Forum avocaţi > Civil

Intrebare Tamponare - Declaratie Politie

30-03-2021

Hello,

Am fost implicat intr-o tamponare relativ usoara (susceptibil sa fie vina mea). Conducatorul celuilalt autoturism a fugit de la locul accidentului fiind sub influenta alcoolului. Am fost la politie, am declarat tamponarea in cauza iar celalalt conducator nu s-a prezentat in termen de 24 ore (masina lui este pe o firma din alt judet).

Ulterior, acesta m-a sunat (am lasat nr meu de tel in parbrizul acestuia in locul in care a abandonat masina) spunandu-mi ca nu doreste sa se prezinte la politie deoarece il vor sanctiona si ii vor suspenda carnetul pt 30 zile dar ca imi ofera asigurarea lui, declarandu si vina.

Intrebarea mea este: avand in vedere propunerea celuilalt conducator, as putea sa imi retrag sesizarea facuta la politie si sa ma inteleg cu el prin amiabila? (au trecut circa 5 zile)

Cu stima!
Răspunde
 30-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca ati facut sesizarea la politie, sunteti obligat sa continuati cu politia.

În cazul accidentelor de circulaţie cu avarii (tamponări) in cazul în care unul din conducătorii auto implicaţi părăseşte locul accidentului sau refuză să se prezinte la poliţie, celălalt conducător auto TREBUIE sa se prezinte la politie inmax 24 de ore si să furnizeze cât mai multe amănunte despre autovehiculul respectiv (tip, număr de înmatriculare, marca, etc.) şi, dacă este posibil, datele eventualilor martori oculari.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-03-2021

Multumesc!

Dar ce se intampla in cazul in care conducatorul respectiv nu se va prezenta niciodata la politie?
Răspunde
 30-03-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Vorbim de politie. Or sa-l gaseasca, mai devreme ori mai tarziu, nu va faceti griji.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-03-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate nu mai puteti incheia o constatare amiabila cu celalalt conducator auto, caruia este posibil sa i se intocmeasca dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de parasire a locului accidentului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2023
Vizitator
Am suferit o tamponare dar domnul implicat a plecat am mers la politie am fc toate procedurile nr mașina ce ma tamponat etc sa eliberat dovadă pe 30 cu soluționare dar au trecut deja politia spune așteptați se rezolva sa fc comunicare către domnul dar nu se prezintă la politie oare e normal asa cv
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.