Forum avocaţi > Civil

Tribunalul Bucuresti - cum procedeaza

19-05-2021
Vizitator
Am facut apel in 13 martie 2021. Din acel moment nu am primit nimic de la tmb desi am cerut acces la dosar electronic prin cererea de apel!
Ma uit azi dimineata si dosarul electronic era pe judecatorie, nimeni nu a spus asa ceva. Dispret fata de cetatean, puteau sa imi comunice si mie acest aspect.
Apoi, ma uit, in 17 martie au trimis o citatie catre partea adversa si zice acolo ca factorul postal nu i-a gasit.
Din acel moment, nimic, sunt doua luni si contestatie le executare in apel, adica trebuia celeritate.
Eu nu am primit nimic si sunt maxim de indignata. Nici termen nu au fixat daca partea adversa nu a binevoit sa fie de gasit!!
Nu cred ca codul de procedura civila le da voie sa faca asa ceva.
Asa le-as spune vreo doua....
Ce pot face si cum ar fi trebuit sa procedeze domniile lor?
Răspunde
 19-05-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate, din cauza aglomerarii instantelor de judecata si a situatiei actuale generata de covid19, instantele necesita termene mult mai lungi pentru efectuarea actelor de procedura.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-05-2021
Vizitator
Nu e asta explicatia. Nu este admisibil ca in 2 luni, mai mult de fapt din martie, aprilie, mai 21 sa nu primesc nimic de la instanta lu peste.
Alcteva este si as dori sa stiu va rog ce pot eu sa fac acum. Da, sa cer stadiu dosar dar si sa le spun vreo doua? Ce ma intereseaza ca partea adversa nu a fost la sediu???
Nici termen macar nu au fixat, ca si cum nu exista dosarul.
Rusine sa le fie
Răspunde
 21-05-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal puteti formula o contestatie intemeiata pe dispozitiile art 522 NCPC:

"(1) Oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată pot face contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.

(2) Contestaţia menţionată la alin. (1) se poate face în următoarele cazuri:

1. când legea stabileşte un termen de finalizare a unei proceduri, de pronunţare ori de motivare a unei hotărâri, însă acest termen s-a împlinit fără rezultat;

2. când instanţa a stabilit un termen în care un participant la proces trebuia să îndeplinească un act de procedură, iar acest termen s-a împlinit, însă instanţa nu a luat, faţă de cel care nu şi-a îndeplinit obligaţia, măsurile prevăzute de lege;

3. când o persoană ori o autoritate care nu are calitatea de parte a fost obligată să comunice instanţei, într-un anumit termen, un înscris sau date ori alte informaţii rezultate din evidenţele ei şi care erau necesare soluţionării procesului, iar acest termen s-a împlinit, însă instanţa nu a luat, faţă de cel care nu şi-a îndeplinit obligaţia, măsurile prevăzute de lege;

4. când instanţa şi-a nesocotit obligaţia de a soluţiona cauza într-un termen optim şi previzibil prin neluarea măsurilor stabilite de lege sau prin neîndeplinirea din oficiu, atunci când legea o impune, a unui act de procedură necesar soluţionării cauzei, deşi timpul scurs de la ultimul său act de procedură ar fi fost suficient pentru luarea măsurii sau îndeplinirea actului."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.