Forum avocaţi > Civil

Citare necesita Interpretare

15-04-2021
Vizitator
Am primit o citare de stabilire termen, in care mi se cere sa achit taxa de timbru. Daca am achitat taxa, trebuie sa ma mai prezint pentru stabilirea termenului? Asta scrie in citatie:

Completul VI Civil

Rezolutie De Stabilire Termen

Stabileste termen la data de 22.04.2021 in camera de consiliu cu citarea reclamantului cu mentiunea de a achita o taxa judiciara de timbru in quantum de 20 lei prevazuta de art. 9 lit. f) din O.U.G. nr. 80/2013.

Judecator,

8.04.2021
Răspunde
 16-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. ati depus o cerere de chemare in judecata a cuiva, iar aceasta cerere nu indeplinea toate conditiile si a fost anulata in procedura prealabila.

Ati formulat o cerere de reexaminare a incheierii de anulare , iar acum urmeaza ca aceasta reexaminare sa fie analizata de alt complet.

Pentru punerea ei in discutie trebuie sa achitati taxa de timbru si, daca doriti sa sustineti si verbal argumentele cererii de reexaminare, trebuie sa fiti prezent la data la care ati fost citat.

Insa, daca ati depus la dosar taxa de timbru in original, prezenta dvs. nu este obligatorie, completul poate decide daca pastreaza anularea si in lipsa dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2021
Vizitator
Da, sunt reclamant intr-un dosar civil, deschis la o judecatorie in alt judet. Am solicitat comunicarea prin posta electronica. Cand am primit citatia pentru a achita taxa de timbru, nu am citit atent si in loc sa trimit dovada achitarii taxei la adresa de email care era specificata in comunicare prin email a judecatoriei, am trimis-o la adresa de unde provenea emailul cu citatia judecatoriei - care era o adresa diferita. Probabil ca judecatoria nu a luat la cunostinta ca taxa de timbru a fost achitata in termen de 10 zile si au anulat chemarea la judecata. Asta a fost ceea ce s-a intamplat. Nu cred ca ar fi trebuit sa platesc taxa de timbru aditionala, dar am platit-o, totusi! Aici a fost doar o greseala de comunicare, eu am implinit cererea judecatoriei la timp de a achita taxa de timbru. Deci, am inteles corect; nu e nevoie sa ma prezint la data de 22.04.2021?
Va multumesc pentru sfaturi.
R.B.
Răspunde
 16-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Taxa de timbru aditionala de 20 de lei care vi se cere acum reprezinta taxa de timbru pentru punerea in discutie a cererii de reexaminare, nu pentru cererea de chemare in judecata.

Daca dvs. considerati ca ati explicat clar in cerere ce anume s-a intamplat si ati prezentat dovezile necesare, si nu mai doriti sa adaugati ceva ori sa prezentati alte probe, prezenta dvs. in fata completului de reexaminare nu este obligatorie, chiar daca ati fost citat.

Citarea arata ca este o procedura contradictorie, adica aveti dreptul sa vorbiti cu instanta. Insa nu va duce nimeni acolo cu arcanul. E dreptul dvs. sa fiti prezent, insa nu e o obligatie.

Cererea de reexaminare se soluţionează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanţei respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularităţile au fost înlăturate în termenul acordat potrivit alin. (3).[de 10 zile]

În caz de admitere, cauza se retrimite completului iniţial învestit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mergeti la termenul stabilit si depuneti o copie a chitantei de plata a taxei de timbru.

In situatia in care nu detineti o copie, mergeti si precizati instantei faptul ca ati achitat si depus taxa, in caz contrar riscati ca cererea sa se anuleze ca netimbrata.

Daca nu ati achitat taxa de timbru pentru cererea de reexaminare impotriva incheierii de anulare a cererii de chemare in judecata, achitati aceasta taxa si depuneti-o personal in instanta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.