Forum avocaţi > Civil

Pensie de întreținere

10-04-2021

Bună ziua!Vreau să vă expun pe scurt problema mea și eventual să ma ajutați cu niște sfaturi.Am divorțat în anul 2017 fiind de comun acord cu fostul soț ca să împărțim pe jumătate cheltuielile pentru întreținerea celor doi copii minori pe care îi avem, de 11 respectiv 14 ani.Aceștia trebuiau să locuiască la domiciliul tatălui primele două săptămâni din lună iar celelalte două la mine.La scurt timp după pronunțarea sentinței fostul soț a plecat la muncă în străinătate,unde se află și acum.Normal că programul de vizitare stabilit prin hotărârea judecătorească nu s-a mai putut respecta,copiii locuind în permanență cu mine.De acum exact 2 ani fostul soț nu a mai trimis niciun ban acasă, singura cheltuială a acestuia cu copiii fiind plata afterschool-ului unuia dintre copii în valoare de 170 de lei pe lună.Acest program a fost suspendat în martie 2020 odată cu apariția pandemiei și nu a fost reluat până în prezent.Anul trecut în septembrie m-am hotărât să îl acționez în judecată pentru schimbarea programului de vizitare și plata unei pensii de întreținere pentru cei doi minori.Menționez că de fiecare dată când îi ceream bani pentru copii spunea că nu are.Acesta îmi spunea mereu ca să trimit copiii la bunica paternă câte două săptămâni pe lună ca să se împartă cheltuielile.Menționez faptul că, copiii refuză să meargă acolo să stea atâta timp deoarece nu au condițiile pe care le ofer eu.Fata nu merge de loc să stea acolo iar băiatul merge cel mult de două ori pe lună câte 2 zile și asta după ce insist eu foarte mult.La proces martorii ambelor părți au recunoscut acest lucru.După ce a primit citația fostul soț învățat categoric de către avocată a început să trimită bani acasă mamei sale iar aceasta a dus în cursul lunilor septembrie-februarie o dată pe lună copiii la Mc Donalds și la Mall și le-a cumpărat haine și dulciuri , atașând la dosar bonurile respective.Sumele cheltuite pe lună au fost în general de 500 de lei pentru ambii copii.În cursul zilei de ieri a fost pronunțată sentința și......surpriză!!! Mi-a fost respinsă cererea și am fost obligată să plătesc și cheltuieli de judecată în valoare de 2000 de lei.Vi se pare normal???Ce ar trebui să fac mai departe?? Vă mulțumesc!
Răspunde
 10-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati apel in termenul legal.

In mod normal, ar fi trebuit sa solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat.

Luati legatura cu avocatul care v-a reprezentat, sa va explice motivele pentru care vi s-a respins actiunea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-04-2021

Potrivit hotărâri judecătorești din cadrul divorțului din anul 2017 domiciliul copiilor a fost stabilit la mine. Chiar nu înțeleg cum a putut judeca în acest fel cucoana aia numită judecătoare. Aștept să primesc motivarea și cred că am să atac hotărârea primei instanțe.
Răspunde
 13-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Promovati apel, in termen de 30 de zile de la data la care primiti hotararea.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.