Forum avocaţi > Civil

Antecontract

19-04-2021
Vizitator
Bună ziua, am făcut un antecontract de mana pe suma de 1000 lei pentru achiziționarea unui imobil prin programul noua casa pe care proprietarul cere 49.500 euro. Evaluatorul la evaluat la 46.500 euro. Eu nu am diferența de 3000 euro iar acum proprietarul nu vrea să-mi dea înapoi cei 1000 lei. Am șanse în instanță să-mi recuperez bani?
Răspunde
 19-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, daca ati stabilit pretul, si nu exista in antecontract clauze de reducere a pretului din cauza evaluarii, ori de rezolutiune a contractului cu recuperarea avansului daca nu primiti de la banca suma ce trebuie achitata vanzatorului, nu aveti nicio sansa sa-l fortati.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2021
Vizitator
Bună seara, antecontractul nu este înregistrat la notar, era făcut între noi ca el sa scoată anunțul și sa dovedesc ca chiar sunt interesat de imobil.
Răspunde
 19-04-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inregistrat sau nu la notar, contractul are aceeasi valoare juridica. Antecontractul nu trebuie facut la notar. Poate fi insa facut la notar.
Ati semnat un contract cu anumite clauze, in cazul de fata cu prea putine clauze ca sa fiti protejat.
Singurul lucru la care puteti spera este ca vanzatorul sa va restituie avansul de bunavoie.
Dar stiti si dvs. ca asa ceva nu se va intampla, pentru ca traim intr-o astfel de societate, pervertita si fara onoare.
Data viitoare, cand veti mai semna ceva, indiferent ce, fiti mai atent si mai circumspect.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate dvs nu ati incheiat antecontractul la notar.

Puteti incerca sa notificati proprietarul ca intr-un termen stabilit sa va restituie avansul, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.