|
20-05-2021 |
 | Gabriel Vizitator |
| Buna ziua! O sa va prezint situatia. Eu si inca o persoana detinem un teren pe care este amplasata o casa. Drepturile de proprietate sunt : Eu detin 2/3, iar persoana cealalta 1/3, cu mentiunea ca eu am fost titularul la inceput si i-am vandut persoanei respective 1/3. Eu am o afacere in locatia respectiva, iar persoana si-a dat acordul scris, la notar, ca am voie sa mi desfasor activitatea acolo. Prin afacerea respectiva nu este deranjat cu nimic. Acum acea persoana vrea sa construiasca un gard, in interiorul terenului, pentru a delimita zona ei de 1/3 de zona mea. Acest lucru nu prea este posibil, deoarece intrarea in casa se face printr-o singura zona, comuna, deci nu vad cum ar putea delimita acest acces. Intrebarea mea este, poate sa imi ceara sa construiasca un gard sa ne delimitam spatiile? In conditiile in care casa este comuna, intrarea se face prin acelasi loc, iar restul terenului este destul de mic, casa fiind in oras. | |
|
|
|
20-05-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Pentru transformarea dreptului de coproprietate in proprietate exclusiva este necesara iesirea din indiviziune si partajarea. In cadrul partajului se face expertiza ptr. a se stabili eventualele loturi (daca imobilul este comod partajabil in natura) si eventualul drept de trecere. Daca imobilul nu poate fi partajat, un proprietar primeste intreg imobilul si plateste sulta (bani) celuilalt. Daca nu se inteleg, instanta dispune vanzarea la licitatie si se impart banii obtinuti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
20-05-2021 |
 | Gabriel Vizitator |
| In primul rand va multumesc pentru raspuns! As mai avea o intrebare legata de ultima precizare, cea cu nepunerea de acord. Eu ma ofer si m-am oferit de-a lungul timpului sa-i cumpar partea inapoi, dar sunt refuzat. Daca nu ne punem de acord si refuza sa-mi accepte oferta de cumparare, banuiesc ca nu are cum sa se ajunga la licitatie, din moment ce eu nu vreau sa-mi vand partile si m-am si oferit sa-i platesc personal partea. Multumesc! | |
|
|
|
20-05-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca nu se ajunge la o intelegere, se trece la partajul judiciar. La acest moment, veti putea cere sa vi se atribuie dvs. bunul in integralitate, avand obligatia ca intr-un anumit termen stabilit de instanta sa platiti partea celuilalt proprietar, care e obligat sa primeasca banii. Dupa ce faceti plata, bunul va ramane definitiv si integral. La vanzare la licitatie se ajunge daca nu cereti atribuirea in integralitate a bunului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-05-2021 |
 | Gabriel Vizitator |
| Am inteles, multumesc mult! | |
|
|
|
21-05-2021 |
| Ieșiți din indiviziune și solicitați delimitare loturilor sau atribuirea către dvs a cotei de 1/3 deținută de cealaltă parte...dacă aveți justificare și interes. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-05-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Gabriel a scris pe 20-05-2021: In primul rand va multumesc pentru raspuns! As mai avea o intrebare legata de ultima precizare, cea cu nepunerea de acord. Eu ma ofer si m-am oferit de-a lungul timpului sa-i cumpar partea inapoi, dar sunt refuzat. Daca nu ne punem de acord si refuza sa-mi accepte oferta de cumparare, banuiesc ca nu are cum sa se ajunga la licitatie, din moment ce eu nu vreau sa-mi vand partile si m-am si oferit sa-i platesc personal partea. Multumesc! Daca nu reusiti sa ajungeti la o intelegere, va trebui sa formulati o actiune in instanta, prin care sa solicitati iesirea din indiviziune, atribuirea imobilului in natura catre dvs, daca acesta nu este comod partajabil, cu obligarea la plata unei sulte catre parat, reprezentand valoarea cotei de 1/3 pe care o detine. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |