Buna ziua, In anul 2002/2003 bunicul meu recasatorit si-a mutat domiciliul de la Brasov in alt oras. Inainte sa se mute bunicul, a locuit in curte cu copiii lui, ei fiind casatoriti si cu copii fiecare. In total locuiau bunicul meu in casa lui de la strada, iar in curtea din spate tatal meu impreuna cu familia intr-o camera; si inca doi frati de ai tatalui meu separat fiecare in cate o camera, ei la randul lor cu familiile. Tatalui meu i s-a dat o gradina din proprietate pentru a construii o casa pentru familia lui, dar a construit doar fundatia casei si un beci pentru ca dupa ce s-a recasatorit bunicul meu, a decis sa plece si sa ofere casa in care locuia el, tatalui meu pana la terminarea costructiei deja inceputa. Initial mama mea a refuzat sa locuiasca acolo pentru a evita scandal intre noi si fratii tatalui meu( ei avand reputatie proasta de oameni scandalosi si violenti) insa bunicul a insistat deoarece era mai mult ingrijorat sa nu se deterioreze casa in caz ca nu locuia nimeni acolo. In cele din urma am fost nevoiti sa ne mutam in casa bunicului pentru ca un alt frate al tatalui meu care tocmai se intorsese din strainatate si i-a impus tatalui meu sa ii cedeze camera unde louiam noi in momentul de fata. Din pacate nu s-a intocmit nici un document sa dovedeasca acest fapt ci in schimb au fost chemati doi martori cand decizia a fost luata pentru a asculta cand bunicul a zis ca nici un alt frate de al tatalui meu nu are dreptul sa ne scoata afara din aceea casa. Au trecut cativa ani in care parintii mei au investit bani in locuinta (geamuri termopane+usa, construirea unei bai, schimbarea instalatiilor de apa si instalarea centralei pe gaz) banii provenind din imprumut bancar care mama mea plateste lunar rate si in momentul de fata. Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de colon, atunci el impreuna cu cel mai mic dintre fratii lui( el fiind mostenitor dupa moartea bunicului meu) s-au pus de acord ca tatal meu sa ramana definitiv in casa parinteasca, iar fratelui cel mic sa ii ramana constructia inceputa de tatal meu deoarece tatal meu fiind bolnav nu mai putea sa continue ridicarea casei. Dupa inca doi ani tatal meu a murit si mama mea a ramas sa locuiasca acolo impreuna cu trei surori ale mele una fiind minor. Bunicul a hotart ca sa nu o scoata afara de acolo atata timp cat este el in viata, la fel hotararea a fost luata verbal in fata unor martori. Doua surori de ale mele s-au casatorit si au plecat,mama mea a ramas doar cu mezina familiei in varsta de 13 ani. Acum dupa 4 ani de la moartea tatalui meu, fratii lui s-au pus de acord sa vorbeasca cu maica-mea si i-au dat termen de cateva luni sa paraseasca locuinta. Dupa ce mama l-a contactat pe bunicul meu a aflat de la el ca si el era implicat in aceasta decizie si i-a cerut mamei mele sa se mute de acolo oferindu-i in schimb o camera in spatele curtii. In momentul de fata are la dispozitie cateva luni sa se mute. Am nevoie sa stiu ce drepturi are mama mea si daca e legal tot ce s-a intamplat mai ales ca familia tatalui meu o acuza pe mama ca el a murit din cauza ei. poate ea sa ii acuze de daune morale? Mentionez ca locuinta este intr-o zona unde majoritatea locatarilor nu detin acte de proprietate ca si in cazul casei unde locuieste mama mea si ca ea nu doreste sa ramana acolo ci doar sa isi ceara banii investiti. Va rog sa ma sfatuiti ce poate sa faca mama mea in acest caz pentru a-si recupera banii investiti inainte sa plece, si daca eu impreuna cu fratele si surorile mele putem sa ne cerem dreptul de partajare al tatalui nostru. Va rog daca puteti sa imi raspundeti cat mai repede. Va multumesc anticipat. |
|