Buna seara! Se prezinta urmatoarea speta: Am avut o casnicie de 30 de ani in care au rezultat 3 copii, si toti sunt majori acum. Suntem divortati de 5 ani, dar despartiti de 15 ani, eu imi doresc sa fac partajul din momentul in care am divortat, doar ca ea nu vrea si ma amana. Eu m-am recasatorit de 2 ani, dar relatia pe care o am cu actuala este de 7 ani. Casa in care locuiesc am impartit-o eu in jumatate, de 2 ani, printr un perete, si terenul tot la fel l-am impartit, si am pus si gard fiind nevoit ptc am 3 caini mari, am facut aceste lucruri ptc fata cea mare si cei 2 copii ai ei si fosta soacra s-au mutat in aceasta jumatate de casa, iar fosta sotie este plecata in Italia. Fosta sotie ma tot amana, si in nici un caz nu vrea partajul la notar, ea il vrea la tribunal pentru ca isi doreste si crede ca v a obtine toata casa. Contuarul de curent este pe partea lor, iar curentul este pe intreaga casa, dar titularul sunt eu, si in fiecare luna ele imi dau suma de bani la cat curent au consumat. Eu dupa ce platesc factura, trebuie sa bag indexul nou la electrica, dar problema este ca ele nu platesc la timp, si ma intarzie, iar electrica imi baga mai putini kw, dar luna care urmeaza, cand predau indexul nou, ei iau in calcul si ceea ce n-au bagat ei luna trecuta. Este contuarul pe partea lor de casa ( generalul) si ele au separat in casa un supracontuar, pentru a stii cat trebuie sa plateasca. Acum 1 an am cumparat o masina, si o doreste si pe aceasta, tin sa precizez ca masina e pe numele meu si este luata impreuna cu actuala sotie. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Pot face partajul la notar, in conditiile in care ea nu vrea? 2. Pot sa ma racordez la curent pe numele meu, si pe partea mea de casa, daca nu am facut partajul? 3. Pot sa las actualei mele sotii, dupa partaj si dupa moartea mea, toate bunurile mele? Nu vreau ca, copiii mei sa mosteneasca de la mine ceva. Sper ca am fost destul de explicit, daca nu se intelege ceva, pot explica din nou. Va multumesc in avans. |
|