Forum avocaţi > Civil

Poprire pe conturi multiple

14-04-2021
Vizitator
Buna ziua!
Am de platit o suma stabilita de executorul judecatoresc, desi persoana careia ii datorez suma nu m-a contactat amiabil sa ma someze sa platesc inainte de a contacta executorul (asta nu stiu daca e conform legii). In schimb, executorul a instituit poprirea (pentru cheltuieli de judecata intr-un dosar civil pe care l-am pierdut) pe toate conturile bancare ale mele pentru suma integrala. Acum m-au sunat de la munca, au zis ca imi opresc si ei toata suma, ca sunt obligati sa puna poprire. Dar suma deja a fost incasata integral de pe un cont bancar al meu, acum suspectez ca si de pe celelalte. Practic, a cerut retinerea sumei integrale DE PE TOATE CONTURILE desi in adresa era specificat ca trebuie retinuta suma doar pana la completarea ei.
Ce se poate face? Voi incerca sa contactez cat de curand biroul executorului respectiv. Dar au voie sa retina suma integrala din toate conturile si veniturile mele? Si fara sa fie proratata? Adica toata suma o data?
Multumesc!
Răspunde
 14-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Angajatorul va poate retine doar 1/3 din veniturile lunare.
Bancile insa, daca exista disponibil in cont, pot retine - in anumite conditii pe care nu le mai detaliez aici -, intreaga suma.
Toti banii merg la executor.
Daca spuneti ca suma a fost achitata (suma datorata si onorariul executorului), dvs. va veti adresa urgent executorului ca in procesul de distribuire a sumelor, sa va inapoieze sumele incasate in plus, si sa ridice popririle .

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-04-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 14-04-2021:
Angajatorul va poate retine doar 1/3 din veniturile lunare.
Bancile insa, daca exista disponibil in cont, pot retine - in anumite conditii pe care nu le mai detaliez aici -, intreaga suma.
Toti banii merg la executor.
Daca spuneti ca suma a fost achitata (suma datorata si onorariul executorului), dvs. va veti adresa urgent executorului ca in procesul de distribuire a sumelor, sa va inapoieze sumele incasate in plus, si sa ridice popririle .

Multumesc, imi puteti indica unde gasesc conditiile de retinere a intregii sume? Executorul a poprit intreaga suma disponibila dintr-un cont bancar, in care mi se vireaza PENSIA. Este legal? A cerut si angajatorului (lucrez in paralel) sa opreasca toata suma (angajatorul ma plateste cash), desi a recuperat deja suma integral din contul bancar. Practic se popreste multiplu de suma integrala. Va rog daca ma puteti ajuta.
Răspunde
 14-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu s-a procedat intru totul legal. Insa aceste aspecte puteau fi reglementate in urma unei contestatii la executare.
De vreme ce dvs. ati spus ca suma a fost deja recuperata, o contestatie nu mai prezinta interes si doar executorul rezolva prin procesul de distribuire a sumelor colectate.
Deci, in urma sesizarii dvs, va verifica ce suma a incasat, si apoi ridica popririle.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.