80/2013; • posibilitatea de a formula, în condiţiile legii, cererea de acordare a facilităţilor la plata taxei de timbre, în termen de 5 zile de la primirea comunicării, conform art.33 alin.2 din OUG nr.80/2013. • disp. art. 40 alin. 1 OUG nr. 80/2013, potrivit cărora taxele de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem online, într-un cont distinct al bugetului local „taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru” al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa, ori, după caz persoana juridică are sediul social. Stabileşte în sarcina reclamantului-debitor obligaţia de a comunica la dosar cererea în anulare semnată, iar în cazul în care transmiterea se va face pe e-mail, debitorul are sarcina de a semna şi scana acţiunea. Amână judecarea cauzei şi acordă un nou termen de judecată la data de 01.04.2021, ora 13:00, completul C 13 cerere în anulare, sala 3, pentru când se citează părţile. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 10 martie 2021. Document: Încheiere de şedinţă 10.03.2021 Dupa verificarea cererii reclamantului, instanta a constatat lipsa dovezii platii taxei judiciare de timbru si lipsa semnaturii de pe cererea de chemare in judecata. Va trebui sa achitati taxa de timbru si sa depuneti la registratura instantei dovada platii, cat si actiunea semnata, in caz contrar cererea se va anula. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
27-03-2021 |
| am inteles si taxa trabuie sa o achit mai inainte sau si in ziua procesului | |
|
|
|
27-03-2021 |
| |
|
|
27-03-2021 |
| eu nu doresc sa mai chem acea firma INTRUM in judecasta doar cer sa mi se anuleze acea plata de 1.163 de lei si bineinteles cer sa imi plateasca despagubiri pentru ca mia sytricat imaginea si in fata altor creditori care a vazut numarul de dosar pe site just.ro cum pot proceda | |
|
|
|
28-03-2021 |
|
| Ceea ce doriti se poate obtine doar prin hotarare judecatoreasca. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-03-2021 |
| Velcea Marin a scris pe 27-03-2021: am inteles si taxa trabuie sa o achit mai inainte sau si in ziua procesului Taxa de timbru o achitati inainte, iar dovada platii fie o depuneti la dosar prin serviciul registratura, fie o depuneti in instanta, la termenul de judecata. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
29-03-2021 |
| Ileana Marin a scris pe 25-03-2021: As vrea sa depun o reclamatie unui avocat, penala si civila ... se poate adresa si o reclamatie baroului? Buna ziua, Anul trecut am fost in aceiasi situatie ca dv. Presupun ca motivul plangerii este acela de reprezentare neloiala. Va sfatuiesc din experienta proprie, sa; 1. Depuneti mai intai plangere civila deoarece cu plangerea la Barou sau la Parchet, nu rezolvati mare lucru. 2. Indiferent daca decideti sa depuneti plangeri la toate cele 3 institutii sau doar la judecatorie, sa nu depuneti toate probele odata! SA CERETI PROBA DE INTEROGATORIU (precum si proba de inscrisuri si martori - ar fi minunat sa aveti macar un martor). Depuneti contractul si dovada ca ati platit onorariul cand depuneti actiunea de chemare la judecata. Asteptati sa depuna paratul/avocatul intampinarea (adica sa raspunda la acuzatia dv) si apoi va formulati un plan de atac. Daca depuneti toate probele dinainte, ii dati timp necesar sa-si planifice o justificare si in experienta mea, mai bine 98% din cazuri impotriva avocatilor sunt respinse, pentru ca practic, avocatii, procurorii si judecatorii, mananca din aceiasi oala! Ati auzit de "corb la corb nu-si scoate ochii?" 3. Pentru a avea cat de cat o sansa de a castiga cazul, pastrati cateva probe "cheie" pentru atunci cand il interogati in fata instantei, pentru ca acolo nu are prea mult timp sa se gandeasca si sa analizeze raspunsul si exista sansa sa se contrazica de unul singur, sau sa-l prindeti cu minciuna. Dar trebuie sa aveti un plan si cateva proba "cheie" si sa nu fiti timida in fata judecatorului. Va urez succes! P.S. ... dpdv rational, probabil ca ar fi bine sa depuneti plangeri la toate cele 3 institutii, deoarece vor intra in "record"-ul personal al avocatului. Vor fi inregistrate si faceti un bine unui viitor client pagubitor care poate folosi plangerea dv. ca dovada impotriva avocatului neloial. Mai devreme sau mai tarziu se va pune la dispozitie publicului, la fel ca in S.U.A., un fel de date informative despre "CV"-urile avocatilor inainte sa-i angajam (cazuri castigate, cazuri pierdute, reclamatii impotriva lui/ei, etc.). Daca aveti intrebari, sunt dispus sa va raspund. | |
|
|
|
31-03-2021 |
| buna ziua as mai avea si eu o întrebare care este codul acele de despagubiri dat de lege pe parte civila | |
|
|
|
20-02-2023 |
 | Stoica maria delia Vizitator |
| Buna ziua.in urma cu un an am angajat un avocat care sa se ocupe de o sccesiune.nu sa prezentat la nici un termen si nu a facut nimic din punct de vedere procedural in calitate de avocat.dosaru sa suspendat.acum am angajat alt avocat doar ca eu iam platit onorariu plus 1000 ron pentru deplasari.ce pot sa fac sa imi recuperez banii?multumesc | |
|
|
|
21-02-2023 |
| Trimiteti o notificare avocatului prin care sa ii solicitati restituirea fie integrala, fie partiala a onorariului, in functie de serviciile oferite. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-01-2024 |
 | Adrian Vizitator |
| Cum arata acea notificare pentru a cere onorariul inapoi, exista vreun model sau pur si simplu ii scri(avocatului) ca vrei banii inapoi? | |
|
|
|
28-11-2024 |
 | Mihaela-Dana Buraga Vizitator |
| Bună ziua.Avocat Zămosteanu Adrian și avocat Zămosteanu Tiberiu mi-au intentat proces solicitând daune morale 200.000 euro proces 719/866/2024,Judecătoria Pașcani,dosar strămutat la Palatul de Justiție Iași.Avocat Zămosteanu Adrian este director FRAM Federația Română de Arte Marțiale Qwan-Ki-Dao Chino-Vietnameze în acestă calitate împreună cu avocat Zămosteanu Tiberiu apără pe protejatele,campioane Qwan-Ki-Dao Ancuța M, Ancuța M.A.care mi-au intentat proces solicitând daune morale 100.000 euro proces 1345/866,Judecătoria Pașcani,dosar strămutat la Palatul de Justiției Iași.Am solicitat Ordin de Protecție nr 7663/866/2024 împotriva avocaților Zămosteanu pentru terorism psihologic și deținere de arme albe de tortură.A fost acceptat Apelul la Palatul de Justiție Iași.La prima citație din 08/11/2024 avocatul Zămosteanu Tiberiu s-a sustras prezentării fiind paradoxal apărat de tatăl său avocat Zămosteanu Adrian, acesta având calitatea de inculpat în acele circumstanțe și neavând dreptul de a fi avocat nici pentru sine-însuși și nici pentru fiul său din moment ce era inculpat. Am solicitat ca avocații Zămosteanu Adrian și avocat Zămosteanu Tiberiu să predea armamentul deținut ilegal în 1984-2024 respectiv arme albe letale de tortură săbii,macete,halebarde,lanțuri,arbalete,cuțite,pistolete,mitraliere M400,M401 arme pe care le comercializează pe site-ul Qwan-Ki-Dao și pe care le utilizează pentru a îndoctrina elevii din +40 Colegii din România în 1984-2024. Aceste arme albe letale de tortură provenite din Saigonul chino-vietnamez sunt utilizate de Directorul Qwan-Ki-Dao Franța cetățean numit Pham Xuan Tong împreună cu avocat Zămosteanu Adrian,avocat Zămosteanu Tiberiu, campionii Ancuța M.,Ancuța M.A. pentru a îndoctrina pre-adolescenți și adolescenți inocenți care plătesc tribut cotizația lunară 1984-2024. Aceste arme letale de tortură sunt identice armelor utilizate de Al-Quaida Palestina,Algeria,Maroc,Tunisia,Turcia zone în care directorul francez Pham Xuan Tong are cluburi de antrenament. Am fost profesoară de Limba Franceză și Literatură Universală în 1998-2004, în calitate de fost cadru didactic am solicitat interzicerea terorismului Qwan-Ki-Dao promovat ca neo-dictatură în 1984-2024. Am reclamat pe av. Zămosteanu A,Zămosteanu T. și pe campionii Ancuța R.,Ancuța M.,Ancuța M.A. pentru deținere de armament și îndoctrinare a elevilor cu de arme albe de tortură stil Co-Vo-Dao Qwan-Ki-Dao precum și pentru dealing și consum de narcotice 1998-2023, Reclamație 76662 din 04 august 2023,Reclamație 76565 din 28 iulie 2024 Poliția Română, Minsiterul de Interne declinând implicarea acestor persoane,deși dovezile prezentate de mine sunt incontestabile în privința armamentului exemplu 20 de arme albe prezentate pe site-ul Clubului Dao Iași și +50 de poziții din 186 imagini explicite de arme albe de tortură .Avocații Zămosteanu mă terorizează în alte două dosare penale nr 7036/866/2023,2242/P/2023 pe care le-au închis pentru așa-zisa lipsă de probe deși Poliția municipiului Pașcani a inculpat pe Manole Grigore pentru profanare de mormite și profanare de cadavre.Avocații Zămosteanu sunt apărătorii lui Manole Grigore inculpat cf. Cod penal art 383 al.1.Deși are două doare penale av. Zămosteanu au închis procesele 7036/866/2023 și 2242/P/2023 solicitând daune morale. Nu solicit consultanță juridică solicit părerea Dumneavoastră în legătură cu NEO-DICTATURA promovată de avocații Zămosteanu A.,Zămosteanu T. MULȚUMESC. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |