Forum avocaţi > Civil

Cauze indentice ---hatarari diferite

14-04-2014
Vizitator
Buna-ziua
am locuit intr-o casa nationalizata cu 2 apart,noi si vecinii,am cumparat apart de la stat atat noi cat si vecini si dupa o anumita perioada le-am vandut la o persoana --cumparator.
Precizez ca la data cumparari locuintelor de la stat nu erau mostenitori.
Dupa un timp au aparut mostenitorii care printr-un proces de 13 ani au castigat casa cu cele 2 apart,
Acum persoana la care am vandut apartamentele---cumparatorul-- ne-a dat in judecata atat pe noi cat si pe vecini nostri sa ii dam bani inapoi cu dobanda,inflatie,etc,
Am castigat in oras 2 procese si 1 la Curtea de Apel Timisoara ,atat noi cat si vecinii ,cumparatorul a facut apel si procesul a revenit in oras ,unde in urma sedintei de judecata VECINI CASTIGA PROCESUL si noi pierdem .
precizez ca apartamentele au fost indentice ca suprafata si ca suma de bani primite din vanzare si am luat acelasi avocat cu vecinii dar au fost dosare cu numere diferite si procese diferite .
INTREBAREA MEA ESTE---cum este posibil ca doua cauze indentice sa aibe hatarari diferite.Am vazut ca au fost complete de judecata diferite dar nu inteleg dece si judecata a fost a fost alta .
Sentinta s-a dat in 26 martie dar inca nu am primit oficial sentita acasa.
Va rog sa imi spuneti ce as mai putea face si unde pot sa ma adresez ca sa mi-se faca dreptate
multumesc
Răspunde
 14-04-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Deutsch a scris pe 13-04-2014:
INTREBAREA MEA ESTE---cum este posibil ca doua cauze indentice sa aibe hatarari diferite.Am vazut ca au fost complete de judecata diferite dar nu inteleg dece si judecata a fost a fost alta .

Nu este nici primul, nici ultimul caz de acest gen. În România, jurisprudența nu este izvor de drept civil. Atribuția judecătorului român este să soluționeze cauza cu care a fost sesizat, prin aplicarea normelor juridice la situaţia de fapt pe care a stabilit-o în baza probelor administrate, și nu să edicteze norme. O anumită hotărâre judecătorească îşi produce efectele numai faţă de părţile din procesul în care a fost pronunţată și nu are caracter general şi impersonal.
Deutsch a scris pe 13-04-2014:
Va rog sa imi spuneti ce as mai putea face si unde pot sa ma adresez ca sa mi-se faca dreptate
multumesc

Dacă v-a fost încălcat un drept al omului și ați epuizat toate căile interne de atac, există posibilitatea de a sesiza CEDO. Ca să limitați posibilitatea de a vă alătura majorității cererilor respinse ca inadmisibile, este bine să vă adresați unui avocat specializat care să vadă actele și să verifice oportunitatea trimiterii unei cereri către instanța europeană.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2014
Vizitator
multumesc,pentru raspuns,dar tot nu inteleg dece s-au dat hotarari diferite cand avocatul acuzarii a invocat aceleasi aspecte ,legi,fapte si cereri in ambele procese .
Mai vreau sa va intreb ceva---- procesul a avut loc in 25 martie dar nu am primit oficial sentinta acasa ,ce perioada am ca sa pot sa mai actionez mai departe .
--- daca nu mai am nimic pe numele meu ce se poate intampla cand voi fi somata sa platesc
multumesc
Răspunde
 15-04-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Deutsch a scris pe 15-04-2014:
multumesc,pentru raspuns,dar tot nu inteleg dece s-au dat hotarari diferite cand avocatul acuzarii a invocat aceleasi aspecte ,legi,fapte si cereri in ambele procese .

Judecători diferiți pot avea opinii divergente cu privire la cazuri identice. Așa cum v-am scris mai sus, în România, hotărârea unui judecător dintr-un alt caz nu reprezintă literă de lege pentru un altul care soluționează un caz identic.
Mai vreau sa va intreb ceva---- procesul a avut loc in 25 martie dar nu am primit oficial sentinta acasa ,ce perioada am ca sa pot sa mai actionez mai departe.

Pentru CEDO, termenul este de 6 luni de la pronunțare, nu trebuie să așteptați redactarea. Din nou, adresați-vă CEDO doar dacă v-a fost încălcat un drept prevăzut în Convenție, acolo nu se rejudecă dosare.
daca nu mai am nimic pe numele meu ce se poate intampla cand voi fi somata sa platesc

În principiu, nimic, cu excepția cazului în care ați avut bunuri pe care le-ați înstrăinat știind că veți avea de plătit o anumită sumă. Actele respective ar putea fi revocate prin acțiune pauliană.

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-04-2014
Vizitator
Multumesc ,poate o sa revin cu cateva intrebari.
---Sarbatori fericite---
Răspunde
 27-05-2014
Vizitator
buna seara
--as dori daca se poate sa imi spuneti ce inseamna: ---obliga paratii la plata catre reclamanti a sumei de 83.000 lei,reprezentand pretul platit,in 1997,suma actualizata cu rata inflatiei LA DATA PLATII
am redat cuvant cu cuvant din comunicarea hotararii civile
acesta este pretul unui apartament.
eu ce sa inteleg: ca trebuie sa platesc 83.000 lei actualizati cu rata inflatiei pana in 25 aprilie 2014 cand s-a terminat procesul --SAU--
suma actualizata cu rata inflatiei de cand s-a terminat procesul si pana la data cand voi putea platii aceasta suma .
nu stiu daca am fost indeajuns de explicita
multumesc
Răspunde
 27-05-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
este vb clar de data platii nu data emiterii hotararii. deci trebuie achitata suma, raportata cu indicele de inflatie, calculul fiind facut in functie de data cand veti efectua plata.
pt aceasta exista siteul INSTITUTULUI NATIONAL DE STATISTICA http://www.insse.ro/cms/ .
pe site veti gasi informatiile necesare privind rata inflatiei si modalitatile de calcul.
o sa trebuiasca sa va inregistrati.
puteti face calcului si dvs, nu trebuie om de specialitate

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.