Forum avocaţi > Civil

Judecator care nu este corect

06-05-2021
Vizitator
Sunt reclamanta intr-un dosar civil. Vecinul din aceiasi curte, imi monitorizeaza partea frontala a casei/apartamentului cu justificarea ca defapt isi protejeaza o zona de 1m x 1.5m unde isi tine cosul de gunoi, vis-a-vis de fatada apartamentului meu. Am cerut ca l-am dat in judecata si am cerut ca cesta sa-si scoata camera de luat vederi si am cerut si o suma pentru daunele morale. Am formulat apoi cerere pentru ajutor public de taxa de timbru. Cererea mi-a fost respinsa. A formulat cerere pentru reexaminare. A fost respinsa si aceasta si mi s-a acordat termen pina la „data cutare” ca sa achit taxa de timbru - in doua rate. Taxa nu a fost achitata la timp, defapt nu a fost achitata deloc. La scurt timp dupa ce a expirat termenul de achitare al taxei, am formulat o cerere pentru reducerea pretentiilot monetare cu 50%, astfel incat si taxa de timbru ar fi fost redusa cu aproximativ 50% ca sa-mi pot permite sa o achit. Aceasta cerere a fost depusa la dosar in luna Ianuarie 2021 dar instanta nu mi-a raspuns la ea. Intre timp am descoperit ca dosarul merge inainte si taxa de timbru judiciar a fost adaugata la taxa de impozit al apartamentului meu.
Deasemenea, eu fiind plecata din tara acum, am formulat cerere de modificare a cererii de chemare in judecata si am adaugat pe fiica mea ca reclamanta in acest dosar, deoarece in present, locuieste in apartamentul meu, administrandu-mi gospodaria, ca sa ma reprezinte in instanta. Dosarul a fost recent pus pe rol la judecatorie iar raspunsul care l-a primit fiica mea a fost; „ne vom pronunta asupra acestei cereri”. Fiica mea a mentionat de modul neconstitutional in care a fost adaugata taxa de timbru judiciar la taxa imobilului si deasemenea a mentionat Art. 131 din Cod Procedura Civila (stabilirea competentei instantei), la care judecatoarea a spus ca taxa a fost stabilita si va face executare silita pentru colectarea ei iar competenta instantei a fost stabilita deja – un fapt neadevarat!

Vreau sa opresc demersul acestui dosar pentru ca nu vreau sa platesc taxa de timbru judiciar, pentru ca nu-mi permit. Cred ca judecatoarea face partasenie cu parata (in mod sigur au niste prieteni comuni!). Ce pot face?
Răspunde
 06-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Am citit cu atentie postarea dvs, insa sa stiti ca judecatorul nu a gresit cu nimic.
S-a procedat corect, existand temei legal pentru fiecare decizie a instantei.
Daca doriti sa va convingeti ca este asa cum sustin, va recomand ca fiica dvs. sa ceara o consultatie unui avocat local, care ii va explica pas cu pas cum si de ce a procedat instanta astfel.
In ceea ce priveste inchiderea dosarului, este dreptul dvs. sa renuntati oricand la actiune, insa este tardiv ptr a fi scutita de plata taxei de timbru. In plus, veti fi obligata si la plata cheltuielilor de judecata ale paratului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-05-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 06-05-2021:
Am citit cu atentie postarea dvs, insa sa stiti ca judecatorul nu a gresit cu nimic.
1. Art. 131 din Cod Procedura Civila mentioneaza CLAR ca procesul nu poate sa inceapa inainte de a se stabili competenta instantei de partea reclamanta si partea parata.
2. Cum poate instanta sa ma forteze sa platesc taxa de timbru daca nu o accept? Aici e vorba de o plangere civila, unde mi s-a cerut sa achit o suma de bani pentru ca dosarul a fi pus pe rol. Nu am platit suma. Mai mult de atat, am formulat cerere in privinta asta mentionand ca nu pot plati suma. Traim in dictatura aici sau democratie?
Răspunde
 06-05-2021
Vizitator
Art 131 Verificarea competenței | Codul de Procedură Civilă
(1) La primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate în fața primei instanțe, judecătorul este obligat, din oficiu, să verifice și să stabilească dacă instanța sesizată este competentă general, material și teritorial să judece pricina, consemnând în cuprinsul încheierii de ședință temeiurile de drept pentru care constată competența instanței sesizate. Încheierea are caracter interlocutoriu.
Răspunde
 06-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Imi pare rau, dar v-ati enervat degeaba.
In plus, stiinta dreptului nu se limiteaza la lecturarea codurilor.
Tocmai pentru ca ma asteptam la o astfel de reactie, (oamenii au tendinta sa se enerveze cand aud ceea ce nu-si doresc) v-am sugerat sa mearga cineva cu hartiile la un avocat local, care sa explice pas cu pas situatia si sa va indice momentele in care nu ati procedat corect. Actiunile judecatorului sunt urmarea actiunilor dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-05-2021
Vizitator
Imi pare rau, dar v-ati enervat degeaba.
Nu stiu de unde ati dedus ca m-am enervat. La fel cum nu stiu cum ati dedus ca judecatorul a produs corect din moment ce v-am prezentat un articol al legii care demonstreaza ca judecatorul este incorect cel putin 50% - adica in punctul 2. Adica, fiicei mele ii este inmanata (in instanta), INTAMPINAREA paratului, in original si in acelasi timp ii este comunicat se va lua decizia daca va fi adaugata la dosar sau nu! Asta se numeste 'dublu standard'. Daca nu aveti nici un sfat judiciar, suportat de vre-un articol, atunci va multumesc pentru participare si pentru opiniile personale. Va doresc o zi buna!
Răspunde
 08-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Aspectele privind taxa de timbru si ajutorul judiciar pot fi lamurite integral de urm. texte din OUG nr.80/2013:

Art. 33 - (1) Taxele judiciare de timbru se plătesc anticipat, cu excepţiile prevăzute de lege.

(2) Dacă cererea de chemare în judecată este netimbrată sau insuficient timbrată, reclamantului i se pune în vedere, în condiţiile art. 200 alin. (2) teza I din Codul de procedură civilă, obligaţia de a timbra cererea în cuantumul stabilit de instanţă şi de a transmite instanţei dovada achitării taxei judiciare de timbru, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării instanţei. Prin aceeaşi comunicare instanţa îi pune în vedere reclamantului posibilitatea de a formula, în condiţiile legii, cerere de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru, în termen de 5 zile de la primirea comunicării. Dispoziţiile art. 200 alin. (2) teza I din Codul de procedură civilă rămân aplicabile în ceea ce priveşte complinirea celorlalte lipsuri ale cererii de chemare în judecată. Instanţa însă nu va proceda la comunicarea cererii de chemare în judecată în condiţiile art. 201 alin. (1) din Codul de procedură civilă, decât după soluţionarea cererii de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru.

Art. 41 - (1) Executarea creanţelor având ca obiect taxa judiciară de timbru se efectuează prin organele de executare ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute la art. 40 alin. (1), potrivit dispoziţiilor legale privind executarea creanţelor fiscale şi procedurii prevăzute de aceste dispoziţii.
(2) În cazul persoanelor fizice sau juridice care nu au domiciliul sau reşedinţa ori, după caz sediul în România, executarea creanţelor având ca obiect taxa judiciară de timbru se efectuează prin organele de executare ale unităţilor administrativ-teritoriale prevăzute la art. 40 alin. (2).
(3) În vederea executării creanţelor având ca obiect taxa judiciară de timbru, instanţele judecătoreşti vor comunica de îndată hotărârea, care constituie titlu executoriu pentru plata taxei judiciare de timbru, către organele prevăzute la alin. (1) şi (2).

Art. 43- (1) Cererea pentru acordarea facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru se poate formula prin cererea de chemare în judecată sau în condiţiile art. 33 alin. (2) ori art. 36.
(2) Pentru soluţionarea cererii de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru, instanţa poate solicita orice lămuriri şi dovezi părţii sau informaţii scrise autorităţilor competente.
(3) Asupra cererii de acordare a facilităţilor la plata taxei de timbru instanţa se pronunţă fără citare, prin încheiere motivată dată în camera de consiliu. Încheierea se comunică solicitantului şi părţii adverse, dacă este cazul.
(4) Împotriva încheierii, părţile interesate pot formula cerere de reexaminare, în termen de 5 zile de la data comunicării încheierii. Cererea este scutită de la plata taxei judiciare de timbru.
(5) Cererea de reexaminare se soluţionează în camera de consiliu de un alt complet, instanţa pronunţându-se prin încheiere irevocabilă.

Art. 44 - (1) În cazul încuviinţării cererii de acordare a facilităţilor la plata taxei judiciare de timbru, prin încheiere se vor stabili, după caz, cota de reducere sau cuantumul redus al taxei, termenul ori termenele de plată şi cuantumul ratelor.
(2) Eşalonarea plăţii taxelor judiciare de timbru se poate face pe parcursul a cel mult 24 de luni şi pentru maximum 12 termene.
(3) În cazul eşalonării sau amânării, instanţa transmite hotărârea de încuviinţare, care constituie titlu executoriu, organelor competente, potrivit art. 41, pentru urmărirea executării obligaţiei de plată ori, după caz, pentru punerea în executare a hotărârii privind plata taxei ori a părţii din taxa datorată, la termenele stabilite.
(4) În cazul în care reclamantul a beneficiat de reducerea taxei judiciare de timbru, instanţa de judecată va obliga pe pârâtul care pierde procesul la plata sumei pentru care s-a acordat reducerea. Dispozitivul hotărârii constituie titlu executoriu. Prevederile art. 41 sunt aplicabile.

Din momentul in care instanta informeaza fiscul ca a acordat o esalonare la plata, plata taxei devine doar o problema a fiscului; instanta - prin darea dvs. in debit - considera ca taxa este achitata.

Cererea facuta de dvs. ptr. reducerea cu 50% dupa ce a fost respinsa cererea de reexaminare era tardiva si in afara cadrului legal stabilit.

Iar dupa inregistrarea unei cereri, competenta instantei este stabilita cf. art.200 C.pr.civ

Art. 200 - Verificarea cererii şi regularizarea acesteia⇓

(1) Completul căruia i s-a repartizat aleatoriu cauza verifică, de îndată, dacă cererea de chemare în judecată este de competenţa sa şi dacă aceasta îndeplineşte cerinţele prevăzute la art. 194 - 197.

(2) În cazul în care cauza nu este de competenţa sa, completul căruia i-a fost repartizată cererea dispune, prin încheiere dată fără citarea părţilor, trimiterea dosarului completului specializat competent sau, după caz, secţiei specializate competente din cadrul instanţei sesizate. Dispoziţiile privitoare la necompetenţă şi conflictele de competenţă se aplică prin asemănare.

Dupa fixarea primului termen de judecata, partile - in special, paratul - poate invoca lipsa de competenta (general, materiala sau teritoriala exclusiva) si sa ridice exceptia.
Instanta ridica o astfel de exceptie doar daca a savarsit o eroare in procedura de verificare si regularizare si este vorba : de o cauza care nu este in general de competenta instantelor, sau e a unei instante de alt grad (nu judecatorie, ci tribunal) ori exista o competenta teritoriala exclusiva. Reclamantul nu mai poate ridica de regula o astfel de exceptie, el fiind cel care a ales instanta. Daca gresea in alegerea instantei, instanta corecta situatia in procedura de verificare.
Deci, prin 131 se face o reverificare, de fata cu partile, ptr a se vedea daca cineva ridica totusi vreo exceptie. Inteleg ca nu a fost cazul.

Iar cererea modificatoare pe care ati depus-o, daca a fost facuta dupa primul termen de judecata, este tardiva. Sau poate este necesar sa fie timbrat si acel capat de cerere (nu ma pot pronunta nestiind in ce sens ati modificat actiunea)

Dupa cum va spuneam, puteti renunta la proces, insa taxa de timbru va trebui platita, datoria dvs. fiind inregistrata la fisc si nu mai aveti cum scapa de ea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 08-05-2021:
.....
Am citit si recitit prima mea postare si vreau sa mai adaug cateva specificatii;
Parata nu a formulat intampinare in termenul acordat de judecatorie.
Parata nu s-a prezentat nici in prima zi de judecata. Fiica mea s-a prezentat in locul meu cu o scrisoare de la mine din Germania, inca sigilata, care a fost deschisa in fata judecatorului unde acesta a vazut ca este un document autentic; document in care am imputernicit pe fiica mea sa ma reprezinte. Am mentionat toate formalitatile necesare legate de preluarea datelor de caracter personal in temeiul articolului 6, alin. (1) lit. (b), (c) si (e) din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlm. European si Consiliul din 27.04.2016, etc. etc. etc. Judecatorul a verificat intr-o carticica si a citit fiicei mele un articol care cere notarizarea unei astfel de imputerniciri – lucru imposibil daca nu suntem impreuna la notar, eu fiind in Germania si ea in Romania si a adaugat un nou termen, pentru ca “vrea sa auda si partea paratei” – a spus judec. Eu cred ca judecatorul are competenta de a aproba asemenea imputernicire, mai ales cand fiica mea poate dovedi ca suntem “mama si fiica” iar eu sunt in Germania pentru motive si interventii medicale. Un motiv intemeiat, cred eu!
Inainte de noul termen am formulat o cerere de modificare a cererii de chemare in judecata si am adaugat pe fiica mea ca persoana vatamata si reclamanta – cererea fiind perfect justificata pentru ca fiica mea are grija de gospodaria mea acum si monitorizarea care are loc asupra imobilului meu, o afecteaza direct si pe ea! La noul termen, s-a prezentat si parata cu avocat. Avocatului si paratei i s-a permis intrarea in sala mai devreme de ora stabilita in termen, dar cand a intrat si fiica mea, dupa vre-o 20-30 de secunde in urma lor, judecatorul, probabil recunoscand pe fiica mea, a solicitat ca “cei care nu le-a fost strigat dosarul, sa astepte pe hol”. Fiica mea, impreuna cu parata au iesit pe hol dar avocatul care ii reprezenta (erau defapt 2 avocati), au ramas in sala. Peste vre-o 20 de minute a fost strigat dosarul, judecatorul a recunoscut pe fiica mea si ia cerut sa se aproprie de pupitru. Fiica mea, ca si mine, este o persoana coerenta cu studii superioare, si-a dat seama ca deja era un dialog in toi, intre avocatul principal al paratei si judecator legata de dosarul nostrum, unde avocatul a mentionat o “proba de interogatoriu” dar nu stiu impotriva cui deoarece persoana impotriva caruia s-a cerut proba probabil ca fuse-se mentionata deja inainte ca fiica mea sa intre in sala. Intreaga sedinta a durat mai putin de 10 minute, timp in care avocatul principal a mai mentionat inca odata judecatorului “sa nu uite” de proba de interogatoriu. Fiicei mele, la cererea judecatorului, grefierul i-a inmanat un document (intampinarea paratei), dar in acelasi timp a refuzat sa o asculte, spunand ca cererea de modificare nu a fost aprobata inca si ea nu este reprezentanta/reclamanta in acest dosar. Aici cred ca intervine standardul dublu si partasenia judecatorului cu partea paratei. S-a stabilit un nou termen la care judecatorul, foarte amabil a intrebat parata direct daca ii este convenienta data “cutare”, chiar si ora! A specificat, “e bine ora 10 sau 12?” Fiica mea nu a fost consultata asupra noului termen. Pina la urma, fiica mea a vorbit desi nu i s-a permis si a facut contestatie asupra modului cum a fost aplicata taxa de timbru. A mentionat si art. 131, unde judecatorul trebuie sa confirme competenta instantei, la care judecatorul a spus “a fost confirmata deja”! Daca fiica mea a fost prezenta la ambii termini, si nu a auzit niciodata aceasta confirmare, atunci cum? Cand a fost facuta?
Fiica mea a fost foarte diligenta si inainte sa intre in sala, a inceput o inregistrare audio la telefonul mobil, a intregii sedinte.

Acum, dosarul are un nou termen, timp in care judecatorul decide aprobarea sau dezaprobarea cererii ca fiica mea sa fie adaugata la dosar si sa ma reprezinte. Nu sunt avocat. Cunosc putin legea, pe sarite DAR cred ca judecatorul a comis cateva gafe aici si a demonstrat partasenie cu partea paratei.

As vrea sa stiu, daca cumva nu v-am suparat prea tare;

1. Fapta paratei este de materie penala (monitorizare ilegala). Pot formula cerere pentru a schimbarea materiei dosarului (din civil in penal) si astfel sa pot anula taxa de timbru?! (in ziua cand am formulat actiunea la judecatorie, am formulat si plangere la politie – deci exista un dosar penal deschis)

Sau

2. Formularea unei cereri de recuzare a judecatorului, adaugand proba audio a fiicei mele si intampinarea care i-a fost inmanata, ar putea incepe cazul de la “zero” unde pot reduce pretentiile monetare cu 50% ca sa pot achita o suma convenabila a taxei de timbru?

Multumesc.
Răspunde
 08-05-2021
Vizitator
Alexandra A. a scris pe 08-05-2021:
.......Avocatului si paratei i s-a permis intrarea in sala mai devreme de ora stabilita in termen, dar cand a intrat si fiica mea, dupa vre-o 20-30 de secunde in urma lor, judecatorul, probabil recunoscand pe fiica mea, a solicitat ca “cei care nu le-a fost strigat dosarul, sa astepte pe hol”............

CORECTIE: Nu au intrat mai devreme. Au intrat la ora stabilita in termen, dar se discuta un caz de pe calendar, dinaintea cazului meu.
Răspunde
 08-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cu privire la adresa de imputernicire a fiicei dvs, codul de pr.civila prevede expres ca trebuie sa fie un inscris autentic, notarial.

O imputernicire poate fi data fara a fi necesara prezenta imputernicitului. Un cetatean roman poate da o astfel de imputernicire la ambasada Romaniei (care are atributii de notariat prin sectia consulara)

Deci, pana la urmatorul termen, trebuie sa trimiteti o procura notariala, altfel interesele dvs. nu vor fi aparate (ar fi ca si cum nu va prezentati si sunteti judecata in lipsa)

Chiar daca trimiteti procura autentica, fiica dvs - daca nu este absolventa de drept - nu va putea sa va apere interesele, neavand voie sa ridice exceptii ori sa puna concluzii in fata instantei. Ar fi aproape ca si cum nu ar fi prezenta. Fiica dvs. ar trebuie insa sa angajeze un avocat.

Decaderea paratei din dreptul de a depune intampinare nu se ridica din oficiu de catre instanta, ci de partea interesata (in cazul de fata, de reclamanta). Insa trebuia ridicata imediat, dar nu avea cine sa o ridice (dvs. nu erati, avocat nu aveati, fiica dvs - chiar prezenta fiind, nu avea voie, nefiind parte in dosar, procura valabila inca nu exista)

Fiica dvs. a gresit enorm atunci cand a efectuat inregistrarea in sala. In primul rand, in sala de judecata telefoanele trebuie inchise. Iar inregistrari - altele decat cele oficiale ale instantei - se fac doar cu aprobarea prealabila, scrisa a instantei. Va recomand calduros sa nu incerce sa foloseasca acea inregistrare ptr. ca isi va face mari, mari probleme. Nici sa nu mai pomeneasca cuiva ca a inregistrat ilegal judecatorul.

In plus, o cerere de recuzare nu ar avea temei si 100% va fi respinsa.

Daca doriti inregistrarea sedintei, se depune cerere la dosar si se solicita copie a inregistrarii sedintei 9toate sedintele de judecata sunt inregistrate in timp real)

Faptul ca judecatorul a intrebat singurul avocat din dosar ce ora i-ar conveni ptr sedinta nu este nimic ilegal, se practica de toate instantele si toti judecatorii; avocatii au mai multe dosare, si in acest fel se evita suprapunerea orelor. Pe fiica dvs. nu a intrebat-o ptr ca dpdv legal nu avea inca nicio calitate (procura autentica nefiind depusa) si fiind persoana fizica se presupune ca se poate prezenta oricand.

Va rog sa ma credeti ca judecatorul nu a facut nicio gafa ori ilegalitate. Singura greseala a fost ca a inmanat intampinarea fiicei dvs., cand in realitate nu ar fi trebuit sa faca acest lucru. Acesta a fost un gest de curtoazie fata de dvs, ptr ca din punctul meu de vedere nu a fost tocmai legal.

Despre competenta instantei - v-am explicat in postarea anterioara.

Nu, nu puteti schimba actiunea; sunt instante diferite, cu reguli de procedura diferite. In penal, in cazul in care partea vatamata se constituie parte civila, nu se achita taxe de timbru. Daca aveti o plangere valabila, va puteti constitui acum parte civila. Sa nu uitati ca "penalul tine in loc civilul" si sa va asteptati ca partea adversa sa ceara suspendarea dosarului civil pana la solutionarea celui penal. Daca pierdeti in penal, 100% pierdeti ulterior si in civil.

Judecatorul este obligat sa respecte legea si procedurile.

V-am mai spus ca actiunile judecatorului sunt impuse de actiunile partilor si sunt urmarea directa a acestora. Insa judecatorul nu este avocatul niciuneia dintre parti si nu este rolul sau sa indrume partile cum sa actioneze. Principiul disponibilitatii este un principiu esential de drept.

Daca inainte de formula actiunea ati fi vorbit cu cineva de specialitate care sa va ajute si sa va spuna cum si cand sa actionati, aceasta situatie ar fi fost evitata.

Judecatorul nu are ce face; lucreaza cu materialul clientului, ca sa spun asa. Iar dosarul nu mai poate incepe de la zero; ori continua si incercati sa remediati ce se mai poate, ori renuntati la el. Cu mentiunea ca daca castigati, va recuperati taxa de timbru cu titlu de cheltuieli de judecata.

Incercati macar acum sa angajati un avocat, poate mai poate salva situatia. Ptr. ca, dupa cum v-am spus, fiica dvs - chiar si cu procura valabila - va face doar act de prezenta in locul dvs., neavand voie sa faca altceva.

Art. 83 - Reprezentarea convenţională a persoanelor fizice⇓
(1) În faţa primei instanţe, în apel, precum şi în recurs, persoanele fizice pot fi reprezentate de către avocat sau alt mandatar.
Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor.
(2) În cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fără să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.

Art. 85 - Forma mandatului⇓
(1) Împuternicirea de a reprezenta o persoană fizică dată mandatarului care nu are calitatea de avocat se dovedeşte prin înscris autentic.
(2) În cazurile prevăzute la alin. (1), dreptul de reprezentare mai poate fi dat şi prin declaraţie verbală, făcută în instanţă şi consemnată în încheierea de şedinţă, cu arătarea limitelor şi a duratei reprezentării.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2021
Vizitator
... ar fi ca si cum nu va prezentati si sunteti judecata in lipsa...
cand am depus actiunea de chemare in judecata, am invocat articoulul care corespunde cu judecarea cauzei in lipsa mea. Sper ca nu ati omis ca eu sunt partea vatamata/reclamanta, nu parata. Parata este judecata in lipsa mea.

Fiica dvs. a gresit enorm atunci cand a efectuat inregistrarea in sala.
Fara nici o unda de ironie, as vrea sa stiu care este art. care imi interzice inregistrarea audio. Deci nu video, ci audio.

Faptul ca judecatorul a intrebat singurul avocat din dosar ce ora i-ar conveni ptr sedinta nu este nimic ilegal,
Va legati de aspecte neimportante. Acolo am subliniat faptul ca judecatorul era extrem de prietenos fata de parata si rautacios fata de fiica mea. Ca si atunci cand pui cireasa in varful tortului. Indreptati-va atentia catre tort; faptul ca a discutat proba de interogatoriu, nu putea sa fie decat proba fiicei mele de interogatoriu, deoarece eu am specificat sa fie judecata cauza in lipsa mea si nu este nimeni altcineva mentionat in dosar de partea reclamantului, decat eu. Nu pot veni in Romania. Judecatorul stie asta din nenumaratele cereri care au fost adaugate la dosar alaturi de probele medicale care au avut scop de dovedi neputinta de a plati taxa de timbru. Aici nu putea fi vorba decat de proba de interogatoriu a fiicei mele, ea fiind singura care s-a prezentat in instanta din partea reclamantei; adica a mea!

Va rog sa ma credeti ca judecatorul nu a facut nicio gafa ori ilegalitate. Singura greseala a fost ca a inmanat intampinarea fiicei dvs...
Da, si aceasta greseala poate fi usor interpretata ca dublu standard aici. Fiica mea nu face parte din dosar cand este convenient instantei (sau paratei) si o impiedica a face contestatii impotriva unor neregularitati, dar pentru satisfactia paratei, este recunoscuta ca reclamanta si e servita cu o intampinare! ... Doamna, …va rog! Sa nu pretindem ca avocatia este o materie de stiinte fizice cand defapt este una de logica si ratiune, cu cateva procedee si reguli de conduita ici si colo.

Incercati macar acum sa angajati un avocat, poate mai poate salva situatia.
Vai cat de dramatica sunteti! Aici e vorba de o persoana care ma monitorizeaza doamna! Eu sunt partea vatamata. Dovezile sunt clare, depuse si de parata in intampinare unde demonstreaza ca, camera cctv a fost instalata de un profesionist, si inregistrata la politie, conform legii (insa legea nu-i da voie sa monitorizeze interiorul curtii, pe mine, pe fiica mea, sau musafirii si prietenii care ma viziteaza). MA MONITORIZEAZA. Un fapt ilegal. Pentru exact ce anume am nevoie de avocat? Deja mi-ati comunicat ca taxa judiciara trebuie platita – asta este motivul pentru care v-am contactat initial. Nu sunt de acord cu ea! Nu stiu de ce credeti ca as avea nevoie de avocat.
dupa cum v-am spus, fiica dvs - chiar si cu procura valabila - va face doar act de prezenta in locul dvs., neavand voie sa faca altceva.
Omiteti faptul ca am modificat cererea de chemare in judecata si acum fiica mea este reclamanta alaturi de mine in acest dosar. Mai ales ca judecatorul a aprobat [prematur] proba de interogatoriu a ei, pentru ca numai despre ea era vorba. Cererea probei de interogatoriu a fost mentionata de 2 ori in timpul sedintei, deci cand i-a surprins fiica mea ca discutau dosarul, in momentul cand s-a apropriat de pupitrul judecatorului. Aici nu putea fi vorba de alt dosar, pentru ca dupa vre-o 5 minute, avocatul paratei a mai mentionat inca odata judecatorului “sa nu uite” de proba de interogatoriu!

Chiar as vrea sa stiu care e articolul care imi interzice a inregistra sedinta judecatoreasca in care sunt reclamanta.

Multumesc.
Răspunde
 08-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Bine, doamna, faceti cum considerati dvs. de cuviinta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2021
Vizitator
Buna ziua,
Am revenit sa va mai cicalesc putin. Am primit “incheierea de sedinta” a ultimului termen si sunt cateva expresii care nu le inteleg pe deplin. Nu stiu daca am mentionat si nu vreau sa mai citesc postarile precedente, dar decand judecatorul ia cerut fiicei mele sa notarizeze imputernicirea, am mai adaugat si o cerere pentru a modifica cererea de chemare in judecata, unde am adaugat-o pe fiica mea ca parte vatamata si reclamanta. Am adaugat si motive intemeiate (fiica mea a deschis plangere penala impotriva paratei cu cativa ani in urma, fiind agresata fizic). Azi am primit “Incheierea de Sedinta” unde, printre altele, sunt facute urmatoarele precizari;

Cu privire la cererea de modificare, instanta o recalifica in cerere de interventie fortata a numitei “X” (aici e numele fiicei mele).
Reprezentanta paratei invedereaza instantei ca va studia cererea formulata de la dosarul cauzei, cererea fiind depusa intr-un singur exemplar

1. Ce inseamna exact “interventie fortata” sau “intervenient fortat”. Pe internet primesc mai multe explicatii "...în procedura necontencioasă” … “...în procedura contencioasă”. Inseamna ca are aceleasi drepturi de a formula cereri, chema martori, interoga parata? etc. etc.

2. In a doua propozitie; e vorba de cererea de modificare, care o va studia avocatul paratei? Pentru ce sa o studieze? .. sau se mentioneaza doar faptul ca a fost trimis un singur exemplar (bineinteles, pentru ca a fost trimis online!) si avocatul pretinde ca nu si-a primit copia si va receptiona mai tarziu “primirea cererii” citind dosarul electronic?

Sfarsitul comunicarii se incheie asa:

TC
Reclamanta
“numele meu”
Parata “numele paratei”
Intervenientul fortat “numele fiicei mele”

...daca ii este adresata si fiicei mele, atunci nu trebuie sa mai depun cereri in numele meu, o poate face dansa pe cont propriu - Corect?
Ce inseamna "TC" ?

Multumesc.
Răspunde
 10-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
TC inseamna termen in cunostinta.

Fiica dvs. putea sa depuna cf. art. 61 c.pr.civ o cerere de interventie principala, voluntara.
Ati facut-o insa dvs, cf. art.68 C.pr.civ, fortand-o sa intervina in proces.
art.70 - Cel chemat în judecată dobândeşte poziţia procesuală de reclamant, iar hotărârea îşi produce efectele şi în privinţa sa.

Acum , in dosar sunt 2 reclamanti: dvs (reprezentata de fiica dvs. prin procura viitoare) + fiica dv. Daca aveti pozitie comuna, se poate face un singur rand de hartii, in numele ambelor, dar ambele reclamante trebuie mentionate. Si depuneti totul in dublu exemplar.

Orice acte se depun la dosar cel putin in dublu exemplar, unul ptr instanta, si unul ptr.comunicare. Neexistand exemplar ptr comunicare, instanta a subliniat acest aspect.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 10-05-2021:
Acum , in dosar sunt 2 reclamanti: dvs (reprezentata de fiica dvs. prin procura viitoare) + fiica dv. Daca aveti pozitie comuna, se poate face un singur rand de hartii, in numele ambelor, dar ambele reclamante trebuie mentionate. Si depuneti totul in dublu exemplar.
In alte cuvinte, fiica mea detine calitate de reclamant de aici inainte iar titlu asta este doar ... o tehnicalitate? Deci fiica mea poate interoga parata, poate depune orice document/cerere la dosar, poate face obiectiuni, etc. etc. atata timp cat mentioneaza si numele meu alaturi de al ei.

Av.STARJIL M. a scris pe 10-05-2021:
Orice acte se depun la dosar cel putin in dublu exemplar,...
Chiar si atunci cand le depui online? Mi se pare ne-firesc!

Multumesc.
Răspunde
 10-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Art. 195 - Numărul de exemplare⇓
Cererea de chemare în judecată se va face în numărul de exemplare stabilit la art. 149 alin. (1).

Art. 149 - Numărul de exemplare⇓
(1) Când cererea urmează a fi comunicată, ea se va face în atâtea exemplare câte sunt necesare pentru comunicare, în afară de cazurile în care părţile au un reprezentant comun sau partea figurează în mai multe calităţi juridice, când se va face într-un singur exemplar. În toate cazurile este necesar şi un exemplar pentru instanţă....

(4) În cazul în care cererea a fost comunicată, potrivit legii, prin fax sau prin poştă electronică, grefierul de şedinţă este ţinut să întocmească din oficiu copii de pe cerere, pe cheltuiala părţii care avea această obligaţie...

Deci, insatnta poate face copii din oficiu, dar va pune la plata ulterior.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-05-2021
Vizitator
Multumesc dar nu v-ati atins de prima intrebare;

"In alte cuvinte, fiica mea detine calitate de reclamant de aici inainte iar titlu asta este doar ... o tehnicalitate? Deci fiica mea poate interoga parata, poate depune orice document/cerere la dosar, poate face obiectiuni, etc. etc. atata timp cat mentioneaza si numele meu alaturi de al ei (atunci cand depune inscrisuri!)."

... si va dau pace!
Răspunde
 11-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Fiica dvs. va actiona in doua calitati: de reclamant/intervenient fortat (persoana ei proprie) si de reprezentanta a dvs (reclamanta initiala).

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.