|
11-05-2021 |
 | Marius Vizitator |
| Buna Ziua Parintii mei au detinut cat au trait , o casa inchiriata de la Primaria Galati. Ultimul contract incheiat si semnat de catre tatal meu a fost in 2011 cu val . 5 ani adica pana in 2016.Fiind foarte bolnav , pana la data decesului in 2018 , tatal meu nu a mai prelungit contractul de inchiriere , nu mai facut cerere in acest sens , catre Primaria Galati. Eu sunt plecat din tara din 2010, si figuram in fisa sp. locativ in contractul incheiat in 2011. Dupa decesul tatalui meu , am depus la prim Galati Certificatele de deces ale parintilor , am trimis scrisoare aducandu-le la cunostinta ca detin propr. privata , ca nu locuiesc la acea adresa , ca sunt plecat din tara din 2010 , si ca nu sunt raspunzator de nici o datorie ce curge privind aceasta proprietate , pentru ca nu am nici un drept si nici o pretentie asupra ei. In Aprilie 2021 , reprezentantii Sptiului Locativ , impreuna cu Pol. gasesc la adresa o persoana care ocupa abuziv locuinta , ii inmaneaza somatie de evacuare , dar datoriile restatnte reprezentand chirii le trec in contul meu de la Finante .Adica eu , desi nu m-am folosit de aceasta locuinta , i-am rugat sa isi preia imobilul , trebuie sa platesc suma de 2260 lei. V arog daca se poate sa imi explicati ce cadrul legal este pentru acest abuz , si care ste calea de atac. Va multumesc | |
|
|
|
11-05-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Trebuie sa verificati intai daca nu cumva suma de 2260 lei reprezinta chiria (si penalitatile) pentru perioada 2016 - 2018, pana la momentul la care ati depus notificarea. Oricum, solicitati sa vi se explice clar ce reprezinta suma respectiva si pentru ce perioada. Acesta este punctul de plecare. Verificati daca tatal dvs. a platit chiria chiar daca nu mai avea contract. De asemenea, verificati clauzele contractului, daca exista vreo clauza de prelungire automata. Trebuie sa stiti exact toate datele problemei; abia apoi va stabiliti o strategie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-05-2021 |
 | Marius Vizitator |
| Buna Ziua.Multumesc mult pentru mesaj. Chiria restanta si penalizatile sunt aferente perioadei 15.09.2019-15.11.2020.Tatal meu nu a last nici o restanta la chirie , iar in contract se specifica , ca in cazul decesului titularului , reinnoirea se va face pe baza de cerere , in caz contrar acesta revine in folosul primariei.Eu nu am facut nici o cerere de preluare contract.Va multumesc | |
|
|
|
12-05-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In aceasta situatie, daca pana acum ati avut doar discutii (verbale) cu cei de la primarie, va recomand sa le depuneti o notificare scrisa, prin posta/curier, cu continut declarat si confirmare de primire, prin care sa indicati faptul ca punerea dvs. la plata ptr perioada indicata de dvs. nu are suport legal ori contractual, suma nefiind datorata de dvs., iar daca ati fost dat de primarie in debit la fisc (asta am inteles ca s-a intamplat) sa va trimita in copie, si dvs - in primul rand - actul prin care au facut acest lucru si, totodata, actul care i-a indreptatit sa faca acest lucru, inclusiv punerea dvs. in intarziere si solicitarile de plata pe care ar fi trebuit sa vi le comunice. Le cereti expres sa anuleze datoria, fiind o plata nedatorata, instituita eronat in sarcina dvs, un abuz care va prejudiciaza si sa revina si la fisc in acest sens ptr a fi degrevat de aceasta plata. Le reamintiti ca ati informat primaria asupra situatiei. Atasati la cerere inscrisurile relevante detinute de dvs. Sunt obligati sa va raspunda in scris in 30 de zile. Daca nu raspund in sens pozitiv, veti fi obligat sa promovati actiune in instanta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-05-2021 |
 | Marius Vizitator |
| VA MULTUMESC FOARTE MULT PENTRU AJUTOR. | |
|
|
|
12-05-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand va trebui sa verificati la ANAF ce reprezinta acea suma. De asemenea, formulati o cerere catre Primarie, pentru a va preciza daca acel contract de inchiriere a fost prelungit dupa anul 2016 si in ce conditii. Solicitati sa vi se precizeze motivul pentru care acel contract nu a fost reziliat dupa decesul parintilor dvs, care aveau calitatea de chiriasi. In situatia in care veti fi executat silit pana la clarificarea situatiei, formulati contestatie la executare in termenul legal. Daca nu veti reusi o solutionare amiabila a diferendului, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |