Forum avocaţi > Civil

Patrundere in locuinta

07-05-2021

Ma pot opune ca executorul judecatoresc sa intre in locuinta mea? Mi se comunica si mie vreun act - SI CU CAT TIMP INAINTE - ca are voie sa intre la mine in casa sa ia lucruri, va rog?
Multumesc.
Răspunde
 07-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Art. 734 - Concursul forţei publice⇓

(1) Prezenţa unui agent de poliţie, unui jandarm sau a altor agenţi ai forţei publice va fi necesară, sub sancţiunea nulităţii, în următoarele situaţii:

1. dacă uşile imobilului debitorului sau al terţului deţinător sunt încuiate şi acesta refuză să le deschidă;

2. dacă ei refuză să deschidă camerele sau mobilele;

3. dacă debitorul sau terţul deţinător lipseşte şi în imobil nu se găseşte nicio persoană majoră sau nimeni nu dă curs solicitării executorului de deschidere a uşilor imobilului.

(2) După deschiderea uşilor sau mobilelor, prezenţa celor menţionaţi la alin. (1) va putea fi suplinită prin 2 martori asistenţi.

(3) În afara situaţiilor prevăzute la alin. (1), executorul judecătoresc va putea, de asemenea, cere concursul forţei publice, fie pentru a înlătura împotrivirea la sechestru, fie pentru păstrarea ordinii în timpul sechestrării.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2021

Mai reiau odata intrebarea ca din pacate ce ati raspuns nu ma ajuta, cunosteam asta.

" Mi se comunica si mie vreun act - SI CU CAT TIMP INAINTE - ca are voie sa intre la mine in casa sa ia lucruri, va rog?"
Multumesc.

Deci ce act are executorul? De la instanta acord de patrundere??
Răspunde
 07-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Art. 732 - Aplicarea sechestrului asupra bunurilor debitorului⇓

(1) Dacă în termen de o zi de la comunicarea somaţiei însoţite de încheierea de încuviinţare a executării debitorul nu plăteşte suma datorată, executorul judecătoresc va proceda la sechestrarea bunurilor mobile urmăribile ale debitorului, în vederea valorificării lor, chiar dacă acestea sunt deţinute de un terţ.

(2) În cazul în care există pericol evident de sustragere a bunurilor de la urmărire, la solicitarea creditorului făcută în cuprinsul cererii de executare, instanţa, prin încheierea de încuviinţare a executării, va dispune sechestrarea bunurilor urmăribile odată cu comunicarea somaţiei către debitor. În acest caz, se va face menţiunea corespunzătoare în chiar încheierea de încuviinţare a executării.

(3) Pentru bunurile sechestrate asigurător nu este necesară o nouă sechestrare, executorul judecătoresc fiind însă obligat să verifice dacă bunurile respective se găsesc la locul aplicării sechestrului şi dacă nu au fost substituite sau degradate, precum şi să sechestreze alte bunuri ale debitorului, în cazul în care cele găsite la verificare nu sunt suficiente pentru realizarea creanţei.

Art. 753 - Modalităţi de valorificare⇓

(1) Dacă în termen de 15 zile de la aplicarea sechestrului nu au fost plătite suma datorată, toate accesoriile şi cheltuielile de executare, executorul judecătoresc va proceda la valorificarea bunurilor sechestrate prin vânzare la licitaţie publică, vânzare directă sau prin alte modalităţi admise de lege.

(2) Cu toate acestea, vânzarea se va putea face de îndată ce bunurile au fost sechestrate, dacă acestea sunt supuse pieirii, degradării, alterării sau deprecierii ori dacă păstrarea lor ar prilejui cheltuieli disproporţionat de mari în raport cu valoarea lor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2021
Vizitator
Petrescu a scris pe 07-05-2021:
Mai reiau odata intrebarea ca din pacate ce ati raspuns nu ma ajuta, cunosteam asta.
Iti pierzi timpul pe aici degeaba! Nu o sa primesti sfaturi adecvate impotriva Judecatoriei, Parchetului sau Organelor de Control. Ei toti manaca din aceiasi oala! Mult succes!
Răspunde
 08-05-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Alexandra A. a scris pe 08-05-2021:
Petrescu a scris pe 07-05-2021:
Iti pierzi timpul pe aici degeaba! Nu o sa primesti sfaturi adecvate impotriva Judecatoriei, Parchetului sau Organelor de Control. Ei toti manaca din aceiasi oala! Mult succes!

Doamnei/Domnului Petrescu i s-a raspuns inainte de a posta dvs. acest mesaj.
In plus, avocatii nu au cum "sa manance din aceeasi oala" cu judecatorii ori procurorii, ptr. ca avocatii sunt liber profesionisti, fara a primi nici macar un leu de la buget, veniturile lor fiind limitate exclusiv la sumele achitate de clienti, pe cand ceilalti sunt platiti integral din bugetul statului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-05-2021
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 08-05-2021:
avocatii nu au cum "sa manance din aceeasi oala" cu judecatorii ori procurorii, ptr. ca avocatii sunt liber profesionisti, fara a primi nici macar un leu de la buget, veniturile lor fiind limitate exclusiv la sumele achitate de clienti, pe cand ceilalti sunt platiti integral din bugetul statului.
Intr-o democratie ideala asa ar trebui sa fie, in schimb ... sa nu ne mintim pe noi insine precum o face zilnic mass-media in privinta covid-19 si trateaza un biet virus pe jumate schiop, stirb si orb, mai ditai decat holera!
Răspunde
 09-05-2021
Vizitator
Multumesc de ajutor. Daca mi s-ar fi raspuns, nu as mai fi intrebat a doua oara.
Daca justitia ar functiona, totul ar functiona in aceasta tara!!!!
Dar nu se doreste asta pentru ca sa manipuleze mai usor oamenii timorati. Aici sunt de acord cu Alexandra.
Nu aveti dreptate cu virusul, e un virus deosebit de periculos, eu am avut corona virus in forma foarte grava, am fost in spital si de abia au reusit sa ma salveze. Nu mai vorbiti despre ce nu stiti! Nu doresc nimanui sa aiba de a face cu acest virus, am vazut morti in jurul meu de coronavirus.
Si un sfat _ lasati televizoarele ca va manipuleaza la greu! NU e nevoie deTV sa spuna cum traiti.
Eu nu ma mai uit din 2014 si bine fac.
Totusi, nu vad legatura cu subiectul meu aici si virusul. Asa tare au luat capurile foc de manipulare prin mass media.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.