Forum avocaţi > Civil

Mașină second-hand

16-05-2021
Vizitator
Acum câteva zile am cumpărat o mașină de la un dealer auto (firmă mică ce aduc mașini de afară și le vând în țară).
Am făcut un contract de vânzare cumpărare suma achitata și plecat spre casă. Pe drum mașină a început să scoată fum, am sunat la dealer le-am trimis un video cu mașina, au zis că nu e problema deoarece nu a fost circulata in ultimul an și e normal, se curăță motorul cică.
Pe drum am oprit la un service unde am observat că mașina este toată ruginită pe dedesubt foarte grav ceea ce nu se poate vedea decât la service. Am sunat la dealer am vrut sa ii înapoiez mașină și să îmi iau banii.
A spus că am semnat în contract unde am luat la cunoștință sarea mașinii iar obiectele cumpărate nu se returnează. Ceea ce este și adevărat așa scria în acel contract standard făcut de ei.
Momentan mașina este intr-un service autorizat unde i se va face o diagnoză completa pt a vedea ce probleme are și voi scoate toate foile pt a dovedi gravitatea problemelor.
As vrea sa depun o plângere la ANPC și cel mai probabil sa acționeze în instanță pt a-mi recupera banii.
Specific că când am vorbit la telefon au spus că mașină e buna că nu are rugina și că e apta pt inmatriculare.
Ce pot face in acest caz? Am șanse de a câștiga în instanță?
Mulțumesc!
Răspunde
 17-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Vanzatorul va datoreaza garantie pentru viciile bunului cumparat.
Este o problematica mai sensibila, si va recomand sa va angajati avocat, ptr. ca singur nu va veti descurca.

Incepeti printr-o notificare scrisa, urgenta, trimisa vanzatorului preferabil prin executor in care ii detaliati aspectele sesizate, viciile bunului si ii solicitati remedierea problemei. Trebuie sa v-o faca un avocat, din pacate ptr dvs., ptr ca e baza viitorului proces.

In final, veti putea obtine - in fc de ceea ce doriti - unul dintre urmatoarele remedii:

În temeiul obligaţiei vânzătorului de garanţie contra viciilor, cumpărătorul poate obţine, după caz:

a) înlăturarea viciilor de către vânzător sau pe cheltuiala acestuia;

b) înlocuirea bunului vândut cu un bun de acelaşi fel, însă lipsit de vicii;

c) reducerea corespunzătoare a preţului;

d) rezoluţiunea vânzării.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2021
Vizitator
Mulțumesc pentru îndrumare!
Procesele de genul sunt unele de durată lungă de timp?
Răspunde
 17-05-2021
Vizitator
Cazul este unul ce se poate câștiga ușor ?
Răspunde
 17-05-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In contextul actual, niciun dosar nu mai dureaza putin. Procedurile sunt mai greoaie si indelungate. Apoi, trebuie luat in considerare probatoriul administrat. De ex., o expertiza prelungeste semnificativ durata solutionarii dosarului.

"Cazul este unul ce se poate câștiga ușor ?" La intrebarea asta, nu am cum sa va raspund. Veti primi raspuns de la cel care va va studia actele si va stabili strategia.
Iar un proces nu se castiga doar pentru ca aveti dreptate. Este vorba si despre momentul si felul in care cineva isi revendica in instanta drepturile.

De aceea v-am recomandat sa discutati in detaliu cu un avocat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2021
Vizitator
Cu siguranță voi apela la un avocat.
Incercam doar sa adun cat mai multe informații.

Mulțumesc!
Răspunde
 18-05-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
O evaluare concreta a sanselor de castig o poate face un avocat dupa prezentarea detaliata a situatiei de fapt si dupa lecturarea contractului de vanzare-cumparare.

Va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru anularea contractului de vanzare cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara, respectiv dvs sa returnati masina, iar firma in cauza sa va restituie pretul achitat.

Durata unei astfel de actiuni difera, in functie de complexitatea cauzei si de probatoriul ce urmeaza a fi administrat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1437

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.