Forum avocaţi > Civil

Cine are obligatia de a controla daca o firma are autorizatie de functionare ori ba?

13-05-2021
Vizitator
Am in zona o firma care functioneaza de 10 ani fara nici o autorizatie de functionare. Primaria si politia se fac ca ploua, spun ca nu e treaba lor. Da, in Bucuresti, sectorul 4.
E vorba de o baza sportiva dar nu conteaza ce e acolo - tot fara autorizatie e si vad ca nimeni nu raspunde pentru asa ceva!!1
Deci, aveti idee cine e obligat sa ii suspende daca nu au autorizatie de functionare? Cine ii verifica???
Răspunde
 14-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
O baza sportiva sa face solicitand intai un certificat de urbanism, in care sunt mentionate toate avizele necesare construirii [Tipul si numarul avizelor si acordurilor vor depinde de natura constructiei dar si de conditiile de amplasament], iar ulterior - autorizatia de constructie.

Puteti solicita primariei, in baza legii privind liberului acces la informatii - sa va elibereze copii dupa aceste acte, inclusiv dupa PV de terminare a lucrarilor.

Asa veti vedea si cine detine baza: un srl, un ong etc.

Iar autorizatiile de functionare ulterioare sunt eliberate de mai multe institutii si trebuie interogata fiecare institutie in parte (tot in baza liberului acces la informatii), nu politia ori primaria.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2021
Vizitator
Primaria si politia, asa cum am scris, se fac ca ploua, ca nu e treaba lor sa le dea vreun acord, autorizatie, nici sa ii controleze, intelegeti???
Am in scris atat de la sectia de politie cat si de la primaria sector 4 ca nu e treaba lor. Dar nici nu iau nici o masura sa directioneze petitiile in care sunt sesizati de ani de zile ca aia sunt ilegali acolo.
Deci, reiau intrebarea: cine se ocupa de golanii astia sa ii controleze pe ce baza fac ei afaceri fara nici un act?
Cum e posibil, in mijlocul orasului sa existe asa ceva si astia sa se faca ca nu aud si nu vad?
Răspunde
 14-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu va inteleg, (si fara cele 3 semne de intrebare), insa dvs. ati depus diligente la organe necompetente. De aceea vi s-a raspuns ca "nu e treaba lor"

Primaria da autorizatii de functionare doar ptr. un nr.limitat de coduri CAEN .prev in OG 99/2000. Politia intervine daca se comit contraventii / infractiuni.

Daca nu stiti daca e o baza sportiva publica sau privata; va spune primaria daca cereti copie a autorizatiei de constructie, in baza legii 544/2001 a liberului acces la informatii. O astfel de cerere trebuie sa formulati.

Pe urma, cand aflati de ce tip este si cine o administreaza, va puteti adresa Ministerului Tineretului si Sportului si Registrului Comertului sa vedeti daca au sau nu acte si daca au sau nu aprobarile necesare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-05-2021
Vizitator
In sfarsit cineva competent si cu un raspuns bun de ani de zile ma chinui sa aflu ce e de facut.
Si in caz ca nu au autorizatie de functionare, cine ii suspenda?
Ma mir ca nici politia nu se baga si nici primaria odata ce au fost la fata locului si au vazut ca nu au autorizatie. Eu asa am descoperit ca nu au. NU e afisata nicaieri desi pentru alte activitati sunt afisate.
Au program non stop - cine le permite lor asa ceva, nu se stie!!! Nimeni nu se baga peste ei si urla aia noaptea acolo de nu se poate dormi, sunt in apropiere de blocul meu. Noua nu ne-a cerut nimeni acordul pentru a se face acea baza sportiva desi blocul exista inainte de constructia ei.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.